TISDAG 16 JULI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Canon visar innovationer inom storformatsgrafik på FESPA 2019

Förändrar spelreglerna och stöttar kundernas framåtanda
På FESPA 2019 den här veckan (14-17 maj 2019, Messe Munich, Tyskland, monter B5-E30) visar Canon innovationer som förändrar spelreglerna och hjälper alla som producerar skyltar och grafik att skapa lönsamma slutanvändarprodukter, förbättra driftseffektiviteten och skapa verksamhetstillväxt.

Höjdpunkterna i Canons monter innehåller:

Océ Colorado 1650, den nyligen lanserade rullmatade 64-tums skrivaren med Canons nya UVgel-bläck och Océ FLXfinish-teknik (se separat pressmeddelande)
Océ Colorado 1640, med automatiskt inbyggt arbetsflöde för utskrift och skärning
Océ Arizona 1300 UV-flatbäddsskrivarserie – för allra första gången på ett internationellt evenemang (se separat pressmeddelande)
Océ Arizona 6170 med HFV (High Flow Vacuum) för exakt registrering vid arbete med styva material
imagePROGRAF PRO-2000, 24-tums storformatskrivare som använder vattenavvisande utskriftsmedia

Nya möjligheter
Besökare i Canons monter får se nya tekniker, uppseendeväckande kreativa användningsområden och flexibla arbetsflöden från början till slut – som hjälper kunderna till tillväxt via bättre produktionseffektivitet och genom att sticka ut från mängden med sina produkterbjudanden.

Lanseringen av den rullmatade skrivaren Océ Colorado 1650 sker på FESPA 2019 och hjälper kunderna öppna möjligheter via nya produkter (se separat pressmeddelande). Skrivaren optimerar produktivitet och prestanda för självhäftande vinyl, väggbeklädnader, canvas, vepor/soft signage-material, grafik belyst fram- och bakifrån, liksom icke bestruket papper. Den innehåller Océ FLXfinish-teknik, som innebär att kunderna kan välja matta eller glättade utskrifter på samma utskriftsmaterial, utan att behöva byta bläck på en enda maskin.

Modellen Océ Arizona 1380 GT ingår i skrivarserien Océ Arizona 1300 och visas nu för allra första gången på ett internationellt evenemang efter lanseringen i januari 2019. På FESPA 2019 görs utskrifter på den här UV-flatbäddsskrivaren både på styva och rigida material. Via lösningen Océ Touchstone kommer den också att pålitligt och kostnadseffektivt producera applikationer med struktur och visa besökarna hur de kan erbjuda sofistikerat och lättanvänt upphöjt tryck – något som lägger till ett spännande taktilt element till utskriftsprojekten och ger större marginaler. Océ Arizona 1380 GT använder Océ Arizona Xpert, en unik programvarulösning för arbetsflöden, där recept för komplexa projekt kan skapas och repeteras Resultatet blir mycket effektivt och marknadsintroduktionen går snabbare.

Sätter fart på driftseffektiviteten
Canon har ett nära efterbehandlingssamarbete med partnern Fotoba. Vi har nu designat en ny lösning för automatisk utskrift och skärning av rullmatade applikationer som produceras med Canons UVgel-skrivare (Océ Colorado 1640 och 1650). Lösningen bygger på den teknik som förhandsvisades på FESPA 2018 och den blir kommersiellt tillgänglig längre fram under 2019. Den integrerar den rullmatade Océ Colorado-skrivaren med Fotobas XLD-skärkniv, för automatisk efterbehandling av utskrivet material. Här kan utfallande utskrifter färdigställas utan manuell hantering.

En automatisk inmatningsmodul matar den utskrivna mediarullen från skrivaren in till skärkniven. Skärningen kan alltså fortsätta automatiskt och manuella operatörsåtgärder och den avbrottstid som uppstår vid manuell inmatning elimineras. Hastigheten med Fotoba XLD-enheten uppgår till 18 m per minut och stämmer väl överens med Océ Colorado-skrivarnas ultrasnabba hastighet. Resultatet blir exceptionell produktivitet för grafiska applikationer i stora volymer, till exempel utfallande affischer.

Océ Arizona 6170 med HFV (High FLow Vacuum) demonstreras för kunder som vill strömlinjeforma produktionen och använder krävande media som wellpapp och plywood. HFV håller substraten platt på flatbädden för exakt registrering och reducerar operatörernas förberedelsetid. Hopkopplad med Océ ProCut, programvarulösningen för arbetsflöden, får besökarna se hur automatisk skärning kan eliminera behovet av manuella insatser och snabba upp produktionen – så att skicklig personal kan omfördelas till andra områden i verksamheten.

24-tums skrivaren imagePROGRAF PRO-2000 ingår i Canons storformatsportfölj. Den visas i montern och skriver ut på vattenavvisande utskriftsmaterial för skyltar, banderoller, affischer, självhäftande grafik och popup-displayer. Lagret som tar emot bläcket består av ett bindningsmedel med låg vattenlöslighet, och därför behövs ingen laminering när Canons vattenavvisande material används. Det vattenavvisande materialurvalet är stort, inklusive matt polypropylen, självhäftande plast och vinylbanderoller, och erbjuder ett enkelt, snabbt och kostnadseffektivt sätt för kunder som vill producera tryck för inom- och utomhusbruk som ska hålla i upp till sex månader.

