TISDAG 13 APRIL 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Anmälan till Innovationsrace 2021 är öppen

Nu är det populära Innovationsracet under strategikonferensen Power Circle Summit tillbaka.
Fem finalister kommer att få tävla på Power Circle Summit 4 maj 2021 om första pris på 100 000 kronor, andra pris 50 000 kronor samt tredje pris 25 000 kronor. Dessutom delas det ut ett Kommersialiseringspris som innebär att vinnaren får ett betalt pilotprojekt med matchad kund.

– För att ha en chans att nå klimatmålen från Paris måste skala upp innovationer som ligger i linje med 1,5 grader. Därför anordnar vi ett innovationsrace på Power Circle Summit, för att öka de svenska energiföretagens aptit på innovation, säger Andreas Stubelius, senior affärsutvecklare på Energimyndigheten.

2020 års 1:a pristagare var Celcibus som efter deltagandet har haft stor framgång:

– Att vinna Innovationsracet 2020 var verkligen en fjäder i hatten för Celcibus. Tidigare hade vi verkat under radarn för de flesta i industrin, men i och med att vi vunnit Innovationsracet så kunde vi märka att vi hade mer tyngd i våra diskussioner med både potentiella kunder och finansiärer. Det innebar också startskottet på vår uppbyggnad av egna utvecklingsresurser, och rekrytering av starkt FoU team. Prispengarna i Innovationsracet gjorde det också möjligt för oss att anställa en marknadsanalytiker på deltid som har varit värdefull för att hitta både potentiella samarbetspartner och leverantörer, säger Patric Stafshede, CEO på Celcibus.

Anmälan är öppen till 25 mars

Innovationsracet anordnas av Energimyndigheten tillsammans med InnoEnergy samt Ignite. Du som har en energiinnovation med hög potential att bidra till minskad klimatpåverkan är välkommen med en anmälan. Anmälan är öppen till 25 mars och alla företag som inkommer med bidrag granskas av representanter från Energimyndigheten, InnoEnergy och Ignite.

Till anmälan »

Finalister presenteras i april

Fem finalister kommer att presenteras i mitten av april och de kommer att få tävla om de tre prissummorna samt exponering digitalt.

Utöver de fem finalisterna så kommer ytterligare 15 bolag att väljas ut för att delta i B2B matchmaking med potentiella kunder genom Ignite Sweden.

Fokus för tävlingen

Fokuset på årets tävling är "Innovativa lösningar och affärsmodeller som kan implementeras i energisystemet med direkt effekt". När bidragen granskas kommer juryn att titta på bland annat innovationshöjd, affärspotential och hur innovationen bidrar till ett hållbart energisystem.  

Det är också viktigt att deltagande företag i årets innovationsrace inte är en av de tre som var vinnare från Innovationsracet 2020.  

De tre vinnarna kommer att få värdefull feedback av en jury bestående av de mäktigaste personerna i branschen. Viktiga kriterier att tänka på när du lämnar in ditt bidrag är, Unicitet, skalbarhet, klimatpotential, energirelevans, kompetens, samt att du tillhör små- och medelstora företag, med färre än 250 anställda.

Power Circle Summit är en årlig strategikonferens för tankeledande aktörer kring framtidens cirkulära energisamhälle. Här möts beslutsfattare, innovatörer, entreprenörer och strateger för att bilda en kunskapskrets av delade insikter – genom seminarier, diskussioner och interaktiva workshops. Med tydligt fokus på de disruptiva krafterna i ny teknik och växlande opinion strävar Power Circle Summit att vara den ledande tankesmedjan i sitt slag i Norden.

Arrangörer av Power Circle Summit är Svenska Mässan, Power Circle, Energimyndigheten och EIT InnoEnergy. Mer information om konferensen Power Circle Summit finns på pcsummit.se.Veronica Nyblom
PR & Communication Manager
Svenska Mässan koncernen / The Swedish Exhibition & Congress Centre Group
veronica.nyblom@svenskamassan.se
+ 46 (0) 701 69 71 42
Kontaktinformation

Svenska Mässan Mässor och Möten AB

Postadress
Mässans Gata/kors­vägen
41294 Göteborg
Besöksadress
Mässans Gata/kors­vägen
41294 Göteborg
Region
Göteborg
Västra Götalands län
Sverige
Orgnr:
556455-7725
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Svenska Mässan är en heltäckande partner. Med utgångspunkt från mässmediet erbjuder vi ett välintegrerat utbud av kraftfulla resurser för marknadsföring, kunskapsbyggande, information, kontaktskapande och försäljning.

Varje år hålls ett 30-tal mässor och 100-tals konferenser och andra arrangemang. Svenska Mässan är mötesplatsen för 7.000 utställare och cirka 1 miljon besökare från när och fjärran.

