SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

BOLIST Allert Järn & Bygg satsar

Utvecklar både anläggning och team
Trots en tuff marknad och orolig omvärld är det full fart i Kisa och BOLIST Allert Järn & Bygg arbetar aktivt på många plan för att utveckla anläggningen, verksamheten och teamet. Fokus är alltifrån affärsutveckling och hållbarhet till att förstärka teamet med en ny säljare mot en viktig kundgrupp, industribranschen.

Robert och Frida Allert har ägt och drivit butiken sedan 2015 och under dessa år har det verkligen hänt mycket. När de tog över butiken från Roberts pappa i ett generationsskifte omsatte butiken lite drygt 10 miljoner kronor. Idag, drygt 8 år senare, omsätter man 40 miljoner kronor.

-Det har såklart varit en fantastisk resa och det känns roligt att få driva familjeföretaget vidare. Pappa startade först en maskinuthyrning i Linköping på 70-talet för att sedan 20 år senare få möjligheten att ta över den befintliga järnhandeln i Kisa. Utvecklingen har sedan gått mer och mer mot att bli en bygghandel samtidigt som vi hela tiden har behållit uthyrningen av maskiner, säger Robert Allert, delägare på BOLIST Allert Järn & Bygg.

Under 2022 öppnade de upp sin största investering någonsin, Allert Rental, som tillhandahåller maskiner för uthyrning och utrustning till både privatpersoner och företag. I egna lokaler och med nya maskiner har verksamheten vuxit i rask takt och redan under det första året lyckades man fyrdubbla omsättningen.

Idag är butiken 15 anställda, mer med behovspersonal, och familjeföretaget satsar hela tiden på att utveckla verksamheten. Just nu pågår bland annat arbetet med att förbättra butiken, både in- och utvändigt.

-Vi har långt gångna planer på att bygga om vår entré till butiken samt byte av fasaden. Invändigt ska vi renovera ytskikt och byta plats på kassan och skapa helt nya tydliga områden i butiken. Samtidigt gör vi BOLISTS nya omprofilering, ett arbete tillsammans med lokala hantverkare och Mestergruppens butiksutvecklare, säger Robert Allert.

Ny utesäljare på plats – satsar mot industrin

Men det är inte bara butiken som får sig ett lyft utan även teamet utvecklas och förstärks. BOLIST Allert Järn & Bygg har rekryterat en ny utesäljare i form av Johan Zanton, som har en gedigen och lång erfarenhet från branschen. Närmast kommer Johan från Bahco och har tidigare arbetat hos TOOLS Sverige.

-Johan blir ett mycket välkommet tillskott till vårt team och till vår satsning mot industrin. Han har ett fantastiskt nätverk och är duktig på att både bygga upp, förvalta och utveckla sina kunder, säger Robert Allert.

Utöver allt detta är det även ett starkt fokus på hållbarhet utifrån flera perspektiv. Nyligen avslutades en externrevision för ISO och butiken hoppas att man senare i sommar ska bli certifierade för 9001, 14001 och 45001.

-Vi tittar ständigt på att utveckla och förbättra vårt hållbarhetsarbete och ISO är ett jättebra kliv framåt för oss. Vi arbetar också aktivt med att sänka vår elförbrukning och vi ska installera solceller på vår anläggning. Även vår fordonsflotta ska uppgraderas till att bli än mer miljövänliga och nästan hela vår flotta av truckar går nu på el, säger Robert Allert.

En av många styrkor inom BOLIST är de många duktiga och engagerade entreprenörer som med sin lokala kunskap och expertis skapar bra värde och en god service utifrån sina kunders behov. BOLIST:s affärsidé bygger på det lokala entreprenörskapet och en stark lokal förankring.

- Vår styrka som kedja är våra fria entreprenörer som håller igång den lokala handeln och är med och tar ansvar för ortens utveckling. Vi är Sveriges närmaste byggvaruhus och ska fortsätta att vara det. Det är därför att lika roligt att se när våra medlemmar gör investeringar och hela tiden utvecklar sina verksamheter för att kunna fortsätta ge service i världsklass till sina kunder, säger Magnus Hemmingberg, Kedjechef BOLIST.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-09-18
Rätt radplintar för tåg och järnvägsapplikationer
2023-09-15
Behöver du effektiva lagerlösningar?Volvomaskiner viktiga hos Gamleby EntreprenadMer variation från Dormer PrametVad kostar egentligen era packningar?Grundläggande Plåtbearbetningsprocess
2023-09-14
Ett omfattande utbud av lyftverktyg.ABB investerar 280 miljoner dollarInnovationer, hållbarhet och automation i fokus OEM Electronics hjälper med certifikat & dokumentationAI rankas som den främsta teknologin
2023-09-13
Racoon Miljöfilter AB Expanderar Mot Kanada EdmoLift blir nordisk och baltisk generalagentur Peter Claesson är ny försäljningschef Wallbox - officiell hållbarhetspartner Originell Scooby Doo-bil på auktion
2023-09-12
Volvo visar vägenHandhållen och automat­iserad 3D-laserskanner Företagskunder vill ha samma shoppingupplevelse Frekvensomriktare från Schneider Electric Ny VD till GJS verktyg