TISDAG 15 JUNI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Bosch lanserar ergonomiska excenterslipar för proffs

Bosch presenterar två nya batteridrivna excenterslipar på 12 respektive 18 volt – GEX 12V-125 Professional och GEX 18V-125 Professional.
Båda maskinerna är kompakta, ergonomiska och lätta att transportera. GEX 12V-125 Professional är dessutom Bosch första excenterslip på 12-volt.

• Kompakt design, lätta att transportera
• Utmärkt ergonomi tack vare praktisk knopp och smalt grepp
• Borstlös motor för maximal effekt och livslängd

Boschs första batteridrivna excenterslip på 12 volt har en kompakt och smidig design vilket gör den lätt att ta med och använda. Verktyget är särskilt lämpligt för slipning av vertikala ytor såväl som högt belägna ytor.

Samtidigt lanseras GEX 18V-125 Professional på 18 volt, som rekommenderas för större horisontella ytor. GEX 18V-125 har därtill en av marknadens lägsta vibrationsnivåer på endast 1,9 m/s2 och är således lämpad för långa arbetsdagar.

Kombinerar praktikalitet och effektivitet
Båda maskinerna har borstlösa motorer som ger god prestanda och hög effekt. Med en praktisk knopp framtill i kombination med ett smalt grepp skiljer sig designen från konkurrerande batteridrivna modeller på marknaden.

Det praktiska utförandet gör det möjligt att med endast en hand bruka både GEX 12V-125 Professional och GEX 18V-125 Professional med bibehållen kontroll.

Flera användningsområden - från grovslipning till finish
Båda excentersliparna är lämpliga för klassiska arbetsmoment såsom slipning av trä, elementkonstruktion och målning, men de kan också användas vid lackreparationer på t.ex. bilar.

Hastigheten justeras via ett hastighetsreglage, och oavsett användningsområde finns ett stort antal slippapper att tillgå, till exempel ”soft” för slipning av konkava eller konvexa ytor.

Den medföljande dammpåsen minimerar mängden damm som bildas under arbetet samtidigt som den även minskar buller. Via utsugssystemet Click & Clean kan maskinen också anslutas till en dammsugare som t.ex. den batteridrivna våt- och torrdammsugaren GAS 18V-10 L Professional.

Kompatibel med befintliga verktyg
Excentersliparna kan användas med alla Bosch-batterier med spänningarna 12 eller 18 volt. Detsamma gäller laddare för dessa batterier. För att säkerställa minimal nertid rekommenderar Bosch att GEX 18V-125 Professional används med 4,0 Ah ProCORE18V-batteriet som ger excenterslipen en driftstid på cirka en timme. Till GEX 12V-125 Professional rekommenderar Bosch ett 3,0 Ah batteri.

Tillgänglighet
Excentersliparna GEX 12V-125 Professional och GEX 18V-125 Professional är tillgängliga nu. Med reservation för ändringar.

För mer information, kontakta:
Pernilla Lundin, Geelmuyden Kiese
Telefon: +46 (0) 73 672 63 23
E-mail: pernilla.lundin@gknordic.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-06-07
ifm trotsar Coronaviruskrisen
2021-06-04
Större ytor i Tyskland tack vare ökade affärsvolymerSMC lanserar retardationskontroll som alternativ till stötdämpareVolvo förbättrar och utökar utbudet av hybrid­grävmaskinerSyntronic tillverkar kretskort med nitrogen från Atlas CopcoPlåt- och ventbranschen lanserar lärlingspremie för företagSchunk Rota THW3FlixMobility expanderar i Sverige, får ny investerare och backas med 650 miljoner dollarSvenskt företag i framkant inom PVD-coatingDavids Volvo är gjord av legobitarParkers högpresterande flänssystem får en ny certifiering för marina tillämpningarSvenskt HealthTech-bolag skapar coronafria miljöer
2021-06-03
Har du också sett fördelen med IO-Link?Serviceteknikern Emma gillar att vara ute i fältCertifierad ballåsning till Western BalvagnarHögre upplösning med nya boost-serienMicke stärker upp servicen av Merlo i Stockholms­områdetSmidig integration med kompletta verktygssystemABB stärker satsningen på att minska koldioxid­utsläppenEnormt intresse för 3D-printad elsparkcykelEndress+Hauser utmanar den traditionella industrinI Trollhättan är assisten störst av alltGör en SWAPP® till mer hållbara förpackningar! Pernilla har fått en ny kollega
2021-06-02
PON Equipment bygger världens största batteri-elektriska grävmaskiner - utrustade med CEJN’s ultraFLOWEcoStruxure Micro Data Centers med IP- och NEMA-klassning är tillgängliga i EuropaNya resecentrum i Sundsvall får markvärme från LKMaterialbristen lamslår svensk industriFramtidens industriarbetare är inte mest hotad - det är fotomodellenFörvärv av kroatiska Spacva gör Bjelin till Europas största tillverkare av ekfanérNya Daily: det smarta fordonet som tar lätta transporter till nya höjderSå gör nätverksjätten Cisco sin molnresaEY:s Andreas Bliersbach med på prestigefylld listaDachser satsar på större lastutrymme
2021-06-01
Vi byter namn!Anmäl dig till vårt webbinariumBusch Vacuum Solutions nominerade till priset Rudolf Diesel Nya investeringar i TYRI:s eget EMC-laboratorium Entreprenör lanserar innovativ diskhandske med hjälp av crowdfunding Geomatikk-gruppen förvärvar finska tech-bolaget Keypro OyIgår invigdes nytt landmärke på LandvetterXL-BYGG lanserar XL-PadeltourAhlstrom-Munksjö lanserar FiltEV®
2021-05-31
Schneider Electric lanserar Easy Rack-serien i Europa Vibrationsdämpare förlänger livslängden för tunga applikationer inom bl. a sten- och gruvindustrinHem med solceller på taken från BoKlok säljstartas i Linköping!Altech breddar sortimentet av diffusionstäta anslutningsslangarNytt nätverk skall stärka europeisk edtechMakita lanserar nytt 18V multiverktygLeverans av Komatsu WA500-8 Stone Handler till Bilfrakt Bothnia AB.Hydroscand ser ett ökat intresse för att förebygga slangbrott
2021-05-28
Välkommen till vårt andra webbinarium om stållinorTraktorer för 200 miljoner kronor – försäljningen på Klaravik fortsätter att ökaEtt nytt flaggskepp bland svarvsorter bildar en ny generationNy Pneumatisk slipmaskin för smalbandNy version av ePI – uppdaterad och förbättrad design!Marknadens bredaste kedje- och kabelsortiment för robotapplikationerFlexibla produkter med hjälp av Prodtimes produktkonfiguratorStora Enso avyttrar bruk i tyska SachsenVägen till framgång byggs med en Komatsu väghyvelNy försäljningschef på LAPP Miltronic AB
Annonser