FREDAG 28 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Canon visar innovationer inom storformatsgrafik på FESPA 2019

Förändrar spelreglerna och stöttar kundernas framåtanda
På FESPA 2019 den här veckan (14-17 maj 2019, Messe Munich, Tyskland, monter B5-E30) visar Canon innovationer som förändrar spelreglerna och hjälper alla som producerar skyltar och grafik att skapa lönsamma slutanvändarprodukter, förbättra driftseffektiviteten och skapa verksamhetstillväxt.

Höjdpunkterna i Canons monter innehåller:

Océ Colorado 1650, den nyligen lanserade rullmatade 64-tums skrivaren med Canons nya UVgel-bläck och Océ FLXfinish-teknik (se separat pressmeddelande)
Océ Colorado 1640, med automatiskt inbyggt arbetsflöde för utskrift och skärning
Océ Arizona 1300 UV-flatbäddsskrivarserie – för allra första gången på ett internationellt evenemang (se separat pressmeddelande)
Océ Arizona 6170 med HFV (High Flow Vacuum) för exakt registrering vid arbete med styva material
imagePROGRAF PRO-2000, 24-tums storformatskrivare som använder vattenavvisande utskriftsmedia

Nya möjligheter
Besökare i Canons monter får se nya tekniker, uppseendeväckande kreativa användningsområden och flexibla arbetsflöden från början till slut – som hjälper kunderna till tillväxt via bättre produktionseffektivitet och genom att sticka ut från mängden med sina produkterbjudanden.

Lanseringen av den rullmatade skrivaren Océ Colorado 1650 sker på FESPA 2019 och hjälper kunderna öppna möjligheter via nya produkter (se separat pressmeddelande). Skrivaren optimerar produktivitet och prestanda för självhäftande vinyl, väggbeklädnader, canvas, vepor/soft signage-material, grafik belyst fram- och bakifrån, liksom icke bestruket papper. Den innehåller Océ FLXfinish-teknik, som innebär att kunderna kan välja matta eller glättade utskrifter på samma utskriftsmaterial, utan att behöva byta bläck på en enda maskin.

Modellen Océ Arizona 1380 GT ingår i skrivarserien Océ Arizona 1300 och visas nu för allra första gången på ett internationellt evenemang efter lanseringen i januari 2019. På FESPA 2019 görs utskrifter på den här UV-flatbäddsskrivaren både på styva och rigida material. Via lösningen Océ Touchstone kommer den också att pålitligt och kostnadseffektivt producera applikationer med struktur och visa besökarna hur de kan erbjuda sofistikerat och lättanvänt upphöjt tryck – något som lägger till ett spännande taktilt element till utskriftsprojekten och ger större marginaler. Océ Arizona 1380 GT använder Océ Arizona Xpert, en unik programvarulösning för arbetsflöden, där recept för komplexa projekt kan skapas och repeteras Resultatet blir mycket effektivt och marknadsintroduktionen går snabbare.

Sätter fart på driftseffektiviteten
Canon har ett nära efterbehandlingssamarbete med partnern Fotoba. Vi har nu designat en ny lösning för automatisk utskrift och skärning av rullmatade applikationer som produceras med Canons UVgel-skrivare (Océ Colorado 1640 och 1650). Lösningen bygger på den teknik som förhandsvisades på FESPA 2018 och den blir kommersiellt tillgänglig längre fram under 2019. Den integrerar den rullmatade Océ Colorado-skrivaren med Fotobas XLD-skärkniv, för automatisk efterbehandling av utskrivet material. Här kan utfallande utskrifter färdigställas utan manuell hantering.

En automatisk inmatningsmodul matar den utskrivna mediarullen från skrivaren in till skärkniven. Skärningen kan alltså fortsätta automatiskt och manuella operatörsåtgärder och den avbrottstid som uppstår vid manuell inmatning elimineras. Hastigheten med Fotoba XLD-enheten uppgår till 18 m per minut och stämmer väl överens med Océ Colorado-skrivarnas ultrasnabba hastighet. Resultatet blir exceptionell produktivitet för grafiska applikationer i stora volymer, till exempel utfallande affischer.

Océ Arizona 6170 med HFV (High FLow Vacuum) demonstreras för kunder som vill strömlinjeforma produktionen och använder krävande media som wellpapp och plywood. HFV håller substraten platt på flatbädden för exakt registrering och reducerar operatörernas förberedelsetid. Hopkopplad med Océ ProCut, programvarulösningen för arbetsflöden, får besökarna se hur automatisk skärning kan eliminera behovet av manuella insatser och snabba upp produktionen – så att skicklig personal kan omfördelas till andra områden i verksamheten.

24-tums skrivaren imagePROGRAF PRO-2000 ingår i Canons storformatsportfölj. Den visas i montern och skriver ut på vattenavvisande utskriftsmaterial för skyltar, banderoller, affischer, självhäftande grafik och popup-displayer. Lagret som tar emot bläcket består av ett bindningsmedel med låg vattenlöslighet, och därför behövs ingen laminering när Canons vattenavvisande material används. Det vattenavvisande materialurvalet är stort, inklusive matt polypropylen, självhäftande plast och vinylbanderoller, och erbjuder ett enkelt, snabbt och kostnadseffektivt sätt för kunder som vill producera tryck för inom- och utomhusbruk som ska hålla i upp till sex månader.