I Canons monter visas också många grafiska komponenter och dekorelement för detaljhandeln, som togs fram i samband med reklamen för coffee table-boken Speed. De visar hur varumärken kan använda tryck för att skapa sammanhängande och emotionellt engagerande upplevelser för sina slutkunder och uppmuntra till nya och återkommande affärer. Speed-kampanjens applikationer visar tryckets roll som en del av en flerkanalslansering – från säljmaterial som befrämjar inköp, till inredningsdekor som förstärker kundens varumärkesupplevelse.

Matteus Celinski, försäljningschef för storformat på Canon Svenska AB, kommenterar: ”Leverantörer av storformatsutskrifter letar fortsatt efter sätt att diversifiera och att hantera en ständigt växande produktmix och växande volymer. Med lanseringen av Océ Arizona 1300 tidigare i år och presentationen av Océ Colorado 1650 här på FESPA 2019, har vi koncentrerat våra innovationsansträngningar för att ta itu med dessa utmaningar och hjälpa kunderna att hantera och stimulera tillväxt.”

”På FESPA kan kunderna se hur de kan uppnå framgångsrik driftshantering med nya digitala trycktekniska innovationer, som dessutom stöds av våra arbetsflödespartners. Vi inspirerar också besökarna med de lönsamma möjligheter som ligger i att omvandla befintliga applikationer till något som erbjuder ännu mer värde, och som har potential att särskilja sig och driva verksamheten framåt.”

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-07-05
Ett parkeringsgarage fullt med GARO-laddboxarUtveckla den applicerbara forskningen kring träbyggande – skapa frizoner
2019-07-04
Rudells blir AR Rackings enda återförsäljare i SverigeNCC tecknar rikstäckande ramavtal med RiksbyggenByggblock för högtryckshydraulik i hårda miljöerFordonsbesiktningens historiaReserapport från Z&I´s Roadshow"Därför är SunPine så centrala i omställningen"Telia kopplar upp E.ONs kunder i SverigeFler certifieras inom underhållsledarskapVärldens första batteridrivna modell med spadgrepp och KickBack ControlKlimatomställningen viktig fråga när näringsministern besökte Cementa i SliteOrkla väljer ledande energileverantör för sin värmeförsörjning i FilipstadEtt lyckat Vinnova-projekt under ledning av SSGMaskiner och människor testade knäckebrödLiqui Moly officiell partner för friidrotts-EM 2020Nya Opel Astra – nu ännu mer effektivJobba med Skyddsronder och checklistor i Zert RMWater&Wastewater – ny internationell VA-mässa 2021
2019-07-03
Säker med Kipp i 100 årNya Renault Captur som plug-in hybridFord levererar nyheter om Ford GT vid Goodwood Festival of SpeedSveriges nya forskningsfartyg levererat till SLU i SpanienMariestads kommun får ledande roll i Sveriges IndustrikommunerModellstyrd marksanering på Godisfabriken i GävleVärlden behöver inte fler plaggCapgemini blir en av Volvo Cars huvudleverantörer inom digital transformation och molnlösningarSvevia målar om HögakustenbronBlogg Almedalen 2019: Flexibilitet är det nya svarta – så vad händer härnäst?Nya BMW X6 - större, starkare och lyxigareSkellefteå Snickericentral får stororder på över 40 miljonerIndustri på frammarschMiljöreglering hotar nödvändig klimatomställningKompetensförsörjning i fokus på ME:s almedalsseminariumNya RIO:n i serien E-LineHyundai rankad i topp när det kommer till kvalitet
2019-07-02
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse FoundationDigitala verktyg som skapar verklig affärsnyttaKontrollera trycket i ditt hydraulik system med testnipplar från CEJNStavdal och Ramirent påbörjar sammanslagningenStena Recycling deltar i pilotprojekt för spårbarhet av farligt avfallProcessus projekterar för ett hållbart samhälle världen överAbacus produktionsstartar 131 studentbostäder i Ruddammen, centrala StockholmNuvarande åtaganden att avveckla kolkraft gravt otillräckliga för att vända klimatförändringen Smart Industriell ModerniseringFortsatt god konjunktur i Stockholm trots orolig omvärld Almedalen 2019 - Uppdämt behov av omställningPressinbjudan - Klimatsäkert vatten9 av 10 återvinner i SverigeLätthet och brandklass avgjorde valetITU-elever tävlar i Ungdoms-SM i CNC-TeknikEn av de första FSC-certifierade etikettproducenterna i NordenSSC Öhns Snickeri flyttar verksamheten till SävarErnströmgruppen förvärvar BS ElcontrolKGKs hållbarhetsarbete uppmärksammas av Svensk HandelFriendly Building nominerat till innovationspriset E-prize
2019-07-01
Volvo Car Sverige stärker rollen som marknadsledare i juniUtveckling inom fordonsindustrin kan ge stora möjligheter till svenska leverantörerNy rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändningMontico digitaliserar svetsutbildningVerizon förenas med Zoom för att utöka kundernas kommunikationsmöjligheter Berendsen investerar i Sveriges första eldrivna distributionsbil för mattor
Annonser