TISDAG 18 MAJ 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Bahco lägger ännu ett kapande sortiment i sin produktportfölj

Lanserar ett brett sortiment av högkvalitativa multiverktygstillbehör
Bahco breddar nu sin produktportfölj igen, denna gång med sågande och kapande tillbehör till multimaskiner. Punktsvetsade blad på Starlockfästet bidrar till styrka och hållbarhet. Sågblad i bimetall med precisionsslipade skränkta tänder ger skarpa, precisa snitt på kortast möjliga tid. I sortimentet finns allt från sågblad och klingor till slipplattor, knivblad och spackel. Såväl trä och metall som keramik och marmor kan kapas, slipas och skäras med Bahcos nya tillbehör.

Sågblad av bimetall introducerades av Bahco redan 1969. En ny teknik för metallkapning som kombinerade fjäderstålets egenskaper med slitstarkt snabbstål. Idag är bimetall ett namn som fortfarande borgar för kvalitet, effektiv metallkapning och lång hållbarhet.

I Bahcos nya produktsortiment ingår en komplett uppsättning tillbehör för multimaskiner, oavsett vilket arbete som ska utföras. Samtliga tillbehör i såväl standard- som specialmodeller är givetvis utrustade med Starlockfästet.
– Som alltid är våra nya produkter noggrant testade, såväl under utvecklingen som under hela tillverkningsprocessen, säger Michael Hellsten, försäljningschef på Bahco i Sverige. Oavsett var de ska användas ska de alltid ge maximal prestanda och uthållighet.

Standardsortimentet sågblad

Tillbehören för sågning i trä, plast och gips består av två olika standardblad i höglegerat kolstål, båda med lång smal midja för djup sänksågning och för bästa såghastighet och spåntransport. Det ena bladet har en rak bladform och det andra är ett brett bågformat blad, båda med skränkta tänder. Här finns också bimetallblad för trä, spik och tunn metall.

– För grövre metall finns TiN-belagda blad som håller 100 procent längre än obelagda hårdmetallblad och 30 gånger längre än snabbstålsblad, säger Michael Hellsten. De är mycket slitstaka blad för sänksågning i järnhaltiga metaller, rostfritt stål, härdade skruvar och andra svårbearbetade material.

Klingor för multiverktyg som också ingår i standardsortimentet

Här finns en segmentklinga i snabbstål för arbeten i upp till en millimeters metallplåt. Den är även lämplig för arbeten i glasfiberarmerad plast, trä, kitt, koppar och kopparlegeringar. Klingan ger rena och fina snitt. En annan segmentklinga i stål är framtagen för arbeten i trä, gips och plast med hög skärkvalitet. Båda idealiska för arbeten i hörn och kanter utan översågning.

För metall finns en bimetallklinga med lång livslängd som är framtagen för plankapning av metallplåt, upp till cirka en millimeter. Denna klinga är också lämpad för arbeten i glasfiberarmerad plast, trä, kitt, koppar och kopparlegeringar.

Specialtillbehör

Bland specialtillbehören finns en segmentklinga i hårdmetall framtagen för arbeten med klinkerfog. Den är utformad för rengöring och omarbetning av fogar men också för att göra spår i porösa byggmaterial.

– Den här segmentklingan är tunn men har samtidigt ett mycket starkt punktsvetsat fäste, säger Michael Hellsten. Den är idealisk för arbeten i hörn och kanter och är ett kostnadseffektivt alternativ till dyra diamantverktyg när man arbetar i klinkerfogar.

I denna grupp finns också en segmentklinga med diamant, men då för tuffa arbeten i marmor och epoxi. Skärbredden är 1,2 millimeter och den kan också användas vid bearbetning av epoxiharts och cementfogar.

Bland dessa tillbehör finns också en trekants slipplatta för grovslipning av fyllnadsmedel, klinkerlim, betong med mera och en trekants slipplatta med kardborrefäste för putsning med dammavskiljare.

Här finns också ett knivblad i höglegerat kolstål med tre skärytor för skärning i mattor och andra mjuka material, ett knivblad i höglegerat kolstål med svampform för skärning i silikon, mjukt kittmaterial och för separering av isolerglasdelar.

Två modeller av spackel i höglegerat kolstål finns också. Den ena för borttagning av silikon- och akrylfogar eller klistermärken och den andra för borttagning av hårt sittande färg- och limrester, kakellim med mera.

