TISDAG 18 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Boden bygger för framtiden

Bodens kommun gjorde satsningar och investeringar för 260,4 miljoner kr under 2019.
Det har framförallt gjorts stora investeringar i markexploateringar och VA-anläggningar. Detta görs i syfte att möjliggöra bostadsbyggande och utveckla näringslivet, genom att stärka besöksnäringen och förbereda för företagsetableringar. Dessutom pågår byggnationer av Lunda förskola och gruppbostaden Mullvaden.

- Bodens kommun har som mål att bli 30 000 invånare senast år 2025. För att hela kommunen ska växa krävs omfattande investeringar för framtiden, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Claes Nordmark.

Resultatet för 2019 blev -29,4 miljoner kr. Detta är något bättre än den prognos som togs fram efter oktober, men 3.6 miljoner kr sämre än budget. De totala kostnaderna för verksamheten uppgår till 2 380 miljoner kr.

Orsaken till att budgeten lades med ett underskott var de extra tillskott som lämnades till socialnämnden och utbildningsnämnden, totalt 30 miljoner kr. Kostnader som belastat årets resultat inom socialnämndens verksamhet var bland annat merkostnader i samband med uppstarten av det nya äldreboendet Björknäsgården samt en omfattande volymökning av beviljade hemtjänstinsatser. Under 2019 har kön till särskilt äldreboende arbetats ned från 100 till ca 30.

De nämnder som har ekonomiska underskott fortsätter arbetet med handlingsplanerna för att få en ekonomi i balans. Dessutom genomförs en omfattande organisationsöversyn som syftar till att sänka kostnaderna för ledning och administration.

- Vi står inför stora utmaningar de närmaste åren. Därför är det viktigt att vi fortsätter arbeta med att ha kontroll på budgeten och skapa utrymme i ekonomin för att kunna göra strategiska satsningar, säger kommunalrådet Claes Nordmark.

Kontakt:
​Claes Nordmark
​​​Kommunstyrelsens ordförande
​​070 – 234 24 27

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-11
OutSystems fortsätter att växa i SverigeGapwaves lanserar ny fasstyrd 5G-antennSLU och RISE tecknar nytt samarbetsavtalFinja utsedd till årets leverantörspartner 2019!Tre procents bränslebespar­ing för Wiklund TransportHisstillverkaren Aritco väljer hållbar inredningSticksågar med HiKOKIs smarta teknikSjälvfixerande märknings­slang för ledar- och kabelmärkning
2020-02-10
Slang med fuktutdrivande teknik förebygger kondens i tryckluftssystemAnpassning och flexibilitet utmärker norelems nya sortimentVolvos nya P8820D ABG asfaltläggare kombinerar storlek och flexibilitetVäxtvägg, DENIOS miljöbidrag till industrinReparbete med säkerheten i fokusDet började med en rostig amerikanare…Slipmedelstillverkare går samman för hållbarhet100 % tillverkarkompetens – innovativ och mångsidigHubSpots partnerprogram fyller 10 år – lanserar Solution Partner-programKährs träpellets certifierad enligt Sustainable Biomass Program för hållbar biomassaSolcellspark planeras för Hammarby SjöstadSchneider Electric vinnare av Elektroskandias utmärkelse – Årets leverantör 2019Helsingborgsregionen är i toppen av Sveriges viktigaste logistiklägen NCC renoverar bostäder i Danmark för en miljardÖrebroregionen utsedd till årets kompetenslyft av Intelligent LogistikTESAB företag fixar hållbar kyla till Ica supermarket butik
2020-02-07
Reparbete med säkerheten i fokusGillar du innovation och produktutveckling - då är det här något för dig!Gripen E och GlobalEye avslutar utvärdering i FinlandVolvo Cars rapporterar ökad rörelsevinst på SEK14.3 miljarder för helåret 2019Sverigepremiär för Fords laddhybrider på eCar ExpoSmal givar-, ställdonsplint för snabb och säker installationKONE lanserar världens första hissar med inbyggd uppkopplingCapgemini öppnar innovationscenter för att stötta företagÖresundskrafts nätunderhåll lockar internationell publikPremiär på svensk mässa för Volkswagens nya elbil ID.3B&R introducerar en industriel TSN switch för realtidsnätverk3D-printade fönster från NorDan sätter svensk innovation på världskartanKort e-bok ska få teknikrädda att våga börja programmeraHur energisektorn kan säkra driften och ett fungerande samhälleOplanerade stopp inom industrin i fokus på UnderhållsmässanSigma Recruit startar upp i SkövdeNy tjänst som hjälper fler företagare och förändrar branschenLi-ion batteri har framtiden för sigMercedes-Benz Unimog och Aebi Schmidt lanserar kompletta snöröjningsbilar i svenska paketVärldens största Comfort Hotel har öppnat på Arlanda flygplats.Elastisys vinner upphandling av molntjänster till Public Service-bolagVindkraften växer hos Sveaskog
2020-02-06
ABB hjälper till att maximera energieffektiviteten hos framtidens fossilfria stålpilotSäkerhets-PLC Safety SimplifierAnna Björklund går in som ny marknadsdirektör för Tikkurila Fler och fler ME-skolor startas runt om i SverigeJobb- och utbildningsmässa på Sjöängen 11 februariHögtryck i Radonovas instrumentverkstadNorwegian med högre enhetsintäkter, rekordhög punktlighet och högre kabinfaktor Ford Transit kör på gröna bränslen tillverkat av matoljaStark prestation för DAF 2019Biogas på plats i UmeåBatteriborrhammaren med avvibrerat handtagWürth Group fortsätter att växaEngcon firar 30 årGasum öppnar sin första tankstation för gas i UmeåRenault Trucks i historiskt avtal med Carlsberg om leverans av 20 elektrifierade lastbilarUPS storsatsar på eldrivna fordon
Annonser