SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vad är brandtätning?

Varför är det viktigt?
När det kommer till byggprojekt är brandtätning en av de mest kritiska aspekterna för att säkerställa säkerheten. Inom varje fastighet, oavsett om det är ett bostadshus, en kommersiell byggnad eller en offentlig anläggning, delas byggnaden upp i olika brandceller. Dessa brandceller fungerar som avgränsade områden inom vilka branden kan utvecklas utan att sprida sig till andra delar av fastigheten.

Förhindra brandspridning med brandtätning


Brandtätning är nödvändig när det behöver dras rör, kablar eller andra installationer genom brandavskiljande konstruktioner. Ett korrekt installerat brandtätningssystem förhindrar att både eld och rökgas sprider sig mellan brandceller, exempelvis mellan olika lägenheter, under en viss tid. Hur länge brandspridningen ska hindras beror på konstruktionens brandtekniska klass, material och syfte. Denna tidsram anges ofta med beteckningen EI, där E står för integritet mot brand och I står för isolering. Till exempel, en brandklassning som EI 60 innebär att konstruktionen måste motstå och isolera mot brand i minst 60 minuter.

Vikten av brandtätning


När vi talar om brandtätning är det alltid säkerheten som står i fokus. Brandtätningar är avgörande för att skydda mot lågor, värme och rök. Rök är ofta farligare än eld vid en brand, och den sprider sig snabbt genom även de minsta hålen mellan brandceller. Vid inomhusbränder orsakas de flesta dödsfall av rökskador. En noggrant utförd brandtätning räddar liv och minimerar dessutom materiella skador. När det gäller brand är det inte pengar som är i fokus, men det är betydligt dyrare att renovera efter en brand eller rökskador än att säkerställa korrekt brandtätning från början.

Brandprojektering och brandtätning


I planeringsfasen för ett byggprojekt fastställs byggnadens konstruktion, utförande och installationer. Brandprojektering är en viktig del av denna process och involverar skapandet av en brandskyddsbeskrivning för att säkerställa att brandskyddskraven uppfylls i projektet. Det är nödvändigt att noggrant planera och identifiera behoven för brandtätningar. Genom en omsorgsfull projektering kan man optimera mängden brandtätningslösningar och i vissa fall installera dem i väggar och bjälklag redan i fabriken eller under gjutningsfasen. Detta minimerar onödigt arbete på byggarbetsplatsen och sparar pengar.

Olika brandtätningsprodukter


Det finns flera olika typer av brandtätningsprodukter tillgängliga på marknaden, inklusive brandtätningsmassor, brandmanschetter, brandplattor och brandtejp. Ett växande område inom brandtätning är prefabricerade brandgenomföringar. Dessa prefab-genomföringar är enkla att installera och hjälper byggföretag att spara kostnader, minimera arbetsinsatsen och säkerställa att brandgenomföringarna uppfyller höga kvalitetsstandarder.

Sewatek- Din partner för brandtätning


Sewatek erbjuder en omfattande produktlinje av brandtätningsprodukter för olika typer av konstruktionsmaterial. Deras produkter kan integreras i fabriksfärdiga komponenter och erbjuder hög kvalitet och pålitlighet. Att involvera en brandtätningsexpert i planeringsfasen är avgörande för att säkerställa korrekt brandtätning i ditt projekt. Sewatek står till tjänst för att hitta optimala lösningar och produkter för just dina behov. Kontakta dem för mer information och support.
Kontaktinformation

Ketawes AB

08334373
Ej aktiv
Ej aktiverad
Postadress
Söder­vägen 68
18364 Täby
Besöksadress
Söder­vägen 68
18364 Täby
Region
Täby
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
559162-3110
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Info saknas

Tjänster/produkter saknas

Kontakter

Ilkka Hemminki
+46 72 520 02 19
Antti Vuori
073 617 6977

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-03
AI-tillväxten står inför betydande utmaningarInnovativ teknik för min­skade koldioxidutsläpp
2024-05-02
Ny styrelseordförande i NORDIC A/SNy tillverkare - Conta-clip!KEWAB Rental byter namn till Swecon RentalArbetsplattformar för industriella behovNu är vårt senaste industrimagasin här!
2024-05-01
En långvarig följeslagare i krävande arbetsmiljöer
2024-04-30
Trådlösa system ger helt nya möjligheter Maximera effektiviteten med motviktstruckarNy katalog från ChuckcenterKärlpress SVELOG 140 för matavfallDärför ska du prioritera service av dina truckar
2024-04-29
Container Basic Store för invallning av fat och IBC Ljustorn med IO-link Hur mycket kostar 3D-utskrift? Familjeägt företag satsar långsiktigt och hållbartNyckelbakterie upptäckt