SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Cisco presenterar nya 5G-satsningar

v
Cisco fortsätter att spänna musklerna på det mobila området. Nu visar man upp den nya utvecklingsplattformen Cisco Mobility Services och en rad nya och utökade samarbeten med operatörer och hårdvaruleverantörer.

Mobila IoT-tjänster fortsätter att vara ett starkt tillväxtområde för Cisco och under Mobile World Congress i Barcelona i månadsskiftet februari-mars visade man upp en mängd nya initiativ för att ytterligare snabba på utvecklingen mot att koppla upp allt, överallt.

Ett av huvudnumren var den nya plattformen Cisco Mobility Services som är skapad för att förenkla hur operatörer och tjkänsteleverantörer kan bygga, driva och rulla ut nya mobila tjänster. Plattformen bygger på Ciscos portfölj av 5G-, edge- och molntjänster och är utformad för att minska risk, komplexitet och kostnader.

Ett exempel Cisco lyfter fram som ett användarfall är uppkopplade fordon, ett område där den tekniska utvecklingen går snabbt och det finns höga krav på säkerhet, stabilitet och låg latens, vilket innebär hård press på utvecklare.

Tillsammans med NTT ska Cisco även samarbeta för att snabba upp utbredningen av privata 5G-nätverk för fordons- och logistikindustrin, handel, vård och offentlig sektor. Det gemensamma målet är att utveckla nya tjänster som underlättar tillämpningen av olika innovationer kopplade till industri 4.0, till exempel prediktivt underhåll, AI-baserad kvalitetsanalys och autonom transport i fabriksmiljön. Företagen kommer att samarbeta kring NTT:s Managed Private 5G-lösning och hårdvara från Intel för att göra det möjligt för kunder att smidigt integrera privata 5G-lösningar i sin befintliga IT-miljö. I ett pressmeddelande skriver företagen att man redan idag börjat koordinera kring flera befintliga kunder.

Brett partnernätverk
Totalt samarbetar Cisco med fler än 50 operatörer globalt, som levererar tjänster till fler än 32 000 verksamheter.

Bland de partners som lyfts fram finns de nordiska operatörsjättarna Tele2 och Telenor. Båda verksamheterna har ökat sina IoT-relaterade intäkter kraftigt under de senaste åren, bara under 2022 ökade Tele2 intäkterna på det området med mer än 22 procent, och har enheter i drift i 190 länder. Telenor nådde nyligen milstolpen en miljon uppkopplade enheter på Cisco IoT Control Center.

”Vårt samarbete med Cisco har varit en hörnsten i vår IoT-verksamhet under många år och vi räknar med att deras fortsatta tekniska ledarskap och vårt partnerskap ska driva vår framtida framgång inom IoT”, säger Cyril Deschanel, Managing Director för Tele2 IoT.

Bland de nya och utökade partnerskapen finns samarbeten för att utveckla nya tjänster med bland andra Red River, NEC och Qualcomm, och tillsammans med Intel planerar man att upprätta globala innovationscenter för 5G-teknologi.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-03-17
Dell lanserar nya servrar för edge computingBOLIST Taberg utvecklar butikenKinesiskt verktyg för cyberbrott nu i ryska händer Essitys hållbarhetsarbete
2023-03-16
Mission completed!Produktiv hörnfräsningHexagon i partnerskap med Scada Systems Verizon förändrar i ledningenOslagbart paket från Volvo och Swecon
2023-03-15
ISTech kapmaskiner auto­matiserar din produktionFIEPOS – framtidens spänningsaggregatmySwecon blir mer startsnabbUtmaningar med arbetskraftenSmidmek monterar balkar på 50 ton
2023-03-14
SMARTLINK hjälper digVibrationsmätning: Att mäta är att veta!Spånutsug och filteranläggningarVälkommen till Circular Plastic Summit 2023Beredda när elmaskinerna kommer i stor skala
2023-03-13
Målen för införandet av elfordonSveriges bästa unga plåtslagare 2023B_NEWS #8 Säkerhet och renlighet inom livsmedelsproduktionFilbornaverket fyller tio år