SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

AWS miljardsatsar på AI-startups

Öppet för svenska företag att söka
Molnjätten Amazon Web Services (AWS) har offentliggjort ett nytt acceleratoorprogram för startups med en budget på 230 miljarder USD – cirka 2,4 miljarder kronor.

Från och med den 13 juni är det möjligt för företag att anmäla sig som kandidater till programmet Generative AI Accelerator, och anmälan, som finns här, är öppen fram till den 19 juli. Idag använder 96 procent av alla ”enhörningar” – startupföretag med en värdering på mer än en miljard USD – AWS-molnet, berättar Matt Wood, Vice President, Artificial Intelligence Products på AWS:

”Med det här nya initiativet kommer vi att hjälpa startups att lansera och skala upp verksamheter i världsklass, och ge dem byggstenarna de behöver för att släppa fria nya AI-tillämpningar som kommer att påverka alla delar av hur världen lär sig, kopplas samman och gör affärer.”

De företag som accepteras till programmet kommer att tilldelas AWS-krediter för att få tillgång till företagets databehandlings-, lagrings- och databastjänster och de högpresterande AI-chipen Trainium och Inferentia 2. Andra tjänster som erbjuds är den hanterade tjänsten Amazon SageMaker som hjälper verksamheter bygga och träna egna basmodeller, och Amazon Bedrock, en plattform ger tillgång till ett brett utbud av kraftfulla AI-modeller från exempelvis Anthropic, Meta och Stability AI och gör det enkelt att kombinera dem i nya tjänster utifrån deras specifika styrkor.

Utöver AWS-krediter till ett värde av en miljon USD kommer programmet också att erbjuda tillgång till AWS experter och partnernätverk, och göra det möjligt att knyta kontakter med andra startups i communityn.

Efter att anmälningstiden avslutats kommer ett antal finalister att väljas ut för intervjuer. Bland de kriterier som avgör vilka som väljs ut finns teamens bakgrund och erfarenhet, företagets målgrupp, och intern kompetens. Det slutgiltiga urvalet kommer att pressenteras innan augusti månads slut.


SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-02
engcon tecknar strategiska avtal i JapanOKQ8 öppnar bilpool i AlingsåsMed rätt volym slår stansning allt
2024-07-01
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige