SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Cisco bekämpar digital identitetsstöld

Med ny AI-baserad säkerhetslösning
Fler än en fjärdedel av alla cyberattacker möjliggörs av stulna inloggningsuppgifter. Nu visar Cisco upp Identity Intelligence – en AI-driven säkerhetslösning, den första i sitt slag, som ska stoppa identitetsstölderna.

Under 2023 konstaterade Cisco Talos, Ciscos avdelning för cyberhotforskning och analys, att 26 procent av samtliga cyberattacker som hanterades av organisationen kunde kopplas till stulna användaruppgifter.

Det finns flera vanliga svagheter i hanteringen av digitala identiteter och konton som hackare kan utnyttja. Exempelvis är det vanligt att en användare har åtkomst till en mängd olika konton och digitala identiteter, vilket både gör att en angripare som kommer över uppgifterna kan ta sig in i infrastrukturen från flera angreppspunkter, samtidigt som det blir svårare att identifiera misstänkta beteendemönster.
Det är också vanligt att gamla rättigheter ligger kvar i systemet utan att raderas när de inte längre är nödvändiga, exempelvis om en anställd byter roll inom organisationen.

Flerfaktorsautentisering (MFA) är den viktigaste försvarslinjen mot identitetsbaserade cyberattacker och i allt större utsträckning används i näringslivet, men antalet angrepp fortsätter också att öka, och cyberkriminella har en mängd kreativa sätt att försöka kringgå det hindret. Därför behövs nya verktyg för att kontrollera konton även inne i infrastrukturen, och agera snabbt när något inte verkar vara som det ska.

”Identitet är väven som knyter samman människor, enheter och applikationer på arbetsplatsen, och har blivit en enkel måltavla för moderna cyberattacker. Det är nödvändigt att anamma en säkerhetsstrategi där identiteten kommer i första hand”, säger Jeetu Patel, General Manager, Security & Collaboration på Cisco.
Det nya verktyget Cisco Identity Intelligence presenterades i samband med Cisco Live Amsterdam i februari 2024 och erbjuder både en mer komplett överblick för de som ansvarar för cybersäkerheten, och AI-förstärkt analys.

Identity Intelligence utgör ett extra lager ovanpå verksamhetens befintliga identitetshanteringssystem. Verktyget ger en heltäckande bild av verksamhetens digitala identiteter, och gör det lättare att radera inaktuella rättigheter, upptäcka udda beteenden och blockera misstänkta inloggningsförsök – utan att bygga ett helt nytt system.

”Genom att analysera alla delar av attackytan i en verksamhet och deras beteenden - användare, maskiner, tjänster, appar – överbryggar Cisco Identity Intelligence tomrummet mellan autentisering och åtkomst. Vi är de första som för samman identitet, nätverk och säkerhet i en komplett lösning för att hantera den största cybersäkerhetsutmaningen i modern tid”, säger Jeetu Patel.

Via verktyget finns en mängd funktioner för att hantera upptäckta hot på olika nivåer, exempelvis att placera identiteter i karantän, avbryta aktiva inloggningar eller isolering av nätverket. Verktyget är också integrerat med Ciscos befintliga cybersäkerhetslösningar, som Cisco Duo (autentisering), Cisco Secure Access (åtkomsthantering) och Cisco XDR (spårning och hantering av cyberhot).

Cisco Identity Intelligence kommer att bli tillgängligt på marknaden i juli 2024 och ingår även i Cisco Security Cloud, den molnbaserade säkerhetsplattform som företaget först introducerade 2022 och där nya funktioner och verktyg ständigt tillkommer.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-23
High voltage water heaterFöretag extremt dåligt rustade Verizon Business skapar anpassad privat 5G-miljö Bästa företagsklimatet i Västerbotten 2026Två erbjudanden för lagerlogistik
2024-02-22
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2024-02-21
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2024-02-20
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar
2024-02-19
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder