LÖRDAG 14 DECEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Alstom installerar ERTMS signalsystem ombord första testtåget i Norge

Alstom utrustar första testtåget, ett Di8 lokomotiv som ägs av Vy, med ombord signalutrustning i depån vid Grorud nära Oslo.
Detta är den första installationen som är del av det stora norska ramavtalet för ombord signalutrutning på 467 tåg av 55 olika typer.

Serieinstallationerna påbörjas sen 2021 och de första tågen i kommersiell service som kör med ERTMS i Norge planeras till 2022. Hela den norska flottan kommer att vara färdigutrustad till 2026.

Alstom kommer att installera ett dubbelsystem som låter tågen köra på befintliga linjer med ATC-2, samtidigt som de också kan köra på de linjer som efterhand utrustas med ERTMS Level 2. Designen av det dubbla systemet minimerar hårdvaran genom att tågen kan dela några av ombord-komponenterna som till exempel balisantenner, hjulsensorer och vissa säkerhetssystem.

Kontraktet för ombord-signalsystemet skrevs under i juni 2018 och består av ett ramavtal med 14 olika fordonsägare som förhandlades fram av Bane NOR på uppdrag av dessa fordonsägare. Depån där installationerna nu utförs ligger nära Campus Nyland, som är ett test-, utbildnings- och kompetenscenter som nyligen invigdes av Bane NOR.

- Vi är väldigt glada att vi nu startar nästa fas av projektet och börjar installera utrustning på första fordonet och öppnar upp i depån. Det nya signalsystemet kommer att bidra till att göra det norska järnvägsnätet mer effektivt och pålitligt. Det kommer också att minska förseningar för passagerarna och godstrafiken, samtidigt som det garanterar högsta säkerhet, säger Rob Whyte, Managing Director Alstom Norden.

- En lyckad implementering av ERTMS förlitar sig på att fordonen är klara att köra. Alstom är den ledande leverantören av ombord-utrustning. Jag är övertygad om att Alstom kommer att lyckas med den tekniska lösningen, levererad i tid, lika väl som de fysiska installationerna. Jag är mycket glad att de är med på tåget, så att säga. De norska fordonsägarna litar på Alstom, säger Sverre Kjenne, Executive Vice President Digitalisation and Technology, Bane NOR.

Alstoms Atlas-system är världsledande för ombord ERTMS-utrustning: systemet används för 70% av alla ombordsystem för ERTMS Level 2 i drift i världen. I över 20 länder har tåg med Atlas-utrustning kört mer än 150 miljoner kilometer. Alstom har också levererat världens första ERTMS Level 3 för kommersiell service.

Presskontakt:
Maria Parent
Kommunikationschef Alstom Norden
maria.parent@alstom.com
mobil: 076-807 65 50

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-12-09
​Högsta säkerhetsbetyg till Nya Renault CapturSkolan som tränar framtida ledare i InstalcoMagdalena Forsberg ny ambassadör för Mitsubishi MotorsBilhandlarnas vardag kommer att hetta till!Trästommar håller ställningarna inom nyproduktion av flerbostadshus3D-modellering med hög byggbarhetÅrets Byggchef 2019 är Jeanette Rhodin KörössyDriftsäkerhet
2019-12-06
Pro 2 - Klassledande strömförsörjningABB och Stena Recycling i nytt miljösmart samarbeteGerdau och SKF i avtal för att förbättra produktiviteten vid brasilianska stålverkNu är det nya majestätiska vattenkraftaggregatet Sofia igång i Åsens kraftverkNy dragtruck för trånga utrymmen: Jungheinrich EZS 130Elvaco breddar utbudet inom LoRaWAN – lanserar fyra nya mätarmoduler till värmemätareAldrig ett tomt batteri!TEKONF – ett kompetent företag inom teknisk konfektionVolvo Group Venture Capital investerar i programvara för autonom mobilitetWingårdhs Arkitekter flyttar till Varvsstaden
2019-12-05
Exacta har förvärvat samtliga aktier i 3P Logistic ABNy version av IRONCAD nu här!SSAB inleder studie i Finland för fossilfri ståltillverkningDe brinner för plåt och senaste teknikenInterroll trummotorer får EHEDG-certifiering för högsta hygienkrav AWS och Verizon levererar 5G Edge Cloud Computing tillsammansDan Nilsson ny standardiseringschef på SISFyra av tio småföretagare har ingen hemsidaSiemens bygger vätgas­anläggning för utsläppsfritt energisystemKraftig 18V kolborstfri gäng­stångskap med extra kraftAllt viktigare med miljö­certifierat byggmaterialSomfy lanserar radiatortermostat för det smarta hemmetStora kostnadsbesparingar efter uppgradering av kondensorer hos drygt 150 butikerProduktnyhet December 2019 - IndustrifördelareDynamics by Sigma öppnar i Storbritannien
2019-12-04
Iscar Chatterfree och Solidmill Damaskus Maskinskydd förvärvar leverantör – stärker sin ledande position i Sverige Troax skapar nya möjligheter – på längden och på höjdenBranäsgruppen startar ett vasst samarbete – tar bort plastsugrören4,5 miljoner till AI-forskning i NorrbottenNu blir det lättare att resa fossilfritt i JämtlandErik ska bidra till att utveckla svensk industriUppsala kommun vinner årets Biogasutmärkelse 2019Visma förvärvar fintech­bolaget InyettEasyfairs renodlar varu­märket Empack och lanserar nya mässan Logistics & AutomationDB Schenker startar nytt i åtta länderCaterpillar lanserar nya bandschaktaren Cat D5 och förenklad namnstruktur
2019-12-03
PR-Plast Investerar för en ljusare framtidMetal Work Sverige AB söker en driven säljareSvenska bilförare väljer helst Volvo V60Peab bygger ut SCAs sågverk i BollstabrukStröman Maskin AB är ny generalagent för Johnston och Beam i SverigePanasonic förvärvar finsk värmepump­verksamhet7 av 10 svenska hantverkare genomgår sällan eller aldrig säkerhetsutbildningar på arbetsplatsen Veeam förutspår teknologi­trenderna för 2020 De är nominerade till Träpriset 2020Rejlers förvärvar Elproj teknik ABVerkstäder uppmanas hjälpa bilägare som är oroliga för brandrisk!Årets XL-BYGG leverantör 2019Så skapar ni en hållbar affärsmodell i 5 stegKylkedjan TESAB växer!En ny generation av axialfläktarVi välkomnar Peter Benjaminsson som ny försäljningschef Bygg
2019-12-02
Ny hemsida räcker inte för att nå ut på nya marknader
Annonser