Black Bruin – transmissions­lösningar redan i 60 år - industritorget.se
TISDAG 07 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Black Bruin – transmissions­lösningar redan i 60 år

Finländska Black Bruin Oy planerar och tillverkar hydraulmotorer, rotatorer och styrsystem för arbetsmaskiner, virkesavverkningsutrustningar och industri.
Under den 60-åriga historien har Sverige blivit ett viktigt marknadsområde för företaget.

– Våra kunder är bland annat tillverkare av skogs-, gruv-, såg- samt pappers- och cellulosamaskiner, exportens andel av produktionen är nästan 80 %. Våra motorer, som grundar sig på radialkolvstekniken, är som bäst i applikationer som kräver kraftöverföring i låg hastighet med högt vridmoment. Vårt produktsortiment omfattar motorer från små 400 cm3:s modeller till grova, över 20 000 cm3 stora industrimotorer. Inriktningen är att utveckla båda ytterligheterna i modellsortimentet och svara på marknadsefterfrågan, berättar exportutvecklingschef Markku Latvala.

Black Bruin -produkterna har flera tillämpningar inom skogsindustrin. Enligt Latvala är företagets läge ”mitt i skogsmarknaden” nära de nordiska maskinproducenterna och entreprenörerna viktig. Sakkunskap om sektorn, betjäningskapaciteten och den medelstora organisationens flexibilitet ses som tydliga konkurrensfördelar. Utvecklingsarbetet görs utifrån kundbehov och målet är att vara den mest eftertraktade partnern för att leverera hydrauliklösningar.

– Vi levererar rotatorer och matarvalsmotorer för skördaraggregat och drivmotorer samt styrsystem för traktorsläpvagnar. Dessutom används motorerna i skogsmaskinernas körtransmission, lunningsvinschar, fräsar, samt röjaggregat. Rotatorerna har visat sig vara starka, precisa och långlivade i bruk och deras servicebehov är litet. Det här är en tydlig fördel i virkesavverkningen, när man strävar efter produktivitet, fortsätter Latvala.

– De drivande släpvagnarnas andel i Norden och Mellaneuropa ökar hela tiden, särskilt i skogssläpvagnar har navmotordriften ökat snabbt. Vi har ett nära samarbete med axeltillverkarna och till exempel BPW:s drivande axel AGRO Drive som lanserades år 2017 har fått ett bra mottagande även bland lantbruks- och dumpervagnstillverkarna. Då vagnarnas och lasternas vikter ökar blir drivningens betydelse viktigare, när man kommer åt att arbeta även i svåra förhållanden och i utmanande terräng.

Black Bruins rötter sträcker sig till den år 1959 utvecklade SISU-navmotorn. För produkten fanns mycket snabbt tillämpningar i hemlandets och Sveriges pappers- och cellulosaindustri, var de fortfarande är i användning.

– För industribruk levererar vi nuförtiden kraftiga S-seriens motorer, vars egenskaper lämpar sig väl för krossar, spindlar, vinschar och transportörer. Vi kan erbjuda mervärde, vilket märks som effektivare arbete och processer hos kunden, avslutar Latvala.

I Sverige är Black Bruins officiella samarbetspartner HydX AB, som garanterar omfattande support nära kunden.

www.blackbruin.com

Editor Helsinki
Valtteri Rantalainen | tuotanto(a)editorhelsinki.fi I www.editorhelsinki.fi

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-04-01
Hur fungerar egentligen rengöringsmedel på virus?I Sysslebäck 3D-printas biobaserade skydd åt sjukvårdenEnvirozone tar hjälp av självkörande råttor Bristande cyberskydd orsakade dataförlust och driftsstopp för flera organisationer förra året Iggesunds engelska fabrik helt olycksfri under 2019Unit4 teamar upp med Arribatec för att leverera ERP-programvaraNu har vi öppnat i Uddevalla – Nr 40!Klimatsmartare byggbransch med Wood Tubes reglar av papperAkademiska Hus och NCC vinner pris för säker arbetsmiljöRed Dot design-utmärkelser till Mazda CX-30 och Mazda MX-30Kompetens och rådgivning var avgörande faktorerNytt verktyg hjälper inköpare ta strid mot det giftiga elavfalletAtt begränsa utsläpp från infrastruktur blir nyckel till klimatkrisenSnabbt snygga kanter med nya batteridrivna grästrimmern FSA 57 Är du klar med planeringen inför driftstoppet i sommar?Hälften av de västsvenska småföretagarna korttidspermitterarSolcellsstatistik 2019 – nu finns 44 000 solcellsanläggningar i SverigeAddSecure och Affärsverken utvecklar unik helhetslösning för smarta elnätJordan lanserar fler munvårdsprodukter av återvunnen plastDerome och Magnolia Bostad bygger bostäder i Borås
2020-03-31
Upprop: Plastföretag som kan hjälpa till i kampen mot CoronaTeknik med nålspetsprecisionVill du korta dina cykeltider?HCL lanserar BigFix 10 - en ny version av branschens ledande plattform för slutpunktshanteringKipp Scandinavia AB säker­ställer sin leveransförmåga Allt talar för mindre komponenterBilar köpes - allt är av intresse !Nätverket Stålakademin – en möjlighet för hela branschenPeab bygger koldioxidneutral fabrik åt Komatsu Forest i UmeåKlimatsmart kund väljer Ruthmann billiftar Stockholmsmässan blir FältsjukhusNu lanseras Purus Corner med mattsvart sil i mönstret ChessNordprofil Byggplåt AB förvärvar grossistverksamhet i Luleå Kraftfulla gamingdatorer bidrar i kampen mot Covid-19Mercedes-Benz 8-sitsiga elbil vintertestad i SverigeStructor bidrar till vindkrafts­utbyggnaden i SverigeHallströms Verkstäder AB om Projektet Smart Industriell Modernisering JHSatsning på fossilfritt gruvbrytningssystemFyrfasen Energi och Eways krokar arm för att göra det lätt att köra elbil
2020-03-30
Vi har godkända kirurg­maskar som är CE och ISO märkta.Akutsjukhus prisat för innovativ plåtfasadLesjöfors koncernchef: ”Vår beredskap är god och vi följer utvecklingen dag för dag”Passa på innan den 6 AprilLär dig mer om DATRONs fräsverktyg Ny betydande order: DVel levererar mätutrustning till Studsvik Det stora antalet video­möten utmanar IT-säkerheten Distansutbildning värdefullt i CoronatiderStor potential för bioenergi - branschen står redo för att levereraEntreprenad Live är positiva i orostider – “Vårt koncept håller”3D-skrivarna går varmaGPIF och Kommuninvest gör gemensam satsning på gröna obligationerSatsa på varseldrabbade – skapa snabbspår för omställningNSVA ser stora fördelar med schaktfria lednings­dragningarAnvänd telefonen som Passerkort
2020-03-27
Rototilts helautomatiska snabbfästessystem den stora snackisen under ConexpoStyrud investerar för hållbarhetFAT av RO-anläggningEmballator Melleruds Plast kraftsamlarArkitekter skriver ut skyddsutrustning till vårdpersonal i coronatiderVolkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknadenRegion Värmland väljer Steora efter lyckad utvärderingLinde & Lantmännen Agroetanol bygger ut koldioxidanläggningen Norlic i Norrköping
Annonser