Case lanserar ny serie av kompaktlastare! - industritorget.se
TORSDAG 02 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Case lanserar ny serie av kompaktlastare!

På ConExpo 2020 i Las Vegas lanserade Case en ny generation band- och hjulburna kompaktlastare.
Det är totalt fem bandburna och nio hjulburna modeller i den nya B-serien som både har radiella och vertikala lyftmönster. De nya modellerna har en rad fina förbättringar rörande förarkomfort och säkerhet.

– Den nya B-serien av kompaktlastare innebär flera förbättringar som gör att vi kan leverera en ny och intuitiv körupplevelse samtidigt som den ska klara hårt arbete och användning av redskap, säger Egidio Galano, produktchef för kompaktlastare hos Case.

B-serien behåller ramen och utformningen från de tidigare Case-lastarna, men med viktiga driftssystem ombyggda för högre prestanda. Dessa är helt integrerade med nya kontroll- och operatörsgränssnitt för att ge föraren en högre produktivitet, effektivitet och bekvämlighet. De nya kompaktlastarna har ett helt omarbetat operatörsgränssnitt, inklusive nya vänster- och högerknappar på alla modeller, i kombination med enkel tryckknappstart, enkelt gasreglage och intuitiva omkopplare för alla grundläggande funktioner.

Maskinföraren kan också välja mellan mekaniska och elektrohydrauliska kontroller när de specificerar sin maskin. En helt ny åtta-tums LCD-multifunktionsskärm med backkamera kommer med alla elektrohydrauliska modeller. Dessutom ger de elektrohydrauliska modellerna ytterligare enkelhet genom att man kan växla mellan ISO- och H-driftsmönster med en knapptryckning.

Den nya åtta tums LCD-multifunktionsskärmen fungerar som en kommandocentral för maskinen. Den inkluderar säkerhetskamera som är synlig i skärmdisplayen med maskindata. Kameran fungerar både framåt och bakåt och förbättrar B-seriens synlighet med ännu större arbetsplatsperspektiv och kontroll.

Maskinerna kommer även med en ny elektrohydraulisk kontrollprestanda: Operatörerna kan ställa in maskinens prestanda till låg, måttlig eller aggressiv, eller oberoende ställa in lutnings-, lyft- och körhastighet, såväl som lastararm och körkontroll för att bäst anpassa maskinen till det aktuella jobbet.

Med kryphastighetsfunktionen är det möjligt för maskinföraren att ställa in maskinhastigheten i krypfart medan de separat ställer in det aktuella redskapet via gasspjället för optimal användning av hydrauliska redskap med hög kapacitet, som exempelvis asfaltsfräsar och hydraulfräsar.

De nya kompaktlastarna har 360 graders runtomsikt som förbättras av den nya backkameran samt en hyttbred backspegel som är standard på samtliga modeller i B-serien.

Den låga ingångströskeln och den stora framrutan ger utmärkt sikt framför maskinen och ner till fästet. Stora sidofönster och en stor böjd bakruta möjliggör bra sikt på sidorna och bakom maskinen. Bakåtsikten förbättras vidare av låg lutande bakre motorhuv och ett extremt lågt aggregat som förbättrar sikten ytterligare.

Daniel Gustavsson
Marknadsansvarig
daniel.gustavsson@maskinia.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-03-27
Volkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknadenRegion Värmland väljer Steora efter lyckad utvärderingLinde & Lantmännen Agroetanol bygger ut koldioxidanläggningen Norlic i NorrköpingVattenstämman 2020 i Kalmar ställs inBilfläktar blir respiratorer när Ford samarbetar med 3M, GE Healthcare och UAWBranschens första självsugande batteridrivna vattenpumpEnergiförbättring blir elföretag
2020-03-26
Ny agentur hos LichronProblem med att få fram prototyper och små serier?Hög tid att boka reparationer och renoveringar under semesterperioden.Falun först i Sverige med Dig Assist i skolanKunskap om tryck & kvalité i varje bitLagerautomation är hetare än någonsin Descartes stärker sitt e-handelserbjudande, förvärvar PeoplevoxDescartes växlar upp i Norden – rekryterar HR-chefSå påverkas det sydsvenska näringslivet av CoronavirusetDen smarta fabrikenRädda SME-företagen - Storföretagen måste betala sina fakturor i tidSTIHL inför hemleverans av motorsågarASUS lanserar Chromebook Flip C436 i SverigeFullt fokus på hållbarhet när Klädesholmen satsar på solcellsanläggningSökte en nischverksamhet – blev lösullsentreprenör på heltidNu öppnar Würth butik i Växjö - invigningsdagar 26-27 mars!Träbyggandet ökar och Sweco skriver ramavtal med DeromeBranschens första batteridrivna rensmaskinHuawei och Deloitte i ny rapport: 5G-teknik hjälpte Kina bekämpa Coronaviruset
2020-03-25
Hållfasta tryckfjädrar i verktygsstål för höga temperaturer Säkerhet från EnglandElmia Lastbil flyttas fram till 2021Gasum ska förse Preem med förnybart marint bränsleAbsolicon står stadigt trots Coronakris​Beijer Byggmaterial släpper guide till hantverkare i hantering av Covid-19Derome expanderar mer – slår upp portarna i KarlskronaSLP gör nytt förvärv i Malmö och bygger nyttNolia Beer i Luleå flyttas till 13-14 november10 krisåtgärder för svenska småföretag och jobbFull fart på försäljning och planering inför Stora Nolia och Load Up North – vårens mässor flyttasNetOnNet möter behovet av snabba leveranser när allt fler svenskar ställer om till arbete hemifrånWeber dry renovationProduktnyhet Mars 2020 - Gruppfördelare 1"Svenska bygg- och infrastrukturprojekt anlitar Sika för bredd och kvalitetKronans Apotek kraftsamlar för att prioritera läkemedelsleveranserNu bygger Derome hotell­rummen till Sara KulturhusHydroscand investerar i rörbockningsverksamheten i HudiksvallSuccén fortsätter trots corona kris
2020-03-24
Fem stjärnor för effektiv fasningnorelems dämpare levererar rätt strukturAngående rådande situation om Coronaviruset COVID-19Elektrifiering kan minska 60 procent av Europas utsläpp senast 2050Panasonic lanserar högeffektiv värmepump – sänker energiförbrukningen med 75 procent Absolut Company donerar etanol till produktion av handsprit på KiiltoBatterifabriken som skapar tusentals hållbara jobbHCL lanserar Unica v12.0 Giltighetstiden för YKB behöver förlängas om transporterna ska rullaPlåstret som ska förhindra djupa blodsockerfallUltrakondensatorer i solcellsanläggningFUCHS i Skandinavien är nu en del av DMG MORI – FUCHS Technology PartnershipONE Nordic satsar på drönartjänster för kraftindustrin​Lipigon tecknar avtal inom marknad värd miljarder dollar
2020-03-23
Historiskt spadtag – Sveriges första pyrolysoljeanläggning för biodrivmedelmySwecon växer och får nya funktionerEffektivare orderplock med nya Linde V08
Annonser