SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Beijer Almas dotterbolag Lesjöfors förvärvar Amatec

Accelererar försäljningen av standardfjädrar i Europa
Lesjöfors har via dotterbolaget Alcomex, tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i Amatec B.V., en holländsk fjäderdistributör. Genom transaktionen stärker Alcomex, och Lesjöforsgruppen, sin distributionsförmåga av standardfjädrar, i linje med sin ambition att bygga den ledande gruppen inom fjäder-, tråd- och bandkomponenter.

Amatec distribuerar standard- och kundanpassade fjädrar med fokus på den holländska marknaden. Företaget har en hög teknisk kompetens och stöttar sina kunder genom hela inköpsprocessen, från produktdesign till slutprodukt. Bolaget genererar intäkter om cirka 2,5 miljoner Euro per år med god lönsamhet och har sex anställda vid sitt kontor och lager i Alphen aan den Rijn i Nederländerna.

"Amatec har en stark position på den holländska fjädermarknaden och genom denna transaktion tar vi ytterligare ett steg för att accelerera försäljningen av standardfjädrar i Europa." säger Lesjöfors Vd, Ola Tengroth.

I transaktionen förvärvar Alcomex 100 procent av aktierna i Amatec B.V. med tillträde under den kommande veckan. Förvärvet bedöms ha en marginellt positiv inverkan på Beijer Almas resultat per aktie.

För ytterligare information:
Vd och koncernchef Beijer Alma, Henrik Perbeck, 018-15 71 60

Om Beijer Alma AB
Beijer Alma AB är en internationell industrigrupp med fokus på komponenttillverkning och industrihandel. I koncernen ingår Lesjöfors som är en av Europas största fjädertillverkare och Beijer Tech med starka positioner inom industrihandel och tillverkning i nordiska nischbranscher.

Beijer Alma är noterat på NASDAQ Stockholm Mid Cap-lista.
Kontaktinformation
Postadress

75320 Uppsala
Region
Uppsala
Uppsala län
Sverige
Organisationsnummer:
556229-7480
Grundat: 1983
Anställda: 2340
Välkommen till Beijer Alma AB

Beijer Alma är en internationell industrigrupp som arbetar på mer än 60 marknader.

Verksamheten inriktas på komponenttillverkning (Lesjöfors och Habia Cable) och industrihandel (Beijer Tech).

Kontakter

Henrik Perbeck
VD
08-506 427 50

Filmer

Beijer Alma presentationsfilm 2017

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-25
Midagon stärker sin närvaroCastellum säljer fastigheter för 934 mkrJan Häckners bioenergist­ipendium vinnarna 2024 Progress introducerar avancerade AI-funktioner Smart schaktfri metodkombination
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga