SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

ABB investerar 170 miljoner dollar i USA

Banbrytande ny anläggning i Wisconsin
ABB påskyndar sin tillväxtstrategi i USA genom att investera cirka 170 miljoner dollar och skapa högkvalificerade jobb inom tillverkning, innovation och distribution. ABB satsar på att växa i USA genom investeringar i verksamheter inom elektrifiering och automation, där det finns en ökad efterfrågan från ledande kunder i branschen. Samtidigt stöttar företaget omställningen till ren energi och trenden mot omlokalisering av produktion. Åtagandet understryks av dagens gjutning av betongfundamenten för en nybyggd drivenhets- och serviceanläggning i New Berlin, Wisconsin. USA är ABB:s största marknad och står för 24 procent av företagets årsintäkter.

• Investeringen återspeglar den ökade efterfrågan på elektrifierings- och automationsprodukter

• Banbrytande ny anläggning i Wisconsin för drivenheter och service visar fortsatt åtagande för amerikanska kunder och arbetskraft

• Inflation Reduction Act stöttar företagets fortsatta investeringar i att skapa en tryggare försörjningskedja och stärka inhemsk tillverkning

”USA är avgörande för ABB:s framgångar eftersom det är en marknad som kommer att fortsätta växa och dra nytta av vår produktportfölj som möjliggör omställningen till en mer energieffektiv framtid”, säger ABB:s vd Björn Rosengren. ”För närvarande består 85 procent av ABB:s försäljning i USA av lokalt tillverkade produkter, vilket ger kunderna en tryggare försörjningskedja och bibehåller välbetalda arbetstillfällen inom tillverkningsindustrin i USA.”

ABB:s teknik berör alla delar av ekonomin, från transport till energisektorn och fastigheter. Nyligen antagna lagar som Inflation Reduction Act, CHIPS Act och Infrastructure Investment and Jobs Act ger ABB tillförsikt att investera i tillverkningskapacitet, distributionssystem och tekniska innovationer för att föra produkter och tjänster närmare kunderna.

Aktuella investeringsprojekt i USA innefattar följande:

New Berlin, Wisconsin: Invigningen av tillverkningsanläggning för drivenheter och tjänster kommer att öka den amerikanska produktionskapaciteten för elektriska drivenheter inom industrin och erbjuda ytterligare kundservice. Verksamheten tillverkar ett brett utbud av växelströmsdrivna frekvensomriktare och styrsystem som minskar energiförbrukningen i byggnader och industriella tillämpningar på den amerikanska marknaden. Nyetableringen på närmare 100 miljoner dollar är en investering som förväntas vara slutförd i slutet av 2024 och ersätter en intilliggande anläggning med cirka 720 medarbetare. Cirka 100 nya arbetstillfällen kommer att tillkomma under de kommande tre åren.

Memphis, Tennessee: Investeringen på 3 miljoner dollar i ett FoU-labb och innovationscenter inom Installation Products för att påskynda utvecklingen av nya produkter. ABB är den sjunde största privata arbetsgivaren i Memphis.

Atlanta, Georgia: Invigningen av en anläggning för robottillverkning och distribution för att tillhandahålla totallösningar för robotautomation inom lager och distribution, detaljhandel och logistik. Investeringen på 2 miljoner dollar invigs under 2023 och skapar cirka 15 nya jobb.

Albuquerue, New Mexico: Den tidigare tillkännagivna investeringen på 40 miljoner dollar i en ny anläggning för att tillverka Elastimold, det ledande varumärket för tillbehör till underjordiska kablar, för att stärka ett mer hållbart elnät i USA. Det stöder ABB:s åtagande att förbättra amerikansk infrastrukturs tillförlitlighet och resiliens och garanterar större säkerhet för amerikanska konsumenter, företag och samhälle. Investeringen kommer att skapa 55 ny arbetstillfällen och förväntas vara slutförd 2024.

