AddSecure och Affärsverken utvecklar unik helhetslösning för smarta elnät - industritorget.se
ONSDAG 27 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

AddSecure och Affärsverken utvecklar unik helhetslösning för smarta elnät

AddSecure har i samarbete med elnätsägaren Affärsverken i Karlskrona Elnät AB utvecklat en lösning som ska optimera elnätet. Projektet är särskilt utvalt och finansierat av Energimyndigheten.
AddSecure, en ledande leverantör av premiumlösningar för säker data och kritisk kommunikation, har tillsammans med Affärsverken i Karlskrona Elnät AB, utvecklat en ny lösning för smarta elnät. Genom data och analys kan beslutsunderlag tas fram för drift och investeringar i distributionsnätet. Projektet är speciellt utvalt och finansierat av Energimyndigheten.

– På marknaden finns idag ingen motsvarande helhetslösning. Lösningen innebär en ökad energieffektivitet och ett minskat antal kunder som drabbas av avbrott. Och ovanpå det – minskade energikostnader. Med rätt data och analys kan vi agera mer proaktivt, säger Erling Gustafsson, affärsutvecklare, AddSecure Smart Grids.

På sikt kommer lösningen kunna användas hos alla bolag i Sverige. Det innebär en digital transformering för elnätsbolagen som genom energimätning, datainsamling och analys kan optimera elnätet.

Digitaliseringen skapar stora möjligheter för utveckling inom energisektorn, precis som för alla andra områden i samhället. Framtidens Smart Homes och Smart Cities ställer nya krav på elnätet i form av ett smartare elnät som ger mer kunskap om nätets status och kvalitet – i realtid.

– Framtidens elnät måste kunna hantera en ökad andel vind- och solkraft och en storskalig infrastruktur för laddning av elfordon. Elnätet ska också kunna möta kunder som förväntar sig garanterad drift och efterfrågar nya smarta tjänster för att styra sin egen förbrukning, säger Anders Savetun, Elnätschef på Affärsverken i Karlskrona.

– Vi har påbörjat en resa för att vara med och definiera hur den framtida driften ska se ut, och det är genom samarbetet med AddSecure som vi kan nu kan erbjuda en lösning för smarta elnät, säger Anders Savetun.

Kristina Grandin
Corporate Marketing Manager
Media and Analyst Contact, PR, Communications
kristina.grandin@addsecure.com
+46 70 689 52 08

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-19
Magnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
2020-05-15
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
2020-05-14
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljernaPeab bygger bostäder i Esbo
Annonser