Läs mer om våra nya tillbehör på vår hemsida

Michael Hellsten
Försäljningschef Bahco Sverige
T: 0171-47 82 20
E: michael.hellsten@snaeurope.com
A: SNA Europe Industries AB, Box 83, 745 22 Enköping

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-05-06
KH-maskin öppnar i JönköpingStrömsnäs förpackningar ökade försäljning under Q1 Bränslepellets löser klimatkris i NederländernaNYHET: Energieffektiv synkronmotor som sätter en ny standardRISE växlar upp inom tillämpad AI - Rekryterar tio AI-forskare till ny centrumbildningFantastisk vecka för flera anläggningar i SverigeSpara tid och energi med en plugg som klarar alla bygguppdragTransportbranschen kan dra viktiga lärdomar från pandeminLogistic Contractor AS inleder samarbete kring en logistiktomt sydväst om OsloFacebook-efterlysning hittade julgäster från Tjeckien
2021-05-05
Grön energi sänker CO2-utsläppen med mer än hälften Länk för länk: Fördelarna med att se hela kedjanNomo förvärvar ABRA KulelagersenteretDoldisen som är navet i det nya restauranglandskapetGeomatikk tecknar avtal med SinfraUltimo Software Solutions går in på den nordiska marknaden På väg med Truckloads of InspirationAcronis säkrar en investering om 250 miljoner USD och värderas till 2,5 miljarder USD
2021-05-04
Nordomatic stärker strategiskt fokus på medarbetare och företagskulturSmart tillverkning & Industri 4.0: Mastercams femdelade vision lyfter framtidens tillverkningFasthållning med vakuum­teknikTvå starka familjföretag fusioneras - Polarica tar det stora klivet för framtidens bärhus tillsammans med Kaskein Marja Falu Mekaniska Verkstad AB förvärvar Svärdsjö Mekano ABManitou 180ATJ är en favorit hos Molins Saxliftar ABHydroscand satsar på ökad kapacitet i automatiserat centrallagerFiber och Elkraft i Norr AB blir en del av VINCI Energies nätverk i SverigeTrend Micro presenterar den första säkerhetslösningen som förhindrar avbrott i industriella kontrollsystemSom svar på elbristen - MVS lanserar hållbar energi­lagringslösningDell Technologies lanserar partnerprogrammet RISE
2021-05-03
Nu byggs Algecos nordligaste entreprenörsboendeToolbar från Edströms Verktyg förbättrar lönsamheten hos WelandSå enkelt är det att boka tågfrakt från Kina till Sverige hos DB SchenkerBolt ny taxiaktör i Linköping och Norrköping – "hög tid att östgötar slipper betala överpris"83 procent har använt en QR-kod för att genomföra en betalning det senaste året – men många känner inte säkerhetsriskerna som finnsAMAZONE lanserar en ny generation av sin självgående växtskyddspruta Pantera.Peab bygger ny containerhamn i SundsvallOptimera först i Sverige att sälja Ekolutions hampafiberisoleringKundanpassade filtreringslösningarNSK-lager ökar driftsäkerheten i drivlinan inom jordbrukssektorn
2021-04-30
Försvarsmakten förnyar maskinparken med ännu fler hjullastare från SweconKollaborativa robotar från ABB hjälper Husqvarna att bli mer kostnadseffektivaFANUC lanserar ny trådgnist modell!Manometer med hastelloy­membran från WIKANy AI och Maskinförordning föreslås av EU-kommissionenTerri släpper ny maskinserie med innovationen Terri AWS som standardIndustrirörmontörsutbildning på Hammarö fortsätter i Monticos regi – stor efterfrågan i branschenABB:s robot IRB 1300 förbättrad med nytt skydd för tuffa miljöer och renrumstillämpningarUpp till kamp för landets hårt kämpande småföretagareRenta expanderar i NorgeSafestate – Startupen som ska förenkla it-säkerhet och skydda svenska företag mot cyberhotFrån Trainee till Team LeaderProcessindustrin lockar - många kvinnliga sökande till YH-utbildningPalo Alto Networks Prisma Cloud får automatiserat skydd för hybrida multi-molnmiljöerJoakim Efraimsson utses till vd för Wästbygg AB
2021-04-29
Exakt reglering vid låga cylinderhastigheterKarl Magnus Skepö är ny säljare på det södra distriktetSchneider Electric lanserar flexibla och lättmonterade armaturen Exiway LightUtan servicetekniker stannar produktionenNy handbok om elsäkerhet i arbetslivetMer etanol i bensin ger stor klimatvinst, borde gjorts tidigare!Guide för gummibeläggningar på stickade arbetshandskar
2021-04-28
SMC lanserar robust och energisnål 2-portsventil
Annonser