Auburn Hills, Michigan: Tidigare tillkännagiven utbyggnad av det nordamerikanska huvudkontoret för robotik och tillverkningsanläggning då fler kunder efterfrågar lösningar inom automation för att bygga motståndskraft samtidigt som de förbättrar effektiviteten och flexibiliteten som en del av den närliggande och omlokaliserade produktionen. Investeringen på 20 miljoner dollar kommer att skapa 72 arbetstillfällen och förväntas vara slutförd i slutet av 2023.

Lehigh Valley, Pennsylvania: Den tidigare tillkännagivna invigningen av Installation Products Division Northeast Distribution Center sker under 2023. Investeringen på över 4 miljoner dollar kommer att skapa över 100 jobb och innebär ytterligare en regionalisering av ABB:s globala försörjningskedja för att minska leveranstiderna för högt efterfrågade elprodukter till underleverantörer med upp till 50 procent.

Columbia, South Carolina: Den tidigare tillkännagivna invigningen av en tillverkningsanläggning för elfordonsladdare som ska bygga upp till 10 000 laddare per år, med en effekt på mellan 20 kW och 180 kW för att bistå operatörerna när de bygger den nationella laddinfrastrukturen. ABB E-mobilitys investering kommer att skapa över 100 arbetstillfällen.

”Inflation Reduction Act inbjuder till investeringar i ren energi och stöttar företag som kan producera teknik lokalt”, säger Michael Gray, landschef, ABB USA. ”ABB utvecklar och producerar inhemska produkter i större omfattning än någonsin tidigare för att kunna betjäna de amerikanska kunderna när de ställer om till mer hållbar generering av elkraft, tillverkning av ren energi, elektriska transporter och effektivisering inom industriell energi, inklusive avskiljning och lagring av koldioxid, liksom minskning av metangas.”

Amerikanska federala myndigheter räknar med att den reala bruttonationalprodukten kommer att öka med 2,5 procent under 2023, ha en genomsnittlig årlig tillväxt på 2 procent mellan 2024 och 2028 samt växa med 2,3 procent per år mellan 2029 och 2032. Den prognostiserade BNP-tillväxten ger tillsammans med en uppskattad global investering i elfordonsinfrastruktur på över 1 biljon dollar per 2040 ABB tillförsikt att fortsätta med sina investeringar. ABB uppskattar att 25 procent av de globala investeringarna i elfordonsinfrastruktur kommer att ske i USA.

Sedan 2010 har ABB investerat 14 miljarder dollar i USA med anläggningsutbyggnader, driftförbättringar, toppmodern utrustning, produkter och medarbetare, vilket gör landet till företagets största marknad. Med cirka 20 000 medarbetare i över 40 anläggningar för tillverkning och distribution investerar, växer och stöttar ABB marknader i hela USA genom industrier som skapar arbetstillfällen, uppmuntrar till innovationer och uppnår en mer produktiv, hållbar framtid.

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 4 april 2023, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

För mer information, vänligen kontakta:

ABB Sverige
Christine Gunnarsson, presschef
Telefon: 021- 32 32 32
E-post: press@se.abb.com
Kontaktinformation
Postadress
Kopparbergs­vägen 2
72182 Västerås
Region
Västerås
Västmanlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556029-7029
Grundat: 1931
Anställda: 8795
ABB är ledande inom teknik för elektrifiering och automation och möjliggör en mer hållbar och resurseffektiv framtid. Företagets lösningar kopplar samman ingenjörskunnande och mjukvara för att optimera hur saker tillverkas, flyttas, drivs och styrs.

Med avstamp i mer än 130 års expertis driver ABB:s ca 105 000 medarbetare nya innovationer som påskyndar den industriella omställningen.
Läs mer här: www.abb.com