Med vår kompetens, vår erfarenhet och våra resurser finns vi redo att möta våra utställares, konferensarrangörers och besökares behov hela vägen - från mässplanering och genomförande till verkningsfull uppföljning.

Kontakter

Anna Jarnö
Underhållsmässan och Elfack
-
Ola Lundqvist
Scanautomatic och ProcessTeknik
-

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-03-30
Swerock lanserar ECO-Ballast
2021-03-29
OilQuick bäst igen!Utvidgningen fortsätter Material och miljö Mambu blir den första sharia-kompatibla SaaS-bankplattformenViya från SAS Institute ger dataanalys åt alla – nu också på Microsoft AzureCTEK lanserar en ny elbilsladdare - NJORD GO NJORD GO är en liten och smidig laddare som erbjuder snabb och säker EV-laddning Vanliga varningstecken på dataintrång ignoreras alltför oftaMikael 3D-printar innovativ skidstav av råvaror från skogenKB Components expanderar i Centraleuropa
2021-03-26
SourceMe:s vision om tillverkningsindustrins nästa generationABUS utvidgar radiostyrningsprogrammet ABURemoteLesjöfors Fjädrar ställer om till fossilfritt och sänker utsläpp med upp till 90 procentÄr ditt företag intresserad av formeln för en IT-driftslösning som verkligen gör skillnad?HCL Technologies lanserar ASM 2.0-ramverk för att omvandla applikations­hanteringen i den digitala eranSafe Control Materialteknik 2021 – firar 20 år och 2 miljoner framgångarAlicat scientific lanserar coda – en ny typ av coriolis massflödesinstrumentProtolabs lanserar ett unikt hackathon i hållbarhet för designingenjörerHar ergonomin hos industri­arbetare glömts bort?Coval GVMAX HD, Mångsidigt vakuum för alla branscherNy rapport från F-Secure: CISO-rollen har skiftat från IQ till EQNy rapport om cybersäkerhet för styrelseledamöter
2021-03-25
Ny HR-roll behövs i pandemins kölvattenAC-D – Ny modulär luftbehandling, helt utifrån dina behovKostnadsfri kompetenshöjning genom Veldi – ansök redan idag!Europeisk VD-allians förespråkar ambitiös klimatstrategiFIEPOS - Framtidens spänningsaggregatVeeam offentliggör nya förbättringar i sitt ProPartner-nätverk i EMEAABB-robotar förbättrar produktiviteten vid Nestlés brasilianska anläggningar med över 50 procentSM-finalerna i bandy 2021Red Bull Racing trimmar Formel 1-teamet med avancerade molnlösningar för dataanalysTA Associates köper majoritetsandel i Unit4 i affär värderad till 2 miljarder dollarBetala hur och var du villEtteplan introducerar HowTo
2021-03-24
Tillförlitlig strömförsörjning med nya kompakta nätaggregat från Schneider Electric Verizon utökar kundupplevelse- och kontaktcenter-erbjudandet med Genesys CloudNytt forskningsprojekt med klimatskyddsmål för pappersindustrinE.ON tecknar ramavtal med RejlersSolör Bioenergi med i satsningen på fjärrvärme i EkeröVarje vätska har ett fingeravtryck – och nu kan det mätas i realtid Södras nya fabrik för KL-trä närmar sig – ökar kapaciteten med tio gångerNytt grepp för att försöka minska klimatoroHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPtado° släpper en rad nya funktioner i sin app TCS ska hjälpa Skanska att bli mer digitalt avanceradeRejlers förnyar ramavtal med Agder Energi i NorgeSTIHL lanserar ny grov­dammsugare för konsumenter
2021-03-23
Nytt webinarium om logistik­fastighets­marknaden i Norden ABB och ETH utökar samarbetet för att främja forskningen om framtidens robotarVertiv underlättar för partner med nya stödfunktionerKyltorn med EC-fläktarna AxiBlade hjälpte företag i tappningsindustrin att spara energiSveriges snabbaste superdator för AI är invigdLambertsson expanderar i Umeå – nu går flytten till nya större lokalerHållbar logistik och självledarskap skapar nya jobbmöjligheter i VästeråsUnik forskarutbildning lockar nya doktoranderCaroline Szyber ny styrelse­ordförande för CM-bolagen
2021-03-22
DENIOS Webinar belyser riskerna kring litium­batterierStockholm Norviks hamn är Årets bygge 2021Coronapandemin har fått offentliga verksamheter att satsa mer på distansarbete och molnlösningarHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPStort genombrott för ”viktlös” energilagringVårens elpriser fem gånger högre än i fjol
Annonser