SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ciscos plattform för molnsäkerhet tar nya kliv

Cisco lanserar nya funktioner i Security Cloud
I samband med Cisco Live US 2024 har Cisco presenterat en rad nya funktioner och förmågor i Cisco Security Cloud, plattformen som skydda dagens och morgondagens komplexa moln- och hybridmiljöer.

”De nyheter vi presenterar idag hjälper oss att förverkliga vår vision om Cisco Security Cloud”, säger Jeetu Patel, General Manager for Security and Collaboration på Cisco.

På eventet visade Cisco upp en rad nya förmågor som förstärker och utökar plattformens förmågor. Målsättningen med Cisco Security Cloud är att erbjuda en lösning på morgondagens säkerhetsutmaningar som är öppen, flexibel och lätthanterlig, och anpassad för att fungera i komplexa, hybrida IT-miljöer, där egna datacenter kombineras med tjänster från en eller flera olika molnleverantörer. Plattformen ska skydda hela infrastrukturen, oavsett vilka molnleverantörer man använder, och själva plattformen är även den helt molnbaserad för största möjliga skalbarhet och flexibilitet.

Sedan lanseringen 2022 har nya funktioner och förmågor tillkommit löpande, och den snabba utvecklingstakten av AI-baserade tjänster och funktioner har ytterligare drivit på utvecklingen.
”Cisco Security har levererat mer innovation det senaste året än på de tio åren dessförinnan, och det pågående året kommer att mångfaldiga vad vi introducerade förra året”, säger Jeetu Patel.
En av de stora nyheterna som presenterades på Cisco Live är Security Cloud Control, en kraftfull och administrationsarkitektur som är AI-native (inbyggd AI) för enkel konfiguration, hantering och övervakning som på sikt ska spänna över hela plattformen. Tjänsten kommer att introduceras gradvis med start i september i år.

Ciscos plattform för utökad detektion och hantering av hot, XDR, och Cisco Meraki MX får nya integrationer som gör det enklare än någonsin att dela och analysera telemetridata från nätverket, även i internationella och utspridda verksamheter.

En av de viktigaste komponenterna i Cisco Security Cloud är Hypershield, en helt ny typ av arkitektur som först presenterades i april. Hypershield är byggd för att största möjliga utsträckning ta vara på de möjligheter som AI, molnteknologi och hårdvaruutveckling erbjuder idag – och vara en ledare i hur teknologierna fortsätter att utvecklas i framtiden. Den använder teknik som integrerats via förvärven av stora IT-leverantörer som Splunk och Isovalent, och på partnersamarbeten med ledande hårdvaruproducenter.

Hypershield kommer från oktober 2024 att få stöd för AMD:s DPU-processorer i Pensando-serien i såväl servrar från Cisco Unified Computing som från andra ledande tillverkare. Hypershield kommer också att kunna användas med Intels IPU-processorer inom en snar framtid.

Flera hårdvarunyheter visades också upp – däribland den helt nya produktfamiljen Cisco Firewall 1200, en serie brandväggar som erbjuder kraftigt ökad prestanda till ett konkurrenskraftigt pris. Ett huvudsyfte med produktfamiljen är att eliminera behovet av att ha flera separata enheter för switchar, routrar och brandväggar på mindre företag och filialkontor.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-04
Framgångsrikt Konvent och 60-årsfirandeHögkvalitativa packningssatser Specialanpassade mask­inskydd till ECMEC ABtwoday utser Elias Inderberg till ny VDNordens största kollegium
2024-06-03
Smidig materialhantering med ledstaplareSkärning när material är värmekänsliga ISCAR QUICK-X-FLUTEÄventyret börjar med Lesjöfors gasfjädrarOLSONS breddar programmet
2024-05-31
3D-printing för flexibel och innovativ tillverkning Karlslunds Marina på Dalarö väljer BioDisc® BN Framtidens svetsmetod Välj rätt kompressor för verkstaden Framstående teknik för effektiv kabelinstallation
2024-05-30
Ravema distribuerar ScandiTools Lännen deltar på Svenska Maskinmässan 2024 Nytillverkning av 77 år gammal reservdelDen optimala restaurangbelysningenVi hjälper företag
2024-05-29
Rengör och passiverar svetssömmarRätt borstar till din grävmaskin Volvo CE inviger nya anläggningarHögsta utmärkelse vid Red Dot Design AwardStort intresse för nya Plannja Infinity