Relaterade sökord

ABB Ability, ABB i-bus KNX, ABB-free@home, Aluminium, Analys och instrument, Anpassningsbara nätstationslösningar, Anslutning och jordning, Apparater mellanspänning, applikationer för industri och kraftöverföring, applikationsmjukvara, applikationsspecifika produkter och tillbehör, Avancerade tjänster, Avbrottsfri kraft, Avhjälpande underhåll, Avledare/ventilavledare för högspänning, Avledare/ventilavledare för mellanspänning, avyttring och återvinning, Azipod marin framdrivning, Bandbredd och positionering, Banddragmätning, Banspänningsmätning, Bilindustri, Brytare för mellanspänning, Byggnader, Cement, Datacenter, Dieselmätning, Dioder, Distributionstransformatorer, Effektbrytare, Effektomvandlare, E-House containerställverk, Eldistribution, Elektromekaniska reläer för mellanspänning, Elektronisk frånskiljare för mellanspänning AutoLink, Elektroniska produkter och reläer, Elkraftsanläggningar, Elnätsautomation, Elskåp, Energieffektivisering, Energilagring, Energilagringsmoduler, Energy management software, Enterprise software, Explosionsskydd lågspänning, FACTS, Fartyg, Fastighetsautomation, Felströmsbegränsning, Flexible AC transmission systems, Flödesmätare, Framdrivningssystem, Frekvensomriktare, Frekvensomriktare, Frekvensomriktare för lågspänning, Frekvensomriktare för mellanspänning, Frånskiljare högspänning, Frånskiljare och lastfrånskiljare för mellanspänning, Fältbusapparater, Fördelningscentraler, Förebyggande underhåll, gas och kemi, Gasanalys och vätskeanalys, Gasisolerade ställverk för högspänning, Gasisolerade ställverk för mellanspänning, gate turn-off thyristors, GCB, Generatorbrytare högspänning, Generatorer, Generatorer för vindturbiner, GIS, Gruvor, GTO:er, Halvledare, Hamnar, Hamnar och lastterminaler, Havsbaserad vindkraft, Hemautomation, HVDC, Hybridställverk för högspänning, Högspänd likströmsöverföring, högspänning, högspänningsbrytare, Högspänningsprodukter, Industriella anslutningsdon, Industrirobotar, Ingenjörs- och konsulttjänster, Installation och idrifttagning, Installationsprodukter, Installationsskåp, Instrumentering, Isolering högspänning, Järnväg, Kabelförläggning, Kabelledning, Kabelledningsprodukter, Kabelskåp, Kapslade last-och säkringslastfrånskiljare lågspänning, Kapslingar och centraler, Kemi, KNX - fastighetsautomation, Kommunikationsnät [eng], komponenter för, komponenter för, Konsultation inom kraftområdet [eng], Kontaktorer för lågspänning, Kontaktorer för mellanspänning, Kontrollrum, Konverterare för vindturbiner [eng], Kopplingsanordningar, kraft, Kraftelektronik [eng], Kraftgenerering, krafthalvledare, Krafthalvledare [eng], Kraftkondensatorer och filter, Krafttransformatorer, Kraftöverföring, Kranar, Kylsystem, Laddning för elfordon, Last- och säkringslastfrånskiljare lågspänning, Ledningsskydd och styrning, Livsmedel, Ljusbågsskydd, Ljusbågsvakt, Luftisolerade ställverk för högspänning, Luftisolerade ställverk för mellanspänning, Lågpänningsprodukter