Algeco köper Uniteam - industritorget.se
ONSDAG 27 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Algeco köper Uniteam

…och nu stärker bolagen sina samarbeten i Sverige.
I februari år blev det klart att Algeco köper den norska koncernen MalthusUniteam där Uniteam AB ingår. Från och med den 1 april har man nu påbörjat arbetet med att skapa den nordiska divisionen. Det betyder att från och med nu så rapporterar den Algeco Finland och Sverige nu till det Norska bolaget MalthusUniteam som blir ansvariga för den Nordiska divisionen inom Algeco.

-I Sverige jobbar både Uniteam och Algeco med stålmoduler och containrar. Vilket gör att detta blir ett ytterligare komplement till varandras verksamheter, säger Kristian Grimsbo som är operativ chef på Uniteam AB. Vi har även olika geografiska placeringar som gör att vi nu får en mycket starkare bas i Mälardalen med hjälp av våra nya kollegor.

Uniteam har också ett affärsområde gällande trämoduler som är nytt för Algeco men som man ser stora möjligheter att utveckla för den Nordiska marknaden.

Under det kommande året ska bolagen lägga planen för hur de ska vara organiserade och hur de ska verka på den svenska marknaden. Redan nu kan man se på hemsidan att bolagen länkar till varandra och på Uniteams hemsida syns även kontakterna till Algecos medarbetare.

Fakta kring försäljningen
Det var Reiten & Co Capital Partners, IKM Industri-Invest AS, Hodne Kapital AS, Maaseide Holding AS och andra aktieägare som sålde sina delar av Malthus Uniteam till Algeco.

– Detta förvärv ger Algeco en ledande position på den attraktiva nordiska modulmarknaden och stärker vår närvaro ytterligare i Europa. Malthus Uniteams breda produktsortiment och starka kundbas kommer att säkerställa att Algeco är välutrustat för att dra fördel av den fortsatta tillväxten på de nordiska marknaderna. Det kommer också att vara ett bra tillfälle för Malthus Uniteam-kunder att dra nytta av Algecos branschledande utbud av mervärdeprodukter och tjänster, säger Mike Smith, ordförande i Algecos styrelse, i ett tidigare pressmeddelande.

Fakta kring Algeco
Med verksamhet i 22 länder är Algeco en av Europas och Asiens ledande aktörer av uthyrning av modulbyggnader. Bolaget har ca 250 000 moduler i sitt bestånd. Bland annat var det Algeco som under Coronakrisen i Kina byggde ett stort sjukhus på 15 dagar.

www.uniteam.com/se/algeco-koper-uniteam/

Kristian Grimsbo
COO/Operativ chef
Herkulesvägen 4, 553 03 Jönköping
mob: +46 702 390 472
kristian.grimsbo@uniteam.com

www.uniteam.com
www.containershop.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-19
Magnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
2020-05-15
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
2020-05-14
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljernaPeab bygger bostäder i Esbo
Annonser