MÅNDAG 27 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Canon visar innovationer inom storformatsgrafik på FESPA 2019

Förändrar spelreglerna och stöttar kundernas framåtanda
På FESPA 2019 den här veckan (14-17 maj 2019, Messe Munich, Tyskland, monter B5-E30) visar Canon innovationer som förändrar spelreglerna och hjälper alla som producerar skyltar och grafik att skapa lönsamma slutanvändarprodukter, förbättra driftseffektiviteten och skapa verksamhetstillväxt.

Höjdpunkterna i Canons monter innehåller:

Océ Colorado 1650, den nyligen lanserade rullmatade 64-tums skrivaren med Canons nya UVgel-bläck och Océ FLXfinish-teknik (se separat pressmeddelande)
Océ Colorado 1640, med automatiskt inbyggt arbetsflöde för utskrift och skärning
Océ Arizona 1300 UV-flatbäddsskrivarserie – för allra första gången på ett internationellt evenemang (se separat pressmeddelande)
Océ Arizona 6170 med HFV (High Flow Vacuum) för exakt registrering vid arbete med styva material
imagePROGRAF PRO-2000, 24-tums storformatskrivare som använder vattenavvisande utskriftsmedia

Nya möjligheter
Besökare i Canons monter får se nya tekniker, uppseendeväckande kreativa användningsområden och flexibla arbetsflöden från början till slut – som hjälper kunderna till tillväxt via bättre produktionseffektivitet och genom att sticka ut från mängden med sina produkterbjudanden.

Lanseringen av den rullmatade skrivaren Océ Colorado 1650 sker på FESPA 2019 och hjälper kunderna öppna möjligheter via nya produkter (se separat pressmeddelande). Skrivaren optimerar produktivitet och prestanda för självhäftande vinyl, väggbeklädnader, canvas, vepor/soft signage-material, grafik belyst fram- och bakifrån, liksom icke bestruket papper. Den innehåller Océ FLXfinish-teknik, som innebär att kunderna kan välja matta eller glättade utskrifter på samma utskriftsmaterial, utan att behöva byta bläck på en enda maskin.

Modellen Océ Arizona 1380 GT ingår i skrivarserien Océ Arizona 1300 och visas nu för allra första gången på ett internationellt evenemang efter lanseringen i januari 2019. På FESPA 2019 görs utskrifter på den här UV-flatbäddsskrivaren både på styva och rigida material. Via lösningen Océ Touchstone kommer den också att pålitligt och kostnadseffektivt producera applikationer med struktur och visa besökarna hur de kan erbjuda sofistikerat och lättanvänt upphöjt tryck – något som lägger till ett spännande taktilt element till utskriftsprojekten och ger större marginaler. Océ Arizona 1380 GT använder Océ Arizona Xpert, en unik programvarulösning för arbetsflöden, där recept för komplexa projekt kan skapas och repeteras Resultatet blir mycket effektivt och marknadsintroduktionen går snabbare.

Sätter fart på driftseffektiviteten
Canon har ett nära efterbehandlingssamarbete med partnern Fotoba. Vi har nu designat en ny lösning för automatisk utskrift och skärning av rullmatade applikationer som produceras med Canons UVgel-skrivare (Océ Colorado 1640 och 1650). Lösningen bygger på den teknik som förhandsvisades på FESPA 2018 och den blir kommersiellt tillgänglig längre fram under 2019. Den integrerar den rullmatade Océ Colorado-skrivaren med Fotobas XLD-skärkniv, för automatisk efterbehandling av utskrivet material. Här kan utfallande utskrifter färdigställas utan manuell hantering.

En automatisk inmatningsmodul matar den utskrivna mediarullen från skrivaren in till skärkniven. Skärningen kan alltså fortsätta automatiskt och manuella operatörsåtgärder och den avbrottstid som uppstår vid manuell inmatning elimineras. Hastigheten med Fotoba XLD-enheten uppgår till 18 m per minut och stämmer väl överens med Océ Colorado-skrivarnas ultrasnabba hastighet. Resultatet blir exceptionell produktivitet för grafiska applikationer i stora volymer, till exempel utfallande affischer.