och -system, lågspänning, lågspänning, lågspänning, lågspänningsledningar, Lågspänningssystem, Lägesställare, Läkemedel, lösningar för, lösningar för, lösningar för, lösningar för, lösningar för, lösningar för, lösningar för, lösningar för, lösningar för, lösningar för [eng], lösningar för [eng], lösningar för [eng], lösningar för [eng], Manövermekanism, Manöverpaneler, marin [eng], Marin framdrivning, Maskinsäkerhetsprodukter, Massa och papper, mekanisk kraftöverföring, Mekanisk kraftöverföring, mekanisk kraftöverföring [eng], mellanspänning, mellanspänning, mellanspänning, Mellanspänningsprodukter, Metall, Metallurgiprodukter, Mikronät, Mjukstartare, mobila, Mobila nätstationer, Moduler för järnväg, Monterade lager, Motor- och generatorservice, Motorer, Motorer för högspänning, Motorer för lågspänning, Motorer och generatorer för explosiva miljöer, Motorkontrollenheter, Motorskydd och kontroll för lågspänning, Mättransformatorer för högspänning, Mättransformatorer och sensorer för mellanspänning, Nedmontering, NEMA lågspända växelströmsmotorer, Nivåmätning, Normprodukter, Nätaggregat, Nätstationer, Nätstationer, Nätövervakningssystem, Nödbelysning, Olja, Ombyggnad, Omformare för järnväg, Omformare för nätanslutningar, Omformare för vattenkraft, Omvandlare, Omvandlare för solenergi, PC-verktyg för frekvensomriktare, Planhetsmätare, PLC, PLC-automation, Porttelefoni, process, Processautomation, Processindikering, Processkontroll, Processregistrering, programmerbara styrsystem, Radplint, Reaktorer, region- och stamnät, Relä- och kontrollprodukter för generering, Relä- och kontrollutrustning för distributionsnät, Reläer för motorskydd och kontroll, Reservdelar, Robotar, Robotar, Robotar, Robotservice och support, RobotStudio, Robottillämpningar per segment, Sensorer, service, service, service, Signalomvandlare, Skyddslang och förskruvningar, Skåptillverkning, slingkontroll, Solenergi, Stationsautomation, Stationsautomation, ström- och spänningssensorer för lågspänning, Strömbegränsare, Strömriktare, Strömställare, Styrenheter robotar, styrsystem, Styrsystem, Ställdon, Ställverk för järnvägsapplikationer mellanspänning, Ställverk för mellanspänning, Ställverk för motordrifter, Ställverk för vindturbiner [eng], Synkronmotorer, system för, Säkerhet, Säkerhetslösningar, Säkerhetssystem, Säkringar och säkringsfrånskiljare för mellanspänning, Säkringsbrytare, Temperaturmätning, tillbehör, tillbehör för, Tillverkningsindustri, Tjockleksmätare, Torrisolerade transformatorer, Traktionsmotorer och generatorer, Transformatorer, Transformatorer, Transportband, Tryckerier, Tryckknappar, Tryckmätningsprodukter, Turbocharging, Tyristorer, uppgradering och utökning, Utbildning, Utbyten, utomhusbruk, Vakuumflaskor för mellanspänning, Vakuumkontaktorer för inomhusbruk, Vakuumåterinkopplare för mellanspänning, Valskraftmätning, Vatten och avlopp, Vindkraft, VSC, Vägguttag, Vägning, Växling, zenon mjukvara, Åskskydd, Överspänningsskydd

