BMW visar upp nyheter på IAA Cars i Frankfurt - industritorget.se
LÖRDAG 08 AUGUSTI 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

BMW visar upp nyheter på IAA Cars i Frankfurt

Framtidens körglädje är temat för BMW:s närvaro på IAA Cars.
Under den internationella mässan IAA Cars 2019, i Frankfurt den 12–22 september, kan besökarna ta del av de senaste produktnyheterna bland BMW:s breda utbud, men även få en försmak på ny teknik som kommer att prägla morgondagens privatbilsmarknad.

Framtidens körglädje är temat för BMW:s närvaro på IAA Cars. Under mässan presenteras en rad nyheter, som är resultatet av biltillverkarens NUMBER ONE > NEXT-strategi och som demonstrerar BMW:s innovationskraft inom de framtidsområden som samlas inom D+ACES-paraplyet (Design, Automatiserad körning, Connectivity, Elektrifiering och Services).

BMW Concept 4
Nya BMW Concept 4 är BMW:s tolkning av framtidens coupé. Distinkta njurar, markanta luftintag och skulpterade ytor ger en omedelbar känsla av bilens prestanda. Bilens form och design refererar till legendariska klassiker såsom BMW 328 och BMW 3.0 CSi, och kastar ljus på BMW:s långa, framgångsrika historia i skapandet av högkvalitativa coupéer.

“BMW Concept 4 förkroppsligar BMW:s estetiska essens. Den kombinerar perfekta proportioner med träffsäker design, säger Adrian van Hooydonk", Senior Vice President på BMW Group Design.

Nya BMW i Hydrogen NEXT
Som en av pionjärerna inom elektrisk mobilitet rustar sig nu BMW Group inför de oräkneliga utmaningarna inom framtidens mobilitet. Detta syns tydligt i utvecklandet av bränslecellsbilen, BMW i Hydrogen NEXT, som besökarna av IAA Cars kommer få uppleva. År 2022 planerar BMW Group att kunna presentera nästa generations bränslecellsdrivsystem i en mindre serie, baserat på nuvarande BMW X5. BMW Group kan komma att börja erbjuda bränslecellsbilar år 2025 som tidigast, men tiden för lansering beror på marknadens efterfrågan och andra övergripande faktorer. Bland annat krävs en stabil vätgasinfrastruktur, som idag i de flesta länder endast är i utvecklingsfas.

Världspremiär för nya BMW X6
Debut för tredje generationen av den ursprungliga Sports Activity Coupe (SAC). BMW X6 kombinerar mångsidigheten i en X-modell med estetiken hos en BMW Coupe. Visuellt utmärks BMW X6 bland annat av tillvalen BMW Laserlight och de upplysta BMW-njurarna. BMW X6 når marknaden i november 2019 och kommer med fyra valbara motoralternativ, inklusive två M-modeller.

Premiär för nya BMW 1-serien
Tredje generationen av 1-serien fortsätter att vara ledande inom sin klass tack vare kraftfulla motorer och den allra senaste tekniken i chassi och kontrollsystem. Två modellvarianter är försedda med intelligent fyrhjulsdrift genom BMW xDrive och toppmodellen BMW M135i xDrive har en maxeffekt på 306 hästkrafter. Nya 1-serien lanseras den 28 september 2019.

Premiär för nya BMW 8-serie Gran Coupé
Den senaste pusselbiten i en pågående produktoffensiv inom lyxsegmentet i form av en fyradörrars sportbil med en nervkittlande desing och exklusiv, rymlig atmosfär. Lansering sker i september 2019 med tre valbara motoralternativ med antingen fyrhjuls- eller bakhjulsdrift.

Premiär för nya BMW M8 Coupé och nya BMW M8 Cabriolet
BMW M GmbH har inlett en ny offensiv mot lyxbilsmarknaden med nya högpresterande sportbilar. Dessa är försedda med V8-motorer med 625 hästkrafter, M TwinPower Turbo-teknik och högvarvskoncept, åttastegad M Steptronic-växellåda, M xDrive fyrhjulsdrift och Active M diffbromsar.

Premiär för nya BMW 3-serie Touring
Den sjätte generationen av 3-serie Touring tar till den allra senaste motor- och chassitekniken för att befästa sin ställning i klassen som den främste inom kördynamik och snabbhet. Lansering sker den 28 september 2019, med en plug-in hybrid-variant som ansluter till utbudet sommaren 2020.

Premiär för nya BMW X1
Nya BMW X1 har försetts med omarbetad design och utförliga uppgraderingar av motor och växellåda, och kommer med ett brett utbud av modellvarianter där en plug-in hybrid tillkommer våren 2020.

Premiär för BMW Vision M NEXT
Besökarna ges en också försmak på den elektrifierade framtiden för BMW M. En sportbil i form av en plug-in hybrid med 600 hästkrafter som tar bilen från 0–100 km/h på tre sekunder och en räckvidd med elmotorn på 100 km för helt utsläppsfri körning.

För mer information, vänligen kontakta:
Peter Maier, informationschef BMW Group Sverige
@: peter.maier@bmw.se
T: +46 73 347 06 34

Med sina fyra varumärken BMW, MINI, Rolls-Royce och BMW Motorrad är BMW Group världens ledande premiumtillverkare av bilar och motorcyklar, och erbjuder även finansiella- och mobilitetstjänster för premiumsegmentet. BMW Groups nätverk består av 30 produktions- och monteringsanläggningar i 14 länder tillsammans med ett globalt försäljningsnätverk i över 140 länder.

