SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Anna Stiwne avgår som VD för Åkerströms under 2023

Hans Åkerblom tar över som VD efter Anna
Anna Stiwne har meddelat sin avgång som VD för Åkerströms Björbo AB under 2023 efter att ha framgångsrikt lett företaget i fem år. Efter en övergångsperiod kommer hon att lämna över ledarskapet till Åkerströms försäljningschef Hans Åkerblom.

– Det har varit en oerhört givande och spännande tid att driva den lokala verksamheten framåt tillsammans med alla våra enastående medarbetare och samtidigt arbeta mot målet att positionera Allgon som en global branschledare.

Från och med den 1 januari genomgår Åkerströms en omvandling med fokus på kommersiella kärnfunktioner som marknadsföring och försäljning. Produktion och utveckling kommer att integreras i Allgon-koncernens produktionsdivision, moderbolaget till både Åkerströms och Tele Radio.

– Överlämnandet av ledarskapet till Hans är en integrerad del av den strategiska utvecklingen som vi har arbetat med under en betydande tid inom Åkerströms ägarbolag Allgon, säger Anna.

Under Annas ledarskap har verksamheten och organisationen kontinuerligt stärkts för att möta de utmaningar som den industriella sektorn står inför. De senaste åren har digitalisering och hållbarhet fått allt större fokus inom branschen, något som Åkerströms har varit tidiga med att utveckla och implementera i organisationen och i våra lösningar.

Hans Åkerblom, som tar över som VD efter Anna, började på Åkerströms år 2021 och har tidigare haft olika chefsroller på SSAB.

– Jag ser fram emot att ta Annas arbete vidare. Inom Allgon erbjuds möjligheter att utveckla min kompetens inom en utmanande bransch och på ett ledande, globalt företag. Genom att konsolidera resurser och öka samarbetet mellan varumärkena kommer vi att kunna stärka marknadspositionen för Åkerströms utanför Norden, säger Hans.

Ola Samelius, styrelseordförande i Åkerströms och VD för Allgon AB, uttrycker sin tacksamhet och säger:

– Vi vill rikta ett varmt tack till Anna för hennes värdefulla arbete under hennes tid som VD för Åkerströms. Under hennes ledning har företaget blomstrat med ökad effektivitet och lönsamhet. Åkerströms tillväxt och lönsamhet har konsekvent överträffat branschgenomsnittet varje år, och vår organisation har stärkts. Vi har fullt förtroende för att Hans Åkerblom kommer att bygga vidare på denna robusta grund och fortsätta att förverkliga våra ambitiösa tillväxtplaner.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-12-04
Biogasanläggningen i Karlskoga firar 10 år Utsläppsminskning med flera hundra tonInnovativ metod för framtidens avloppsreningImpact-bolagets succétjänst AI-expert till styrelsen för HusmanHagberg
2023-12-01
Kombinera styva och flexibla material Collision Sentry Multi-ZoneStålåret 2023: Världsliga ting?Stärker relationen mellan kund och tillverkareNSK arrangerade European Distributor Convention 2023
2023-11-30
Viktigt med reservdelar för vattenskärmaskinerDra tunga laster mer mobilt Höj precisionen med krysslaser Varför du måste ha rätt analysinstrument Optimera din verksamhet med svarv och fräsverktyg
2023-11-29
En extra tia per dag – ger enorma fördelarEffektiv formmätning för precision Nitdragarens funktion och användningsområde Rätt kläder när du svetsar Ont i armen under och efter arbetsdagen?
2023-11-28
Idealiska maskiner för stora arbetsstycken Plasmaskärbord är en revolution inom skärning Undvik skador från fukt och mögel Brandmanschetter för över­gången från metall till plast Vår verkstadsinredning samlat på ett ställe!