7 utmaningar inom vården som kan hanteras med cyberskydd - industritorget.se
TORSDAG 02 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

7 utmaningar inom vården som kan hanteras med cyberskydd

Sjukvårdsindustrin befinner sig mitt i en digital transformation.
Mängden känsliga data växer samtidigt som antalet platser där data lagras ökar. Cyberkriminella angriper vårdsektorn målinriktat, och antalet komplexa sekretessbestämmelser blir fler. För att skydda den egna organisationen såväl som patienter, behöver vårdorganisationer ett effektivt cyberskydd. Mikael Johansson, cybersäkerhetsexpert på Acronis, delar med sig av sju vanliga IT-utmaningar inom vården som kan hanteras med hjälp av cyberskydd.

1. Skydd mot dataintrång Det kan ta lång tid innan dataintrång i patientjournaler upptäcks. För att förhindra dessa intrång, bör en organisation upprätta flera lager av IT-säkerhet som skyddar infrastruktur och täcker de fysiska systemen, virtuella maskiner, molntjänster och mobila enheter.

Cyberskydd hjälper genom tjänster som skyddar data mot stöld och säkerställer effektiv återställning efter en attack med exempelvis krypterad backup och lagring, avancerade antimalware (skadlig kod) skydd, och effektiva funktioner för katastrofåterställning.

2. Skydd mot cyberhot Två av de mest utbredda cyberhoten som präglar hälso- och sjukvårdsindustrin idag är utpressningsprogram och kryptokapning. Utan motåtgärder för att upptäcka, avbryta och återställa organisationen efter denna typ av hot, riskerar vårdinstitutioner att drabbas av driftstopp som kan orsaka stor skada.

Cyberskydd hjälper genom att leverera den senaste anti-malware tekniken, och använder artificiell intelligens och maskininlärning för att automatiskt detektera, identifiera, stoppa och återställa efter attacker.

3. Efterlevnadskrav Vårdens IT-personal är numera ansvariga för att följa allt striktare dataregler, som exempelvis GDPR i Europa och det kan vara utmanande för vårdorganisationer att leva upp till GDPRs krav för hantering av data.

Cyberskydd hjälper en organisation att uppnå regelefterlevnad. Organisationen måste följa de regler som finns för att hantera och skydda personuppgifter – kryptering för sekretess och metoder för att garantera dataintegritet är två inbyggda komponenter i cyberskyddet.

4. Förflyttning av data I dagens digitala värld är molnteknik absolut nödvändigt för vårdorganisationer, både för skydd av patientdata och för att upprätthålla kontinuerlig regelefterlevnad. Men att förflytta data från ett lagringsmedium till ett annat är en komplex uppgift, särskilt då all data måste skyddas på ett verifierbart sätt under hela processen för att undvika eventuella böter och dataintrång.

Cyberskydd hjälper genom att stödja hybridiserad backup och lagring i moln. Under hela förflyttningen hanteras all data från en enda kontrollpanel för att säkerställa en enkel, effektiv och säker överföring.

5. Kontinuerlig tillgång till data Kontinuerlig tillgång till data, program och system är av yttersta vikt för en vårdorganisation. Ofrivilliga avbrott kan både bli mycket dyra och påverka patienternas säkerhet. För att förhindra avbrott är det viktigt med åtgärder som minimerar återställningstid (RTO) och täta återställningspunkter (RPO).

Cyberskydd hjälper genom att skapa en tillförlitlig kontinuitet i verksamheten. En cyberskyddslösning skyddar organisationen från avbrott genom korta återställningstider som gör data tillgänglig på bara några sekunder.

6. Mobila enheter Patientdata samlas idag in och görs tillgänglig på en mängd olika mobila och webb-baserade enheter. IT-personal behöver därför kunna upprätthålla kontrollen och återställa data från mobila enheter som skadats, kommit bort eller stulits.

Cyberskydd hjälper genom att förse IT-personal med nödvändigt skydd och kontroll över organisationens data. Cyberskyddslösningar stödjer flera plattformar, vilket gör att även data i privata enheter får ett heltäckande skydd.