Under 2018 sålde BMW Group över 2,49 miljoner personbilar och över 165 000 motorcyklar världen över. Resultatet före skatt för räkenskapsåret 2018 var 9,815 miljarder euro, varav intäkter beräknade till 97,48 miljarder euro. Per den 31 december 2018 hade BMW Group 134 683 medarbetare.

BMW Groups framgångar har alltid baserats på långsiktigt tänkande och ansvarsfullt agerande. Företaget har därför inrättat ekologisk och social hållbarhet genom hela värdekedjan, med ett omfattande produktansvar och tydligt åtagande till resursbesparing som en betydande del sin strategi.

www.bmwgroup.com
Facebook: www.facebook.com/BMWGroup
Twitter: twitter.com/BMWGroup
YouTube: www.youtube.com/BMWGroupView
Instagram: www.instagram.com/bmwgroup
LinkedIn: www.linkedin.com/company/bmw

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-07-10
Om el var en bristvara: Var tredje svensk skulle prioritera mobilen Dubbelt så snabbt, tre gånger säkrare att lägga takEngcon redovisar positivt resultat 2019Uppsving för onlinevideo under COVID-19Ny version av affärssystemet Unit4 ERP lanserat
2020-07-09
ABB gör tillverkning mer hållbar genom att återvinna och fabriksrenovera tusentals gamla robotarNy lärportal för kompetenshöjning inom industrin2D-kodläsare får automatiseringen att rullaEffektivitet på en ny nivå med IE5+ motorer och LogiDriveNy undersökning bland småföretagare: Få känner till vad fossilfri el innebär Equinix i nytt globalt samarbete med Alibaba Med IT som vapen besegrar Panini matsvinnet
2020-07-08
LFE – Animation av elektromagnetisk digital flödesvaktHantera dina spännband som ett proffsFöråldrad teknik gör att transport-och logistikföretag förlorar kunder Svenskarna börjar pensionsspara för sent – många riskerar att få klara sig på halva lönen BluJay partnerskap med Raven Logistics ger ett enda transportsystemUnit4 introducerar nytt globalt partnerprogramVerizon Business utökar sin VNS-portfölj med Ciscos ENCSAI-företag ska hjälpa handeln fylla butikerna med bibehållet avstånd
2020-07-07
Stort projekt för bilindustrin avklarat!Förbättrad säkerhet och ergonomi med ny och modern produktionsutrustningCTEK och Ferroamp lanserar ny integrationslösning för Chargestorm Connected och EnergyHubElesa tilldelas Högsta Kreditklass av Syna!
2020-07-06
Ny och unik data visar på bred och stor efterfrågan av byggplåtWELAND AB förvärvar Andon Robotics AB och Svets & Robotteknik i Småland ABJuni blir den första månaden under 2020 med färre inledda konkurser i Sverige än 2019.Ny rapport uppmärksammar HCL som ledande leverantör av specialiserade insiktstjänster Emballator skräddarsydde guldhink för Svenska SpelHushåll i Europa är för varma under sommarenNya möjligheter för telekomoperatörer med edge computingMambu ingår partnerskap med Google Cloud för att snabba på kundernas övergång till molnet
2020-07-04
Nytt distributionsavtal med Pedab breddar marknaden för dynabook
2020-07-03
Bolt introducerar ny och unik prissättningsmodell för sina elsparkcyklar mySwecon uppdaterad - här är nya finesserna!Wibax ingår i avtal om att förvärva Baltic TankNorelem säkrar fabriksteknik med ny skärmhållare och tillbehörssortimentFallskyddsprodukter från PetzlDana Lim rekryterar nyckelkompetens inom industriförsäljningMolnanvändningen i företag ökar både under och efter pandeminTechnima Nordic har lanserat nya aerosoler med RAL-bättringsfärger avsedda för färgmarknadenGoldman Sachs och TPG Growth leder Infinidats nya finansieringsrunda
2020-07-02
En återfödelse i innovationens namnNy gratis e-utbildning inom byggetik ska nå flerFixera med vakuumteknik direkt på arbetsbordetAtt anlita en konsult kommer aldrig blir detsamma igen!Maximera era digitala verktyg – för kreativitetens skull Lindab lanserar ställbar rännkrok som passar alla takNy handbok beskriver hållbarhetsaspekterna för skogsråvara från svenskt skogsbrukMontera i sten eller betong vid sommarhuset
2020-07-01
100 procent återvunnen plast i ny pall för Systembolagets flödenAnimation av flerstegsejektorer som minskar luftförbrukning100-årig forskning kan utrota dödsolyckornaKompakt och tunn centrifugalfläktHär är utsuget som renar utandningsluften från virus och bakterier
2020-06-30
VBN Components hårdmetall vinner Best of Industry AwardWeland investerar i såglinje från KaltenbachTryggare arbetsplats inom tillverkningsindustrinIntegrerat packflöde skapade ökad effektivitetEtt par räcker - HARTING TW1STEREftermontering av dödvinkelassistent för tunga lastbilarMotorer för puckhantering och sorteringsarmar i automatiserat i labb
Annonser