SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Brandmanschetter för över­gången från metall till plast

En effektiv lösning för övergångar
I ROT-projekt, där renoveringar och uppgraderingar av avloppssystem är nödvändiga, uppstår ofta situationer där metallrör måste kopplas till plaströr. Denna övergång är vanligtvis en knepig utmaning, men det är här brandmanschetter för övergången från metall till plast kommer in i bilden som en smart och tidseffektiv lösning.

Traditionell vs. modern lösning



Traditionellt har man löst övergången mellan metall- (t.ex. gjutjärn) och plaströr genom att bygga en gipsskivlåda runt övergången och montera vanliga brandstrypare i gipsskivorna. Denna metod är tidskrävande och kräver extra utrymme för installationen.
Däremot har brandmanschetter för övergången från metall till plast revolutionerat detta scenario. Genom att använda dessa manschetter kan du spara både tid och utrymme samtidigt som du säkerställer en pålitlig brandtätning.

Att tänka på vid installation



Vid installationen av brandmanschetter för övergången från metall till plast är det viktigt att beakta följande faktorer:

Placering: Brandmanschetten bör placeras på plaströret precis efter kopplingen till metallröret. Detta säkerställer en effektiv brandtätning vid övergången.
Rakt rör: Det är viktigt att det finns tillräckligt rakt rör vid övergången, eftersom manschetten inte kan installeras på en krökt del av röret.
Brandtätning: Observera att brandtätningen i hela konstruktionen måste beaktas separat. Det kan vara nödvändigt att uppfylla vissa krav, t.ex. när det gäller rörisolering.

Övergångsmanschetter för optimal koppling



Övergångsmanschetter, som C 50x, C 75x, C 110x, C 130x och C 160x, är utformade för att underlätta kopplingen mellan metall- och plaströr. Dessa manschetter kan säkert fästas på gjutjärnsrör, vilket gör installationen möjlig även om man inte kan fästa manschetten direkt i byggnadskonstruktionen.
Denna moderna lösning ger dig fördelen att snabbt och effektivt skapa en säker brandtätning i övergången mellan olika rörmaterial. Oavsett om det handlar om ett renoveringsprojekt eller en ny installation, erbjuder brandmanschetter för övergången från metall till plast en bekväm och tillförlitlig metod för att säkerställa brandsäkerheten i din byggnad.

Kontaktinformation

Ketawes AB

08334373
Ej aktiv
Ej aktiverad
Postadress
Söder­vägen 68
18364 Täby
Besöksadress
Söder­vägen 68
18364 Täby
Region
Täby
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
559162-3110
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Info saknas

Tjänster/produkter saknas

Kontakter

Ilkka Hemminki
+46 72 520 02 19
Antti Vuori
073 617 6977

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-03
AI-tillväxten står inför betydande utmaningarInnovativ teknik för min­skade koldioxidutsläpp
2024-05-02
Ny styrelseordförande i NORDIC A/SNy tillverkare - Conta-clip!KEWAB Rental byter namn till Swecon RentalArbetsplattformar för industriella behovNu är vårt senaste industrimagasin här!
2024-05-01
En långvarig följeslagare i krävande arbetsmiljöer
2024-04-30
Trådlösa system ger helt nya möjligheter Maximera effektiviteten med motviktstruckarNy katalog från ChuckcenterKärlpress SVELOG 140 för matavfallDärför ska du prioritera service av dina truckar
2024-04-29
Container Basic Store för invallning av fat och IBC Ljustorn med IO-link Hur mycket kostar 3D-utskrift? Familjeägt företag satsar långsiktigt och hållbartNyckelbakterie upptäckt