Océ Arizona 6170 med HFV (High FLow Vacuum) demonstreras för kunder som vill strömlinjeforma produktionen och använder krävande media som wellpapp och plywood. HFV håller substraten platt på flatbädden för exakt registrering och reducerar operatörernas förberedelsetid. Hopkopplad med Océ ProCut, programvarulösningen för arbetsflöden, får besökarna se hur automatisk skärning kan eliminera behovet av manuella insatser och snabba upp produktionen – så att skicklig personal kan omfördelas till andra områden i verksamheten.

24-tums skrivaren imagePROGRAF PRO-2000 ingår i Canons storformatsportfölj. Den visas i montern och skriver ut på vattenavvisande utskriftsmaterial för skyltar, banderoller, affischer, självhäftande grafik och popup-displayer. Lagret som tar emot bläcket består av ett bindningsmedel med låg vattenlöslighet, och därför behövs ingen laminering när Canons vattenavvisande material används. Det vattenavvisande materialurvalet är stort, inklusive matt polypropylen, självhäftande plast och vinylbanderoller, och erbjuder ett enkelt, snabbt och kostnadseffektivt sätt för kunder som vill producera tryck för inom- och utomhusbruk som ska hålla i upp till sex månader.

I Canons monter visas också många grafiska komponenter och dekorelement för detaljhandeln, som togs fram i samband med reklamen för coffee table-boken Speed. De visar hur varumärken kan använda tryck för att skapa sammanhängande och emotionellt engagerande upplevelser för sina slutkunder och uppmuntra till nya och återkommande affärer. Speed-kampanjens applikationer visar tryckets roll som en del av en flerkanalslansering – från säljmaterial som befrämjar inköp, till inredningsdekor som förstärker kundens varumärkesupplevelse.

Matteus Celinski, försäljningschef för storformat på Canon Svenska AB, kommenterar: ”Leverantörer av storformatsutskrifter letar fortsatt efter sätt att diversifiera och att hantera en ständigt växande produktmix och växande volymer. Med lanseringen av Océ Arizona 1300 tidigare i år och presentationen av Océ Colorado 1650 här på FESPA 2019, har vi koncentrerat våra innovationsansträngningar för att ta itu med dessa utmaningar och hjälpa kunderna att hantera och stimulera tillväxt.”

”På FESPA kan kunderna se hur de kan uppnå framgångsrik driftshantering med nya digitala trycktekniska innovationer, som dessutom stöds av våra arbetsflödespartners. Vi inspirerar också besökarna med de lönsamma möjligheter som ligger i att omvandla befintliga applikationer till något som erbjuder ännu mer värde, och som har potential att särskilja sig och driva verksamheten framåt.”

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-22
​Land Rover Discovery Sport uppdaterasInformationsträffar ökar återbruk av byggpallarDirektflyg från fem städer till Skandinaviens största skidområdeAMAB Hydraul öppnar butik i StockholmReningsverk ovan jord med möjlighet att återanvända renat avloppsvattenTyréns fortsätter sin expansion i Uppsala och flyttar till större kontorSVAB visar framtidskonceptet ToolTip Control på MaskinExpoAlmi Invest investerar i Peafowls unika solcellsteknikGekås Ullareds nya plastpåse ger miljonbelopp till välgörenhet!Dachser Air & Sea Logistics startar verksamhet i SverigeBrister i skydd för anställda vid sanerings- och rivningsarbeteÄngelholm är bäst i landet på avfallshantering
2019-05-21
Rekordung plåtslagare belönas med prestigefylld utmärkelseConrad utmanar marknaden med storsatsning på B2BSkanska bygger bostäder åt SGS Studentbostäder i Göteborg för 385 miljoner kronorFärgstarka profiler speglar het branschFörvärv av Pilotene Transport: Best Transport expanderar vidareTvå vindkraftsprojekt klimatkompenserar alla utsläpp av växthusgaser från BRAUnder 2019 kommer vi att lansera ett tiotal produkter.RF-modul ger ökad säkerhet och precisionGymnasium Skövde i unikt samarbeteRedskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
2019-05-20
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
2019-05-17
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety Day
Annonser