BIOkleen lanserar miljömärkta eko-produkter för villa- och fastighetsunderhåll - industritorget.se
TORSDAG 28 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

BIOkleen lanserar miljömärkta eko-produkter för villa- och fastighetsunderhåll

OrganoClicks dotterbolag BIOkleen lanserar en eko-serie av produkter för villa- och fastighetsunderhåll miljömärkta med Naturskyddsföreningens Bra miljöval.
Produkterna presenteras idag för första gången på en branschmässa i Göteborg. I den nya produktserien ingår Fasadtvätt Eko, Målartvätt Eko, Målartvätt inne Eko, Målartvätt ute Eko, Markistvätt Eko, Tralltvätt Eko och Trallskydd Eko, samtliga miljömärkta med Bra miljöval.

Produkterna som tidigare ingått i Biokleens sortiment utan miljömärkning har under de senaste två åren vidareutvecklats och anpassats för att kunna miljömärkas enligt Naturskyddsföreningens höga krav samtidigt som produkternas funktion och kvalité bibehållits.

”Det är med stolthet vi nu visar upp vårt nya miljömärkta sortiment för första gången. Med detta har vi den svenska marknadens bredaste sortiment av miljömärkta produkter för exteriört underhåll av villa och fastighet. Vi är helt säkra på att det är rätt väg framåt då miljöanpassade produkter efterfrågas allt mer från konsumenter och proffs”, säger Robert Weber, VD på BIOkleen.

Vidareutvecklingen av produkterna har pågått sedan OrganoClick förvärvade Biokleen i december 2016.

OrganoClicks bakgrund inom biomimetisk (imitation av naturliga kemiska processer) forskning från Stockholms universitet och Sveriges lantbruksuniversitet ligger till grund för den vidareutveckling av produkterna som genomförts.

”Vi är glada över att vi nu kan se synergier mellan OrganoClicks biomimetiska forskning och den djupa produkt- och applikationskunskap som Biokleens organisation besitter.

Detta var första steget. Nu fortsätter vi produktutvecklingen med syfte att nå 100 % miljömärkta och biobaserade produkter inom BIOkleens sortiment”, kommenterar Mårten Hellberg, VD OrganoClick AB.

De miljömärkta produkterna kommer att säljas i färgfackhandeln och byggvaruhandeln fr.o.m. 2020.

För mer information, var vänlig kontakta:
Robert Weber, VD Biokleen
Telefon: +46 707 656 68 13, Email: robert@biokleen.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-20
Lyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
2020-05-19
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
2020-05-15
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
Annonser