LÖRDAG 06 MARS 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Connecting Energy är årets tema på strategikonferensen Power Circle Summit 2021

Den 4 maj 2021 anordnas strategikonferensen Power Circle Summit för 10:e gången och idag öppnar anmälan.
Årets tema är ”Connecting Energy” och konferensen genomförs digitalt med talare från fem kontinenter. Konferensen, som arrangeras av Svenska Mässan, InnoEnergy, Energimyndigheten och Power Circle, bjuder på innovationsrace, inspiration och insikter från energibranschen.

Vår värld blir allt mer digital och sammankopplad. Energisystemet är den grundläggande infrastruktur som ska möjliggöra samhällets utveckling och näringslivets innovationer samtidigt som omställningen till ett fossilfritt samhälle pågår. Med allt fler uppkopplade produkter och tjänster och en mer dynamisk elmarknad skapas nya möjligheter för framtidens energisystem.

När våra energisystem kopplas upp och ihop kommer det att ske i samarbete med helt nya aktörer. Vi har bara det senaste året sett en rad spännande nyheter där oväntade aktörer ingår samarbeten för att möjliggöra omställningen till ett fossilfritt energisystem, säger Johan Söderbom, ansvarig för energilager och smarta elnät på InnoEnergy.

Detta är några av tankarna bakom årets tema ”Connecting Energy”. Syftet är att utforska hur energisystem på olika sätt kan dra nytta av den sammankoppling som nu sker mellan energibärare, branscher, energisystem och människor. Programmet 2021 innehåller ett rekordstort antal internationella talare, beslutsfattare och ledande inspiratörer. Årets två Keynote Speakers, digitala transformationsexperten Märtha Rehnberg från DareDisrupt och Andreas Kuhlmann, chef på den tyska energimyndigheten DENA, kommer båda att prata om den omställning vi är mitt inne i.

Det är spännande att fundera på vart utvecklingen är på väg. Vad kommer omställningen till självkörande fordon eller en storskalig produktion av e-bränslen att innebära för energisystemet. Det är tydligt att digitaliseringen och energiomställningen både utmanar och skapar möjligheter och detta är något vi i branschen behöver prata mer om, säger Johanna Lakso, vd på Power Circle.

Igår öppnade anmälan till konferensen som kommer att arrangeras digitalt den 4 maj 2021. Som en del av programmet erbjuds igen ett Case Marathon med exempel på konkreta lösningar och givetvis är publikfavoriten Innovationsracet kvar där startups tävlar om bästa idé och totalt 175 000 kr i prispengar.

På grund av det rådande läget har vi tagit beslutet att Power Circle Summit blir digital även 2021. Målet är liksom tidigare att skapa en framåtlutad mötesplats för dialog mellan energibranschens nyckelaktörer. En av årets nyheter är fler möjligheter till nätverkande mellan delegater och medverkande företag, vilket vi tror blir ett uppskattat inslag, säger Anna Jarnö, Business Manager för ELFACK och Power Circle Summit på Svenska Mässan.

Mer information programmet och anmälan finns på pcsummit.se.

Power Circle Summit är en årlig strategikonferens för tankeledande aktörer kring framtidens cirkulära energisamhälle. Här möts beslutsfattare, innovatörer, entreprenörer och strateger för att bilda en kunskapskrets av delade insikter – genom seminarier, diskussioner och interaktiva workshops. Med tydligt fokus på de disruptiva krafterna i ny teknik och växlande opinion strävar Power Circle Summit efter att bli den ledande tankesmedjan i sitt slag i Norden. 

Arrangörer av Power Circle Summit är Svenska Mässan, Power Circle, Energimyndigheten och EIT InnoEnergy. Mer information om konferensen Power Circle Summit finns på pcsummit.se.

svenskamassan.se
powercircle.org
energimyndigheten.se
innoenergy.com

Veronica Nyblom
PR & Communication Manager
Svenska Mässan koncernen / The Swedish Exhibition & Congress Centre Group
veronica.nyblom@svenskamassan.se
+ 46 (0) 701 69 71 42
Kontaktinformation

Svenska Mässan Mässor och Möten AB

Postadress
Mässans Gata/kors­vägen
41294 Göteborg
Besöksadress
Mässans Gata/kors­vägen
41294 Göteborg
Region
Göteborg
Västra Götalands län
Sverige
Orgnr:
556455-7725
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Svenska Mässan är en heltäckande partner. Med utgångspunkt från mässmediet erbjuder vi ett välintegrerat utbud av kraftfulla resurser för marknadsföring, kunskapsbyggande, information, kontaktskapande och försäljning.

Varje år hålls ett 30-tal mässor och 100-tals konferenser och andra arrangemang. Svenska Mässan är mötesplatsen för 7.000 utställare och cirka 1 miljon besökare från när och fjärran.

