TORSDAG 23 JANUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Bästa året någonsin på Tekniska – 387 697 besökare under 2019

Med nyöppnade spelvåningen Play Beyond Play, den internationella turnépremiären av Science Museums Robots och ett brett programutbud har Tekniska lockat en rekordpublik.
387 697 personer besökte museet under 2019, fler än något tidigare år och en ökning på nära 20% från året innan.

Sedan öppnandet av utställningarna Play Beyond Play för drygt ett år sedan och Robots i juli har Tekniska haft rekordpublik – till och med mitt i sommaren som vanligtvis är lågsäsong. När dörrarna stängdes på nyårsafton var det klart att museet gjort sitt bästa år någonsin. Tekniska omfattas inte av den fria entrén till statliga museer.

– Det är fantastiskt att se att så många nya besökare hittat hit och att fler och fler kommer tillbaka. Det är viktigare nu än någonsin att satsa på barn och ungas intresse för teknik och vetenskap och den här responsen visar att vi är på rätt spår, säger Peter Skogh, museidirektör.

– Att vi överträffar våra högt satta mål betyder förstås mycket för oss på Tekniska museet. Vi återinvesterar allt i verksamheten och med förra årets besökssiffror har vi nu möjlighet att öka utbudet med några riktigt spännande upplevelser under 2020 och framåt, säger Peter Skogh.

Förutom Tekniskas rekordsiffror till huset har museet också gjort stora satsningar på att nå grupper som vanligtvis inte besöker museer eller science centers. Med en turnerande Maker Tour har nära 4 000 barn i Stockholms förorter och deras lärare fått möjlighet att prova på programmering och stärka sin digitala kompetens. Andra Maker Tour-bussar turnerar till skolor i Kronobergs och Gävleborgs län.Sammanlagt når Tekniska ca 13 000 skolelever runt om landet och ca 50 000 på museet i Stockholm.


Calle Ros-Pehrson
Pressansvarig/kommunikatör
calle.ros-pehrson@tekniskamuseet.se
08-450 57 10

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-01-15
Nya Carnegiebryggeriet expanderarLaddningarna av elbilar ökade med över 400 procent – eller 750 resor Lindesberg-ÖrebroDrivlösningar med integrerad styrelektronikKonkursanalys. Endast 1 % av Sveriges företag går i konkursAdBlue® från Arom-dekor Kemi nu också i 4 l påse.Hållbarhet är en guldgruva av affärsmöjligheter!Fristads deltar i projekt för miljöeffektivare container­trafikDesignskydd för Calmarks engångsartikel beviljat i EU och USALångivaren DBT rekryterar två toppkrafter Honeywell lanserar steel mesh barrier, lightweight fall protection systemNu blir det lättare att sortera avfall i Upplands-Bro
2020-01-14
SSAB engageras i forskningsprojekt om metallbearbetning i FinlandAlfa Laval tar värmeåtervinn­ingsorder värd 125 milj krKyl och smörj med norelems nya sortiment av kylmedels­slangarÄnnu ett bolag klart för Comfort-kedjan!Kontract inleder det nya decenniet som ledande i Sverige på kundnöjdhetMiljoner till forskning inom astma och allergiModernisering av datacenter minskar Wexnets energi­användning ytterligareSchneider Electric presenterar TeSys Ö islandCastellum lyser upp med solelBatteritillverkaren Nilar lanserar ny energilagrings­lösning för villamarknadenErgofast introducerar MAX RB611T för najning av grövre dimensionerErbjudande från Zert Appen som ska styra upp hantverkarbranchen
2020-01-13
Granzow förvärvar trycklufts­avdelning av Kompauto Nordic.Indutrade förvärvar tysk leverantör av automations­lösningarHubSpot lanserar nya och användarvänliga funktioner i sitt Marketing Hub Enterprise-verktyg Södertälje Hamn moderniserar och investerar Tele2 Företag lanseras hos MittNätUnika installationslösningar från Assemblin när Helsingborg förnyasVäderstad finalist i IVAs företagstävling Smart industriUPS lanserar elcyklar i Stockholm15 nya fossilfria regionbussar i Västerbotten - 88% lägre växthusgasutsläpp Planetväxlar i en klass för sig!Fantastiskt år för Mercedes-Benz lastbilar!
2020-01-10
Nytt spännande koncept för framtidens automation.Fräsarna går på djupetTrollhättans truck expanderarNy Mimecast-rapport visar att dataförlust är finans­branschens främsta oros­faktorBygg inte höga hus i trä – det är för farligtBengt Widstrand ny VD för Finja Betong ABSveriges största solcellspark på gång i SträngnäsRecirkulering av pallar – för miljöns skullEn motor som pallar trycketMikroorganismer matas med giftgas för att producera biobränsleHydroscand erbjuder nu UNO-MATICEngcons grundare: Branschkollegor – ta ansvar och ställ krav!Materialflödet reproduceras perfekt i miniatyr med LEGO® Spännande om svenska framsteg inom forskning och teknik 2019Wästbygg AB bygger handelshus i Kristianstad
2020-01-09
EB80 multifunktionsmodul – en nyhet från Metal Work PneumatikNy app från Atlas Copco ökar intelligensen hos vakuum­pumparSwecamp Bomstadbaden – nöjd BAGA-kundVolkswagen Tiguan − Sveriges populäraste bilmodell hos privatköpareABB ska leverera kraft­försörjningen till Europas största batterifabrikCramo AB uppgraderar sin arbetsmiljöcertifieringInsyn i processen Framtidens digitala sjukhus­fastigheter testas på Central­sjukhuset i Kristianstad20 nya företagare med Widrikssons nyföretagar­programTvå av tre konsumenter föredrar hållbara transporter framför korta transporttiderSvensk artificiell intelligens kan revolutionera prostatacancerdiagnostikenNya tjänsten hjälper svenskar köpa solceller till bäst pris
Annonser