Bristande cyberskydd orsakade dataförlust och driftsstopp för flera organisationer förra året - industritorget.se
ONSDAG 27 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Bristande cyberskydd orsakade dataförlust och driftsstopp för flera organisationer förra året

Acronis, en global ledare inom cyberskydd, har i anslutning till World Backup Day genomfört en global undersökning om cyberskyddsvanor bland IT-professionella.
Resultaten visar att hela 42 procent av alla organisationer varit med om dataförlust som resulterat i driftstopp under förra året. Undersökningen visar vidare att ca 90 procent av organisationer använder sig av säkerhetskopiering, men endast 41 procent säkerhetskopierar dagligen.

Den årliga undersökningen visar vidare att endast 15 procent av organisationer säkerhetskopierar flera gånger per dag och 10 procent uppger att de inte använder sig av säkerhetskopiering över huvud taget. Hela 41 procent av organisationerna upplever att de tappat produktivitet eller pengar som ett resultat av dataförlust under det senaste året. När det kommer till privat bruk använder sig 91 procent av säkerhetskopiering men fortfarande uppger 68 procent att de förlorat data på grund av problem med hård- eller mjukvara, föråldrad säkerhetskopiering eller på grund av data som raderats av misstag.

Siffrorna tyder på att det finns behov av uppdaterade och mer omfattande metoder för att skydda data. För att uppmärksamma detta har Acronis utökat och bytt namn på World Backup Day till att nu bli World Cyber Protection Week.

– Både individer och organisationer drabbas av dataförlust och cyberattacker. I takt med att vi blir allt mer digitalt beroende, ökar också betydelsen av effektivt cyberskydd - inte minst nu när många av oss jobbar på distans, ofta på mindre säkra nätverk. Det är viktigt både för privatpersoner och professionella att implementera en cyberskyddsstrategi som säkerställer säkerhet, tillgänglighet, integritet, äkthet och säkerhet för alla data, applikationer och system, säger Gaidar Magdanurovc, Acronis Chief Cyber Officer.

Med ökat antal cyberattacker är traditionell säkerhetskopiering inte längre tillräcklig för att skydda data, applikationer och system. Cyberkriminella inriktar sig på säkerhetskopieringsprogramvara med ransomware och försöker ändra säkerhetskopieringsfiler, vilket förstärker behovet av verifiering av äkthet vid återställande av arbetsbelastningar.

Undersökningen visar även att 88 procent av IT-professionella upplever oro över ransomware, 86 procent är oroliga för cryptojacking och 87 procent är oroliga för attacker som använder sociala tekniker som phishing. Vidare visar resultaten en brist på insikt i datahantering; 12 procent av IT-professionella uppger att de inte skulle veta om deras data oväntat ändrades. När det gäller deras privata data, skulle 30 procent inte veta om den oväntat ändrades.

Fem tips för att säkerställa snabbt, effektivt och säkert skydd av viktig information:

• Skapa alltid säkerhetskopior av viktig information. Tillämpa 3-2-1-säkerhetsregeln: skapa tre kopior, lagra dem på minst två olika enheter och lagra en av kopiorna i molnet.
• Se till att operativsystem och applikationer är aktuella. Äldre operativsystem eller appar saknar ofta bugfixar och säkerhetsuppdateringar som hjälper till att förhindra cyberattacker.
• Se upp för misstänksam e-post, länkar och bilagor. De flesta ransomwareattacker bygger på tekniker som lurar individer att öppna bilagor eller klicka på länkar som innehåller skadlig programvara.
• Installera antivirusprogram, anti-malware och anti-ransomware-skydd samt aktivera automatiska uppdateringar så att systemet skyddas mot skadlig programvara.
• Överväg en integrerad cyberskyddslösning som kombinerar säkerhetskopiering, anti-ransomware, antivirus, sårbarhetsbedömning och patch-hantering. En integrerad lösning ökar användarvänlighet, effektivitet och tillförlitlighet.

Läs mer om skydd av data här:
www.acronis.com/en-us/blog/posts/celebrating-final-world-backup-day

Läs mer om resultaten från undersökningen World Cyber Protection Week 2020 här:
www.acronis.com/en-us/blog/posts/results-are-cyber-protection-week-2020-survey

Om undersökningen:
Undersökningen har genomförts av Acronis i mars 2020 i 11 länder. Totalt har 3000 IT-professionella deltagit i studien.


För mer information, kontakta:
Pernilla Lundin, Geelmuyden Kiese
pernilla.lundin@gknordic.com, 073 672 63 23


SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-19
Magnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
2020-05-15
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
2020-05-14
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljernaPeab bygger bostäder i Esbo
Annonser