SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Björkekärrs Scoutkår är en vinnare i årets XL-Hjälpen

Får hjälp att bygga nytt vind- och väderskydd
Björkekärrs Scoutkår arbetar hårt för att barn och ungdomar ska få möjligheten att komma ut och få uppleva skog och mark och dess resurser. Föreningen vänder sig till alla och arbetar mycket med integration och mångfald. XL-Hjälpen är glad över att få hjälpa till att förverkliga föreningens byggdröm om ett tillgänglighetsanpassat vind- och väderskydd.

XL-BYGG genomförde XL-Hjälpen för första gången 2019 och intresset för initiativet har vuxit sig starkare för varje år. Genom kedjemedlemmarnas starka lokala närvaro är XL-Hjälpen ett engagerande sätt att ge tillbaka till lokalsamhället. En jury från XL-BYGG har gått igenom årets nomineringar som är inskickade ifrån hela landet för att välja ut vinnare och har fokuserat på projekt som bidrar till inkludering, samhörighet och glädje för många.

En av vinnarna som valts ut i år är Björkekärrs Scoutkår som kommer att få hjälp med att förverkliga drömmen om ett nytt vind- och väderskydd, som även inkluderar eldstäder och bord.

- Det här ger så mycket, inte bara till scoutkåren men också till hela samhället. Vi är många som arbetar ideellt och detta stärker föreningens ekonomi mycket och det hade heller inte varit möjligt utan hjälp, säger både Mikael Wetterling Örn, Stugfogde och Tomas Granlund, Stiftelseordförande på Björkekärrs Scoutkår.

XL-BYGG Gråbo har fått i uppdrag att hjälpa till att förverkliga scoutkårens byggdröm. Byggprojektet kommer att genomföras tillsammans med det lokala byggföretaget Hallsås Bygg i Lerum AB.

-Det känns verkligen jätteroligt att vi får vara med och hjälpa scoutföreningen med deras byggdröm. Att vi nu bygger ett tillgänglighetsanpassat vind- och väderskydd gör att fler barn och ungdomar får möjligheten att bli en del av deras viktiga verksamhet. För oss är dessa projekt extra roligt då vi brinner för att hjälpa till, säger Andreas Halliden, delägare XL-BYGG Gråbo.

Byggprojekten kommer att genomföras under sommaren och hösten av lokala XL-BYGG-handlare som samarbetar med lokala byggföretag och XL-Hjälpens partners; Essve, Lindab, Weber Saint Gobain, Areco profiles, Stenvalls, Elitfönster, Valbo Trä, Becker, Finja, Parador, Swedoor, Södra och Habo.

Juryns motivering:
Björkekärrs Scoutkår arbetar hårt för att ge barn och ungdomar möjlighet till aktivering och äventyr utomhus. Deras driv för att ständigt hitta nya sätt att arbeta för glädje, sammanhållning och inkludering för alla, har drivit scoutkåren till att bli ett uppskattat inslag i närsamhället. Vi vill hjälpa Stiftelsen Björkekärrs Scoutkår att fortsätta utvecklas, och hoppas att ett nytt vind- och väderskydd ska ge fler unga möjligheten att upptäcka naturen och dess resurser.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-09-25
Ett enklare sätt att böja plåtPrecision i varje skär och böjTruckutbildning för företagSolcellsmontörerna väljer infästning av högsta kvalitetDags för höstens roligaste skolutmaning
2023-09-22
Optimera ytjämnheten Volvos nya slaggskopa är redo för heta uppgifterTotalleverantör inom last och truck i GöteborgAutomatisering och fjärrstyrning?Luft är en framtidsbransch
2023-09-21
Tre år sedan lanseringen av Maeda MC285CB-3Trådbondning Ny maskin i Sveriges största tillväxtregion60 år av Busch vacuum solutionsSällsynt Massey Ferguson-traktor
2023-09-20
Rodin & Co AS tillkännager strategiskt förvärv Plåt & Ventföretagens vd lämnar sin rollInvesterar för framtiden i laserskärning Öka produktiviteten och drifttiden Skogsbruk - Kraftfullt & robust
2023-09-19
En innovativ lösning för fasadtvätt Utökar erbjudandet inom vätskeanalysStålåret 2023Att jobba med aluminium är att jobba med lösningarHans Sohlström ny VD och koncernchef för Stora Enso