SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Alight och RES tecknar samarbetsavtal

För utveckling av solenergi i Sverige
RES och Alight tecknar avtal för gemensam utveckling av nordiska solenergiprojekt.

RES, världens största oberoende aktör inom förnybar energi, meddelade idag ett nytt samarbete med Alight, en ledande leverantör av sol-PPA, för att utveckla och leverera nya solenergiprojekt i Sverige. Tillsammans ämnar RES och Alight att påskynda energiomställningen genom flertalet solenergiprojekt i mellersta och södra delarna av Sverige.

Genom att dela sin kunskap och erfarenhet ska RES och Alight förbättra utvecklingsprocessen för solenergiprojekt i Sverige. RES har långt erfarenhet av att utveckla, bygga och drifta förnybara projekt i Norden såväl som globalt. RES, som har utvecklat över 2,5 GW solenergi globalt, inleder nu ett samarbete med Alight, som har stor expertis inom solenergiprojekt i solparker som fastigheter, för att utöka utvecklingen i Norden.

Målet med samarbetet är att utveckla totalt 200-300 MW i storskaliga solenergiprojekt inom de kommande åren.

Harald Överholm, VD - Alight, kommenterar: “Genom att slå oss samman med RES, förstärker vi våra framtida projekt med en högt kvalificerad partner som kan stödja oss med platsutveckling i Sverige. På så sätt kan vi utveckla och bygga ut mer ren energi i högre takt, vilket är avgörande för att förstärka energiomställningen och för att nå Parisavtalets mål att begränsa temperaturökningen till 1,5 grader celsius.”

Matilda Afzelius, VD - RES, säger: “Vi är glada och stolta att kunna berätta om det nya samarbetet. Partnerskap som detta är viktiga för framtiden och ser till att vi får en effektiv och varaktig övergång till förnybar energi. Med vår kollektiva kunskap och kompetens, och genom samverkan, kan vi möjliggöra en framtid där alla har tillgång till prisvärd och koldioxidfri energi.”

Johan Roger, Projektledare - RES, tillägger: “Genom att utveckla fler solenergiprojekt på den svenska marknaden bidrar vi till marknadens tillväxt såväl som en större mångfald bland förnybara energikällor. I takt med att efterfrågan på grön energi växer behöver vi säkra en mix av kompletterande energikällor som kan möta den efterfrågan. Det här samarbetet är ett positivt och viktigt steg i rätt riktning.”

Om RES

RES är världens största oberoende aktör inom förnybar energi aktiva inom land- och havsbaserad vindkraft, solenergi, energilagring samt transmission och distribution. I nästan 40 år har RES befunnit sig i branschens framkant och levererat mer än 22GW förnybara energiprojekt globalt och stödjer en operativ tillgångsportfölj på över 9GW för en stor kundbas världen över. Med förståelse för de unika behoven hos företagskunder har RES säkrat över 1,5GW i energiköpsavtal (PPA) som möjliggör tillgång till energi till lägsta kostnad. RES sysselsätter mer än 2 500 personer och är verksamma i 11 länder. I Skandinavien har RES kontor i Göteborg, Östersund och Oslo. För mer information, besök www.res-group.com.

Om Alight

Alight är den ledande leverantören av sol-PPA i Norden. Vi bygger, äger och förvaltar solenergitillgångar i solparker och på fastigheter för att hjälpa stora företag att spara pengar och göra nytta, idag och i framtiden. Vi har 47 solenergitillgångar i förvaltning eller utveckling och utvecklar över 500 MW av solenergi-som-tjänst över hela Europa. Våra 35 anställda är verksamma över hela Europa, vilket bevisar att ett litet och specialiserat team kan ha stor inverkan. Vårt mål är att nå minst 1 GW i solenergikontrakt till 2025.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-06-15
Ny landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
2022-06-14
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
2022-06-13
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomationMöt en av våra anställda: Johan EdbomIndustrirör från Jernbro Företagsfinansiering med stöd av EUAnders utmanar traditionella sätt att utforma fabrikerVärldens första elbilspool med laddning utan sladdVälkommen till lanseringen av Elektronikmässan Stockholm!Ramirent tecknar ramavtal med SinfraFörsta spadtaget för NP Nilssons nya logistikcenter!Ta med hemmakontoret till mässan Advanced EngineeringGKN Aerospace deltar i nytt EU-projektNexer tilldelas ramavtal med IneraNu öppnar Norrbotten Stål
2022-06-10
Enklare att använda teknik för hållbara byggnaderKundcase med 3D-scanner från PhotoneoSchneider Electric tilldelas flera prestigefyllda designpriserTransportbandsreparation på rekordtidVerdion säkrar en ny spek­ulativ möjlighet i Sverige Fördubbling av antal bluff-sms Fortsatt tryck på försörjningstrygghetenABB och Börjessons Lastbilar stöttar utbyggnadenTekniska museets samling fyller 100 årNytt utgångsläge när Science Village ska växaBolist Emmaboda gjorde rekordartad ökning på 4 årDell Technologies i partnerskap med AI Sweden
2022-06-09
Ewellix Nordics expanderarLevererade anläggnings­maskin tillverkad med fossilfritt stål till kundSveriges största laddgata invigdDags att ta vara på industri 4.0-vågen Tysk förpackningstillverkare integrerar ABB:s automatiska pappersprovningStora klimatvinster med utvinning i SverigeXiaomi lyfter och inspirerar unga kreatörer i AfrikaNordomatic fortsätter sin europeiska expansion