FREDAG 24 JANUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Byggom AB är ett av de nominerade företagen när Galaxen Bygg utser Årets arbetsgivare

Byggom AB i Lund är nominerad till årets arbetsgivare av Galaxen Bygg i det område som omfattar Skåne och Blekinge.
Grattis! Företaget är en av totalt sju nominerade arbetsgivare i hela Sverige.

Byggom arbetar med byggservice och om- och tillbyggnad runtom i Skåne och har 57 medarbetare. Sedan flera år har de ett samarbete med Galaxen Bygg.

I nomineringen står bland annat: ”Företaget har visat stort intresse att hjälpa personer som anställs på företaget via Galaxen Bygg genom engagemang och vilja att hitta lösningar som gynnar personernas fysiska och psykiska välmående. Byggom har genom åren anställt flera personer som kunnat gå över till en reguljär anställning och där målet med rehabiliteringen har uppnåtts.”

"Det krävs en dialog och lyhördhet för att anpassa arbetsuppgifterna. Vi tar vår uppgift på allvar att få tillbaka de här personerna till ett vanligt arbetsliv", säger Henrik Dahl VD på Byggom.

Henrik Dahl menar att generellt är det inte svårt att hitta arbetsuppgifter som funkar även om en person har någon funktionsnedsättning. Ofta går det att hitta något inom byggservice som företaget jobbar med. Ibland kan förstås olika situationer uppstå när förutsättningar ändras eller när ett byggprojekt tar slut och arbetsgivaren behöver hitta nya uppdrag som passar för personerna.

"Det är ett givande och tagande. Det är inte säkert arbetsgivare ser allt, utan även arbetstagarna måste vara tydliga med vad de kan göra och inte göra", säger Henrik Dahl.
"Jag blev jätteglad när jag fick höra att vi var nominerade", säger Henrik Dahl. "Det är ett bevis på att vi gör någonting som är bra – att vi sköter vårt åtagande som galaxenarbetsgivare."

Maja Klasman
Kommunikationsansvarig
Maja.klasman@galaxenbygg.se
08-656 09 11

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-01-16
Midroc Electro satsar i Norrland och förvärvar CraneX ABMigatronic gör debut på Elmia AutomationRullcontainrar testas i Danmark på paketbilarCybersäkerhetstrenderna under 2020 Epiroc inför prediktiv försörjningskedja med hjälp av JDAKorrekt förberedelse och planering för topproduktion och prestanda Logistikföretaget Brambles i nyckelrollNy chef för System Innovation på Interroll De första glas- och metall­ingenjörerna har tagit examenWifi-uppkopplade brandvarnare har fått goda resultat i forskningsprojektCARTINA satsar på Tech & DesignÄnnu ett EU-projekt är i hamn - fokus på utveckling och infrastruktur Kompakta motorer från Caterpillar ger ökade prestanda och enklare installationMercedes-Benz CLA säkrast bland de säkra
2020-01-15
Farlig svetsrök - Rätt metod för utsugGöran Nylén ny vd för Helge Nyberg ABNya Carnegiebryggeriet expanderarLaddningarna av elbilar ökade med över 400 procent – eller 750 resor Lindesberg-ÖrebroDrivlösningar med integrerad styrelektronikKonkursanalys. Endast 1 % av Sveriges företag går i konkursAdBlue® från Arom-dekor Kemi nu också i 4 l påse.Hållbarhet är en guldgruva av affärsmöjligheter!Fristads deltar i projekt för miljöeffektivare container­trafikDesignskydd för Calmarks engångsartikel beviljat i EU och USALångivaren DBT rekryterar två toppkrafter Honeywell lanserar steel mesh barrier, lightweight fall protection systemNu blir det lättare att sortera avfall i Upplands-Bro
2020-01-14
SSAB engageras i forskningsprojekt om metallbearbetning i FinlandAlfa Laval tar värmeåtervinn­ingsorder värd 125 milj krKyl och smörj med norelems nya sortiment av kylmedels­slangarÄnnu ett bolag klart för Comfort-kedjan!Kontract inleder det nya decenniet som ledande i Sverige på kundnöjdhetMiljoner till forskning inom astma och allergiModernisering av datacenter minskar Wexnets energi­användning ytterligareSchneider Electric presenterar TeSys Ö islandCastellum lyser upp med solelBatteritillverkaren Nilar lanserar ny energilagrings­lösning för villamarknadenErgofast introducerar MAX RB611T för najning av grövre dimensionerErbjudande från Zert Appen som ska styra upp hantverkarbranchen
2020-01-13
Granzow förvärvar trycklufts­avdelning av Kompauto Nordic.Indutrade förvärvar tysk leverantör av automations­lösningarHubSpot lanserar nya och användarvänliga funktioner i sitt Marketing Hub Enterprise-verktyg Södertälje Hamn moderniserar och investerar Tele2 Företag lanseras hos MittNätUnika installationslösningar från Assemblin när Helsingborg förnyasVäderstad finalist i IVAs företagstävling Smart industriUPS lanserar elcyklar i Stockholm15 nya fossilfria regionbussar i Västerbotten - 88% lägre växthusgasutsläpp Planetväxlar i en klass för sig!Fantastiskt år för Mercedes-Benz lastbilar!
2020-01-10
Nytt spännande koncept för framtidens automation.Fräsarna går på djupetTrollhättans truck expanderarNy Mimecast-rapport visar att dataförlust är finans­branschens främsta oros­faktorBygg inte höga hus i trä – det är för farligtBengt Widstrand ny VD för Finja Betong ABSveriges största solcellspark på gång i SträngnäsRecirkulering av pallar – för miljöns skullEn motor som pallar trycketMikroorganismer matas med giftgas för att producera biobränsleHydroscand erbjuder nu UNO-MATIC
Annonser