I Canons monter visas också många grafiska komponenter och dekorelement för detaljhandeln, som togs fram i samband med reklamen för coffee table-boken Speed. De visar hur varumärken kan använda tryck för att skapa sammanhängande och emotionellt engagerande upplevelser för sina slutkunder och uppmuntra till nya och återkommande affärer. Speed-kampanjens applikationer visar tryckets roll som en del av en flerkanalslansering – från säljmaterial som befrämjar inköp, till inredningsdekor som förstärker kundens varumärkesupplevelse.

Matteus Celinski, försäljningschef för storformat på Canon Svenska AB, kommenterar: ”Leverantörer av storformatsutskrifter letar fortsatt efter sätt att diversifiera och att hantera en ständigt växande produktmix och växande volymer. Med lanseringen av Océ Arizona 1300 tidigare i år och presentationen av Océ Colorado 1650 här på FESPA 2019, har vi koncentrerat våra innovationsansträngningar för att ta itu med dessa utmaningar och hjälpa kunderna att hantera och stimulera tillväxt.”

”På FESPA kan kunderna se hur de kan uppnå framgångsrik driftshantering med nya digitala trycktekniska innovationer, som dessutom stöds av våra arbetsflödespartners. Vi inspirerar också besökarna med de lönsamma möjligheter som ligger i att omvandla befintliga applikationer till något som erbjuder ännu mer värde, och som har potential att särskilja sig och driva verksamheten framåt.”

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-21
Svenska priser för nya Mercedes-Benz GLA.Parker lanserar SensoControl ServiceJunior Här byggs skogsmaskin­bolagets nya superfabrikIdrifttagning central skärvätskereningsanläggningVD-skifte i familjeföretaget Hüllert MaskinÅtervinning största vinstenMatch Up 2020 en succéPannoperatörsutbildning inför certifieringNya pannlampslösningar från Milwaukee®Solbys förare har sista ordetCOWI projekterar ny gasterminal i Oxelösunds HamnHållbara stolpar melodin för Linde energi
2020-02-20
Forsells Mekaniska investerar för framtiden och köper sin tredje HurcoABB ny medlem i ElectriCityDe goda hackarnas tid spås vara förbi Lättklinker – för byggnader med högt brandmotståndRototilt ställer ut på ConexpoNya lättare svärd och kedjaAuktorisationen Trygg plåt i fokus på FastighetsmässanTräffa oss på Underhållsmässan 2020Unik samverkan kring IT och artificiell intelligensFM Mattsson på plats på Vasaloppsmässan 2020Fler byggnader i trä för en bättre miljöIT-bolaget DXC Technology meddelar att de inleder ett samarbete med Ericsson.
2020-02-19
Veeam presenterar Veeam Availability Suite V10 - nästa generations backup-lösning Konduktivitetsgivare med IO-LinkHär är årets finalister i "SM för unga plåtslagare 2020"LK Armatur breddar utbudet av LK 551 HydroMix – nu med högre Kvs-värdeebm-papst deltar med två montrar på mässan Mostra Convegno den 17-20 marsSmålandshamnar Oskarshamn miljösatsar på magasinbelysning med IntenzVeidekke leder fortfarande inom klimatrapportering Snabb mellanladdning med stationär energilagringStort pris till kompakt truck: ERC 216ziTrallskruvmontage med snyggt resultatBruk med korrosionsskydd från ARDEX! Beijer slog rekordVi behöver fler kvinnliga förebilder inom IT och teknikLidköping Energi utser Valmet till leverantör av allbränslepannaBatteridrivna loggers med lång batteritidTvå procent av alla personbilar är laddbaraUtvecklad för medicinsk teknik och nu anpassad för industriapplikationerInterroll breddar lösningen för detaljhandelssektorn
2020-02-18
Metrol Springs gasfjädrar ger effektiv och säker kontrollSlagkraft presenterar nytt motorpaket och ny kran för buskröjningHållbarhetsarbete som ger global effektPMH International AB ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020HCL Technologies lanserar “Women Lead”-initiativ i Norden OGD-givaren är baserade på time-of-flight principen.Kronos Titan AS får full kontroll på sin export med molntjänst från DescartesSivers IMA lanserar spjutspetsteknologi med en ny 5G mmWave Dual Quad Beamformer ICLedande elbilsexperter startar konsultbolagGARO lanserar ny egenutvecklad snabbladdareStockholmsmässan byter bränsle och minskar sin klimatpåverkanGolvlim med 40% lägre koldioxidavtryck sätter ny standard i branschenSchneider Electric expanderar sitt partnernätverk ebm-papst nya fläkt AxiEco Protect har utvecklats för applikationer med krav på hög tryckstabilitetBulten lanserar BUFOeTorell Pump lanserar en ny excenterskruvpump för dosering
2020-02-17
Korrekt förberedelse och planering för topproduktionFlera möjligheter och ett större sortiment av KIPP KulspärrbultarNy katalog från DENIOS med miljösmart utrustning för kemikaliehanteringPumpstation för dränvatten
Annonser