LÖRDAG 19 JUNI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ahlstrom-Munksjö lanserar FiltEV®

En ny omfattande plattform av högpresterande filtreringsmaterial för elfordon
Ahlstrom-Munksjö går vidare inom tillväxtsegmentet för elektrifiering och lanserar sitt första produktutbud tillägnat filtermateriallösningar för eldrivna fordon.

I fordonsindustrin sker en snabb elektrifiering som drivs av det globala behovet att minska luftföroreningar och koldioxidutsläpp. I takt med att laddningsinfrastrukturen utvidgas och erbjuder snabb, pålitlig och behändig laddning, förväntas en dubbelsiffrig ökning av eldrivna fordon årligen. Stora biltillverkare förväntar sig att eldrivna fordon kommer att utgöra en betydande del av deras nya utbud under de kommande åren, medan några till och med planerar upphöra att tillverka bilar med förbränningsmotorer inom den kommande tioårsperioden. År 2030 beräknas eldrivna fordon stå för 25 procent av produktionen av lätta fordon.

Ahlstrom-Munksjö har utvecklat flera lösningar för att tillgodose ouppfyllda kundbehov av filtreringsmaterial för elfordon. Detta inkluderar lösningar för luftsystem i passagerarutrymmen, transmissions- och kylningssystem.

“Jag är mycket glad över att få presentera vårt första produktutbud i FiltEV®-plattformen”, säger Cedric Vallet, Head of Business Development, Industrial Filtration & New Vehicles. “Med hjälp av våra befintliga teknikplattformar understryker produktutbudet de innovativa fördelarna i vår ny portfölj och bevisar vår satsning inom den här marknaden. Därför tänker vi ytterligare utvidga vår portfölj av produkter på det här området under de kommande månaderna, detta inkluderar även luftintag för bränsleceller”, tillägger han.

Den årliga marknadsmöjligheten för filtermaterial som används i elfordon förväntas växa cirka 35 procent per år fram till 2030 och uppgå till ungefär 100 miljoner euro.

Elektrifiering är ett viktigt strategiskt område för Ahlstrom-Munksjö som framgångsrikt har levererat till fordonsindustrin i 50 år och nått en ledande position inom motorfiltrering globalt. En omfattande användning av elfordon kommer att kräva mera än bara rätt teknik. Det krävs också energilagringslösningar där fiberbaserade material är allmänt använda. Tack vare omfattande expertis inom cellulosa, glasfiber och speciella nonwoven-material, utvecklar Ahlstrom-Munksjö också en komplett serie energilagringslösningar under produktplattformen FortiCell®.

Ahlstrom-Munksjö’s FiltEV® sortiment

FiltEV® sortimentet för luftfiltrering i passagerarutrymmen, kylsystem och transmissioner demonstrerar vad Ahlstrom-Munksjö kan utveckla för filtrering av vätskor i elfordon. Kombinationen av unik produktionskunnande och avancerade råvaror ger det mest pålitliga skyddet för både människor och system, samtidigt som det garanterar en förlängd livslängd och energieffektivitet för produkten.

Luftfilter för passagerarutrymme – Ren luft för passagerarna

Luftkvaliteten i passagerarutrymmet är en allt viktigare faktor i planeringen av nya generationer av fordon. Luftfilter skapar en hälsosammare miljö i passagerarutrymmet och förbättrar körkomforten genom att filtrera partiklar, mikroorganismer och skadliga gaser.

Ahlstrom-Munksjö levererar ett tillförlitligt sortiment av högpresterande luftfiltermaterial för passagerarutrymmen i eldrivna fordon. Filtren bör uppfylla de mest krävande kriterierna:
• Partikelfilter som skyddar mot grova, fina och ultrafina partiklar, inklusive bakterier och virus.
• Kolfilter som filtrerar både partiklar och gaser för en ökad skyddsnivå och bekvämlighet.
Fördelarna omfattar pålitlig filtreringseffektivitet, optimal gasupptagning och utmärkt omvandlingsprestanda.

Filter för kylvätskor – Pålitligt skydd för värmesystemet

Effektiviteten och livslängden av batterier, bränsleceller och e-motorer i eldrivna fordon beror i hög grad på förmågan att hålla dem inom ett snävt temperaturintervall oberoende användningsomständigheterna.

Ahlström-Munksjö tillhandahåller ett stort utbud av högpresterande filtermaterial för nedkylning av luft och vätskor som garanterar att värmesystemet fungerar smidigt och tryggt:
• Luftfiltermaterial med hög genomtränglighet som förhindrar att fläkten slits och system täpps till.
• Rättsligt skyddade helsyntetiska material med tre lager och bred spännvidd vad gäller effektivitet som uppfyller de flesta kraven för oljefiltrering.
Till fördelarna hör den högsta filtreringsprestandan, extrem hållbarhet och överlägsen dammhållningskapacitet.

Transmissionsfilter – Förbättrat skydd av drivlinan

Oljans renhet är en allt viktigare faktor för prestandan, tillförlitligheten och livslängden i det moderna transmissionssystemet och de nya framdrivningslösningarna i eldrivna fordon.