7. Effektivt men lätthanterligt skydd För att en organisation ska kunna bibehålla produktiviteten och effektiviteten även efter den digitala transformationen, behövs cyberskyddsverktyg som effektivt skyddar data, program och system utan att vara för komplicerad att använda för medarbetarna.

Cyberskydd hjälper genom att ge ett kraftfullt och samtidigt lätthanterligt skydd genom att tillhandahålla en enda plattform som skyddar företagets alla processer.

För mer information, kontakta: Pernilla Lundin, Geelmuyden Kiese pernilla.lundin@gknordic.com, 073 672 63 23

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-03-30
Det stora antalet video­möten utmanar IT-säkerheten Distansutbildning värdefullt i CoronatiderStor potential för bioenergi - branschen står redo för att levereraEntreprenad Live är positiva i orostider – “Vårt koncept håller”3D-skrivarna går varmaGPIF och Kommuninvest gör gemensam satsning på gröna obligationerSatsa på varseldrabbade – skapa snabbspår för omställningNSVA ser stora fördelar med schaktfria lednings­dragningarAnvänd telefonen som Passerkort
2020-03-27
Rototilts helautomatiska snabbfästessystem den stora snackisen under ConexpoStyrud investerar för hållbarhetFAT av RO-anläggningEmballator Melleruds Plast kraftsamlarArkitekter skriver ut skyddsutrustning till vårdpersonal i coronatiderVolkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknadenRegion Värmland väljer Steora efter lyckad utvärderingLinde & Lantmännen Agroetanol bygger ut koldioxidanläggningen Norlic i NorrköpingVattenstämman 2020 i Kalmar ställs inBilfläktar blir respiratorer när Ford samarbetar med 3M, GE Healthcare och UAWBranschens första självsugande batteridrivna vattenpumpEnergiförbättring blir elföretag
2020-03-26
Ny agentur hos LichronProblem med att få fram prototyper och små serier?Hög tid att boka reparationer och renoveringar under semesterperioden.Falun först i Sverige med Dig Assist i skolanKunskap om tryck & kvalité i varje bitLagerautomation är hetare än någonsin Descartes stärker sitt e-handelserbjudande, förvärvar PeoplevoxDescartes växlar upp i Norden – rekryterar HR-chefSå påverkas det sydsvenska näringslivet av CoronavirusetDen smarta fabrikenRädda SME-företagen - Storföretagen måste betala sina fakturor i tidSTIHL inför hemleverans av motorsågarASUS lanserar Chromebook Flip C436 i SverigeFullt fokus på hållbarhet när Klädesholmen satsar på solcellsanläggningSökte en nischverksamhet – blev lösullsentreprenör på heltidNu öppnar Würth butik i Växjö - invigningsdagar 26-27 mars!Träbyggandet ökar och Sweco skriver ramavtal med DeromeBranschens första batteridrivna rensmaskinHuawei och Deloitte i ny rapport: 5G-teknik hjälpte Kina bekämpa Coronaviruset
2020-03-25
Hållfasta tryckfjädrar i verktygsstål för höga temperaturer Säkerhet från EnglandElmia Lastbil flyttas fram till 2021Gasum ska förse Preem med förnybart marint bränsleAbsolicon står stadigt trots Coronakris​Beijer Byggmaterial släpper guide till hantverkare i hantering av Covid-19Derome expanderar mer – slår upp portarna i KarlskronaSLP gör nytt förvärv i Malmö och bygger nyttNolia Beer i Luleå flyttas till 13-14 november10 krisåtgärder för svenska småföretag och jobbFull fart på försäljning och planering inför Stora Nolia och Load Up North – vårens mässor flyttasNetOnNet möter behovet av snabba leveranser när allt fler svenskar ställer om till arbete hemifrånWeber dry renovationProduktnyhet Mars 2020 - Gruppfördelare 1"Svenska bygg- och infrastrukturprojekt anlitar Sika för bredd och kvalitetKronans Apotek kraftsamlar för att prioritera läkemedelsleveranserNu bygger Derome hotell­rummen till Sara KulturhusHydroscand investerar i rörbockningsverksamheten i HudiksvallSuccén fortsätter trots corona kris
2020-03-24
Fem stjärnor för effektiv fasningnorelems dämpare levererar rätt strukturAngående rådande situation om Coronaviruset COVID-19
Annonser