Med vår kompetens, vår erfarenhet och våra resurser finns vi redo att möta våra utställares, konferensarrangörers och besökares behov hela vägen - från mässplanering och genomförande till verkningsfull uppföljning.

Kontakter

Anna Jarnö
Underhållsmässan och Elfack
-
Ola Lundqvist
Scanautomatic och ProcessTeknik
-

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-02-22
Kingspan förvärvar: BAGA – Sveriges ledande aktör inom enskilt avloppHexagon effektiviserar reverse engineering från metrologi till tillverknings­bara delar med REcreateIntercut anställer ännu en serviceteknikerMikab i Långsele utvecklar sitt företag med 2 nya maskiner från Kramtec AB.Mallar överallt ger enklare elinstallationerRamax Mekaniska Verkstad AB har investerat i en ny bandsågautomat Höj- och sänkbart skrivbord – detta bör du tänka påNorskt universitet satsar på ny teknologi
2021-02-19
Orsa Järn växlar upp under Corona-tider!Förnämlig säkerhetsutmärkelse till Lesjöfors i KinaSCAs naturvårdsbränningar gör stor nytta – se filmenEpiroc etablerar regionalt logistikcenter i LuleåHüllert Maskin välkomnar Robbie till säljteametAhlsell förvärvar Eurolan (Solutioneurolan Europé AB)Välbesökt AI-event gav nya idéer till gruvbranschenSoftware as a Service är nyckeln till framtiden för laddning av elfordon Conscia blir AppDynamics Pioneer Partner och satsar på automatisk felsökning - AIOps
2021-02-18
Vem har ansvaret för att is och snö tas bort från taken?Coronapandemin driver upp värdet på begagnad elektronikScania 540 S vinner stort i jämförande testNy tjänst ökar material­återvinningen av gipsSchneider Electric lanserar en uppgradering av motorstarten TeSys U. Blåmusslor inspirerar nytt biobaserat limStarkt resultat för Luleå Hamn
2021-02-17
Nu lanserar MEKOM industrins minsta högprecision-slid – MSR 3 från tillverkaren PMCarlstad Machinetools säljer ytterliggare en Correa bäddfräs.Intressant & framgångsrikt samarbete med WTO.Aknes Mekaniska investerar i ny CMM-maskinSMC lanserar smarta lägesställare med SIL- och Ex-klassningAhlsells byggdivision går in i nordiskt samarbete med PeabRikard Wiedenborg ny Affärschef Service & Reservdelar för Swecon i SverigeReparationsstation för industriell användning hos ConradDefa lanserar användar­vänlig laddkabel för extrema klimatDynatrace lanserar Cloud Automation-modul till sin Software Intelligence-plattformLängre räckvidd med kraftfulla och tysta stamkvistare från STIHLNordisk turnaround ger fördelar under oförutsägbart Corona-år
2021-02-16
Liedholms fortsätter att investeraMelin & Carlsson förvärvar Tranåsföretaget Tubex ABFa-Tec satsar på PEMA Svetsautomation från IntercutEn guide till glidstyrningar för robottillämpningarFörflytta mer till mindre kostnad med uppdaterade EC250E och EC300E från VolvoKomponenter för transport­band: sortimentet utökasTOSIBOX® lanserar nya Lock 200-serienYIT förstärker inom stadsutveckling med SpacemakerNu blir alla Harmony tryckknappar från Schneider Electric trådlösa och batterifriaNästan 90 procent av alla företag kommer att investera i NextGen-teknik till följd av COVID-19Hur påverkas medarbetarna av distansarbete?Vi har väntat på en maskin i den här storleken
2021-02-15
Hexagon lanserar R-evolution, en ny affärsenhet fokuserad på en hållbar framtidNy taxiaktör i Uppsala vill erbjuda snabba och prisvärda resorNytt Linde-försäljningsställe i KirunaMartin Evertsson ny vd för Norvatek och affärsområdeschef för Uniwater Pumping StationsNu tas nästa steg i utvecklingen av ny kärnkraft i SverigeVad gör en konstruktör på emb-papst?Arkitekt får teknisk-naturvetenskapliga fakultetens pedagogiska prisAbetong nyanställer i Falkenberg – rekordår följs upp med ytterligare satsning2020: Ett framgångsrikt år av tillväxt för arvalInbjudan till lanserings­evenemangNCC och Svenskt Vatten föreslår insatser för att modernisera Sveriges VA-system
2021-02-12
Repay Mitt AB i Köping expanderar med större lagerytor!Från transparent återvunnen ädelmetall till den finaste produkten för teknisk, industriell eller kemisk tillämpning.  Ny produktkatalog med spännande nyheter!
Annonser