SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Cisco och NVIDIA skapar framtidens mötesteknologi

Systemet lanserades i slutet av oktober
Cisco Room Kit EQX sätter en ny standard för mötesrumsteknologi, med NVIDIA:s världsledande AI-hårdvara i ryggen. Systemet lanserades i samband med eventet Webex One i slutet av oktober, och finns snart på den svenska marknaden.

Hybridarbetet är här för att stanna. Men det finns fortfarande enorm förbättringspotential när det gäller att förbättra arbetsupplevelsen. I ett nytt blogginlägg konstaterar Cisco Webex-chefen Snorre Kjesbu att 98 procent av alla möten på arbetsplatser innehåller minst en deltagare som ansluter på distans. Samtidigt är färre än 15 procent av alla mötesrum utrustade med videokonferensteknologi – och mycket av den utrustningen som finns är tekniskt föråldrad och med enheter som inte hör ihop.

”En enkel kamera och ljudlösning är inte tillräckligt för dagens arbetskraft, helt enkelt för att sådana lösningar inte tar vara på de sammanhang som gör möten ansikte mot ansikte så magiska”, skriver Snorre Kjesbu.

Hybridarbetets genombrott sammanfaller också med en annan snabb teknisk utveckling inom tillämpningar av AI, vilket skapar helt nya möjligheter när nästa generations mötesrum ska byggas. Här samarbetar Cisco sedan 2015 med NVIDIA, som är marknadsledande inom hårdvara optimerad för AI-användning.

I samband med Webex One visade Cisco upp den nya flaggskeppslösningen för mötesrum, Room Kit EQX. Den består av en basenhet som kunden kan kombinera med två skärmar i storleksordningen 65-75 tum, från valfri tillverkare. I basenheten finns en kamera med fyra linser som fångar hela rummet och kan fokusera på flera deltagare åt gången, videocodec, sex högtalare, subwoofer och en separat basförstärkare för att ge naturtroget rumsljud – samt en mängd AI-funtionalitet. Videosystemet kommer att stödja Ciscos egen mötestjänst Webex samt certifieras som Microsoft Teams Room (MTR) system.

Cisco Room Kit EQX använder chipset frånNVIDIA som gör det möjligt att dra nytta av den senaste AI-teknologin under videomöten. Ett exempel på det är conceptet Cinematic Meetings som även kommer att bli tillgängligt för flera andra videosystem från Cisco. Funktionen gör det möjligt att kombinera flera olika kameror och mikrofoner i samma mötesrum. Med hjälp av AI kan videosystemet sedan på ett naturligt sätt kontrollera vilken kamera som ska användas under videomötet för att på bästa sätt fånga den som talar i rummet.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-06
BOLIST Byggfest Komatsu presenterar HD605-10 stela tipptruckEY investerar i acceleratorprogramHållbarhet inom maskinbearbetningLive från Sverige
2024-05-03
Högsta EMC klassifice­ringen för militärt brukSätt kryss i kalendern för 14-17 majWho we are, We are Jens S!Elektrifierade bygg­arbetsplatser är möjligaHar du din biljett till Elmia Automation ännu?
2024-05-02
Ny styrelseordförande i NORDIC A/SNy tillverkare - Conta-clip!KEWAB Rental byter namn till Swecon RentalArbetsplattformar för industriella behovNu är vårt senaste industrimagasin här!
2024-05-01
En långvarig följeslagare i krävande arbetsmiljöer
2024-04-30
Trådlösa system ger helt nya möjligheter Maximera effektiviteten med motviktstruckarNy katalog från ChuckcenterKärlpress SVELOG 140 för matavfallDärför ska du prioritera service av dina truckar