Ahlstrom-Munksjö erbjuder ett stort utbud av högpresterande material för sug- och trycköverföringsfilter som uppfyller originalutrustningstillverkarnas krav.
• Exklusivt glasmikrofibermaterial med valfri skyddande väv, ett utmärkt val för högeffektiva filtreringslösningar.
• Rättsligt skyddade helsyntetiska material med tre lager och utmärkt hållbarhet och bred spännvidd vad gäller effektiviteten som uppfyller de flesta kraven för oljefiltrering.
Till fördelarna hör den högsta filtreringsprestandan, förbättrad tillförlitlighet och förlängd livslängd samt toppmodern lamineringsförmåga.

Ytterligare produkter såsom lösningar för luftintag för bränsleceller kommer att lanseras under FiltEV®-plattformen inom kommande månader.

Vänligen besök www.ahlstrom-munksjo.com/filtev-battery-electric-vehicles eller kontakta oss via filtev@ahlstrom-munksjo.com

Ytterligare information:

Cedric Vallet
Head of Business Development, Industrial Filtration & New Vehicles
tfn. +33 674 405 004
cedric.vallet@ahlstrom-munksjo.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-06-10
VBN Components får genombrottsorder från amerikanska försvaretFC Maskin har sålt ytterliggare 1 Mitsubishi trådgnist!ABB PixelPaint vinner prestigefulla IERA-priset för innovation och entreprenörskapGeomatikk lanserar GeoDig, appen för gräventreprenörerKAMIC Group förvärvar Talema Group, en global tillverkare och leverantör av magnetkomponenterGasellföretag inom V/A köpte unik Manitou teleskoplastare från Scantruck ABStörre möjligheter för årets nyexaminerade – ingångsjobben ökarTillverkare av akustik­lösningar vill öka trivsel med nytt sortiment av färgerSvenska företag bland de mest utsatta för cyberangrepp
2021-06-09
Robusta miniatyrtryckgivareAdvanced Engineering Göteborg flyttar mässan till 19–20 april 2023ABB lanserar ny skräddarsydd digital övervakningstjänst för prediktivt underhåll av transportbandNytt ljus över tillverkningen av ultratunna polymererHögskolan Väst digitaliserar och utvecklar utbildning inom elektriska fordonUltraplatt bakgrundsbelysningAttraktiv kontorsmiljö lockar efter pandeminElektronikmässan Göteborg flyttar till 2023Cisco tar steget in i fram­tiden med nya Webex SuiteNCC bygger ut vattenkraftverk i Skellefteå
2021-06-08
ifm tilldelas: Årets fabrik 2020Ny teknik och rätt personal är utställaren Hygaps framgångsfaktorer Spara pengar med noggrann CIP-övervakningBli certifierad ventilations­montör – på nätetFrån smarta komponenter till Industry 4.0 Hur kan stål bidra till ett hållbart samhälle?MTRX inleder samarbete med EuropcarMångmiljonsatsning med fossilfri ånga till Örtofta sockerbruk utanför Eslöv ger betydande klimatfördelarGunnebo Fastening lanserar - Nytt koncept Ny förpackningFlexibel och enkel att installera - det nya operatörsassistanssystemet ifm mateMats Norberg ny vd för SwerockDana Lim anställer säljexpert för att stärka närvaron i SverigeÅrets Tjänstebilsbarometer från LeasePlan
2021-06-07
Schneider Electric levererar automationslösning till svenska exportföretaget PrimozoneKonfigurera givarparametrar via en app med BluetoothSoftronic bygger upp nytt specialistområde inom IT-arkitekturVi bygger hållbarhet, tillsammans - Saint-Gobain Sweden ABSmidmek fortsätter sin satsning - My Becker ny projektchefOOF Group och Eleiko Group bildar joint venture och uppför 18 700 m² logistik i HalmstadMowida förenklar livet i fastighetsbranschenMoa hjälper Solör att arbeta än mer klimatsmart i Vilhelminaifm trotsar Coronaviruskrisen
2021-06-04
Större ytor i Tyskland tack vare ökade affärsvolymerSMC lanserar retardationskontroll som alternativ till stötdämpareVolvo förbättrar och utökar utbudet av hybrid­grävmaskinerSyntronic tillverkar kretskort med nitrogen från Atlas CopcoPlåt- och ventbranschen lanserar lärlingspremie för företagSchunk Rota THW3FlixMobility expanderar i Sverige, får ny investerare och backas med 650 miljoner dollarSvenskt företag i framkant inom PVD-coatingDavids Volvo är gjord av legobitarParkers högpresterande flänssystem får en ny certifiering för marina tillämpningarSvenskt HealthTech-bolag skapar coronafria miljöer
2021-06-03
Har du också sett fördelen med IO-Link?Serviceteknikern Emma gillar att vara ute i fältCertifierad ballåsning till Western BalvagnarHögre upplösning med nya boost-serienMicke stärker upp servicen av Merlo i Stockholms­områdetSmidig integration med kompletta verktygssystemABB stärker satsningen på att minska koldioxid­utsläppenEnormt intresse för 3D-printad elsparkcykelBosch lanserar ergonomiska excenterslipar för proffsEndress+Hauser utmanar den traditionella industrin
Annonser