Företagets tjänster/produkter

Elektromekaniska tjänster/produkter: Applikationsprogram, Automatikskåp och ställverk, Automatikutrustningar, Balanseringar, Brytareunderhåll, CAD-dokumentation, Centraler, Driftansvar, EIB-programmering, Elautomation, Elektromagneter, Elektromekaniska lås, Elektronik Service, Elektronikkonstruktion, Elektronikproduktion, Elektronikverktyg, Elinstallationer, Elkablage, Elmotorer, generatorer, Elmätning, Elpatron, Elskåp, Energikontroll, Faskompenseringsutrustning, Felsökning, Fiberdragning, Fläktar och fläktaggregat, Frekvensomriktare, Högspännings ställverk, Jordingsdon, Kabelberäkningar, Kontraktstillverkning, Kopplingsskåp, Kopplingsutrustning, Kraftentreprenader, Kretskort, Lågspännings ställverk, Manöverpaneler, Mobil Balansering, Ombyggnader, Omlindning, Platsmontage, PLC-programmering, PLC-system, Provning driftagning, Pumpar, Reläer, Reläprovning, Reservelverk, Schemaritning, Selektivitetsberäkning, Styr och reglerteknik, Styrskåp, Termografering, Transformatorer, Transformatorkapsling, Utredningsarbeten, Vibrationsanalyser, Övertonsmätning
Elmaterial : AC/DC-omvandlare, Adaptrar, Apparatskåp, Arbetsbelysning, Armbågskontakter, Automatsäkringar, Batteribackup, Batterisystem, Belysning, Belysningsmast, Belysningsstyrning, Centraltestsystem för nödbelysning, DC/DC-omvandlare, Detektorer, Digitala displayer, Drivsystem, Effektbrytare, Elcentraler, Elektromagnetiska komponenter, Elektromekaniska komponenter, Elektronikkomponenter, Elektronikkylning, Elfältsmätare, Elkablar, Elmaterial, Elmotorer, Elomformare, Elslutsbleck, EMI-filter, Exteriörarmaturer, Fjärrstyrsystem, Fjärrutlösningsenheter, Fläktkonvektorer, Fläktmotorer, Frekvensmätare, Frekvensomriktare, Förskruvningar, Gaskomponenter, Genomföringar, Glasrörssäkringar, Grenuttag, Gränslägesbrytare, Halvledarreläer, Honeycombfilter, Högspänningsdioder, Högspänningskondensatorer, Högspänningsreläer, Induktorer, Industridon, Inspektionskameror, Installationsslang, Interiörarmaturer, Jordfelsbrytare, Jordfelslarm, Kabelkedjor, Kabelstrumpor, Kabelsökare, Kabeltrummor, Kabelutrustning, Kabelvagnar, Kabelverktyg, Kabelvindor, Kablage, Kanalskenor, Kapslingar, Keypads, Keyswitches, Kiselskivor, Kombiskydd, Kondensatorer, Kontaktdon, Kontaktorer, Kontaktpaneler, Kontaktskenor, Kopplingsdoser, Kopplingslister, Kraftfilter, Kretskortsreläer, Laddstolpar (elbilar), Lampor, Larmpaneler, Lavindioder, Ledningssökare, Ljus-/belysningsmätare, Lysdiodsarmaturer, Magnetfältsgivare, Magnetfältsmätare, Magnetkontakter, Magnetventiler, Manometer, Membranswitchar, Micro-dip, Mikrobrytare, Mikrofläktar, Mikrostyrkretsar, Mjukstartare, Montagelådor, Motorer, Motorkablar, Motorskydd, Mönsterkort, Nivådetektorer, Nivåvippor, Normkapslingar, Optokopplare, Panelmätare, Piezoelektriska material, Positionsgivare, Radiokommunikationsutrustning, Radiomanöversystem, Radiostyrning, Radiosystem, Reglerprodukter, Regulatorer, Reläer, Resistorer, Rörelsestyrning, Sensorer, Shuntgrupper, Signalomvandlare, Skalskyddslösningar, Skarvsladdar, Skåpbyggnader, Skärmad slang, Sladdställ, Släpringsdon, Spiralslang, Stickproppar, Strömbanor, Strömställare, Ställdon, Ställverk, Switchade nätaggregat, Switchregulatorer, Säkringar -Säkringshållare, Säkringsmotstånd, Telefonkretsar, Teleskydd, Termostater-bimetall, Termosäkringar, Testutrustning för el, Tidur-elektromekaniska, Tidur-mekaniska, Transformatorer, Transientskydd, Tryckgivare, Trådtöjningsgivare, Tröga säkringar, Tumhjul, UPS system, Uttagsdon, Väggboxar (elbilar), Vägguttag, Värmeelement, Värmekablar, Åskskyddspaket, Överspänningsskydd
Hållande verktyg: Robotgripdon
Härdning / Värmebehandling: Robotiserad laserhärdning
Industriautomation: Automationssystem, Automationsutrustning, Förarlösa truckar, Robotapplikationer, Robotautomation, Styrsystem
Kalibrering: Flödesmätare, Fuktkalibrering, Jämförelsekalibrering, Mätinstrument, Systemkalibrering
Maskiner: Försäljning: Robotar, Robotreservdelar
Produkter: Transformatorer
Smides & Plåtslageriarbete: Aluminium arbeten
Svetsning: Robotiserad lasersvetsning, Robotsvetsning

Kontakter

Christine Gunnarsson
Presschef ABB Sverige
021-32 32 32

Filmer

El driver moderna samhällen

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-17
Wästbygg Gruppen avyttrar logistikfastighetByggelement öppnar ny fabrik Trimble's connected For­est Management SystemNordkoreanskt kopplad hotaktörSolita välkomnar Anders Hedfalk
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa