SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Cisco presenterar nya produkter

Och lösningar för hybridkontoret
I samband med teknikmässan Enterprise Connect har Cisco visat upp nästa generations produktlösningar – AI-förstärkta och multifunktionella.

Den moderna arbetsplatsen behöver både anpassa sig efter att många medarbetare vill kunna hybridarbeta och rusta tekniken för att dra största möjliga nytta av den snabba AI-utvecklingen. Färsk forskning från rapporten Cisco Hybrid Work Study, som också släpptes under mässan, visar att samtidigt som en majoritet av anställda nu är mer positiva till att tillbringa mer tid på den fysiska arbetsplatsen har kraven på arbetsmiljön och de tekniska lösningarna också ökat. 81 procent av de arbetsgivare som deltar i den globala undersökningen uppger också att de redan har förändrat kontorsmiljön eller planerar att göra det under de närmaste två åren.

Ciscos nya produkter är utvecklade för att underlätta den pågående omställningen, med de senaste innovationerna på AI-området.

Cisco Board Pro G2
Cisco Board Pro G2 är en kombination av videosystem och digital whiteboard med 4K touchskärm i storlekarna 55 och 75 tum, och är designad för små och medelstora mötesrum och klassrum. Den har en kamera på 96 megapixel med dubbla linser som med AI-funktioner anpassar bilden för att distansdeltagare ska få en likvärdig bild av alla som deltar fysiskt, oavsett var i rummet de sitter – exempelvis genom olika bildförbättringsfunktioner och intelligent virtuell zoom. Ett stort antal bildlägen kombineras också genom AI för att ge distansdeltagaren en mer rumslik upplevelse.

Genom operativsystemet Room OS är Cisco Board Pro G2 också enkel att snabt komma igång med att använda, och integrera i arbetsplatsens befintliga verktyg. Skärmen är certifierad för Teams, Webex och andra plattformar som Miro och Mural, och stöder den också enkel sammankoppling med en lång rad tillbehör.

Cisco Desk Phone 9800
Innovationer kommer och går, men den fasta telefonen består – och fortsätter att utvecklas. Produktfamiljen Cisco Desk Phone 9800 är tänkt för skrivbordet, men själva användandet är anpassat för en ny tid, och för att vara ett hjälpmedel i en miljö där öppna kontorslandskap och flexibel sittning dominerar.

Medarbetare använder Cisco Spaces för att reservera ett skrivbord och en telefon för en arbetsdag – eller en timme, eller en vecka – och får vägledning till rätt plats. Efter incheckning med hjälp av en QR-kod har telefonen tillgång till alla personliga kontakter, samtalshistorik och kalender. Den har end-to-endkryptering och hög inloggningssäkerhet.

Det innebär också ett enkelt och kostnadseffektivt alternativ för att underlätta arbetet med att hålla det flexibla kontoret lättanvänt, tillgängligt och säkert.

Produkterna lanseras under andra kvartalet 2024. Priser varierar beroende på land, leverantör och specifikationer.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN