Annons

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Consilium Safety Group och Roxtec i samarbete

För att öka sjösäkerheten
Consilium Safety Group, en världsledande aktör inom brand- och gassäkerhetsteknik, och Roxtec, en global ledare inom modulbaserade tätningslösningar för kabel- och rörtransfer, ingår ett strategiskt partnerskap för att stärka sina marina säkerhetstjänster.

"Vi är verksamma i samma länder globalt, samarbetet kommer att ge värdefulla synergier och i förlängningen skapa ännu större värde för våra kunder", säger Marcus Andersson, CCO på Consilium Safety Group.

"Vi är två företag med stort fokus på säkerhet där vi erbjuder produkter och tjänster som bidrar till att skydda liv och egendom. Vi tror att samarbetet blir en perfekt matchning, säger Roger Johansson”, EVP Business Area Marine & Offshore på Roxtec.

Genom samarbetet kommer Roxtec och Consilium att stärka säkerhetsagendan inom sjöfartsindustrin och öka stödet till marin- och offshoreföretag när det kommer till passivt och aktivt brandskydd.

Som en del av samarbetet blir Consilium Safety Group en nära servicepartner för Roxtecs kabel- och rörtätningslösningar. Med en stark närvaro på den marina eftermarknaden kommer Consilium stärka sin tjänsteportfölj och erbjuda inspektion och tjänster av Roxtec-kablar och rörgenomföringar. Roxtec kommer tillhandahålla ökad service och support till fartygsägare genom Consilium Safety Groups globala etablerade servicenätverk.

Samarbetet mellan Consilium Safety Group och Roxtec är ett viktigt steg för att skapa mervärde till sjöfartsindustrin.

”Kabelgenomföringar är oftast placerade nära branddetektorer på fartygen. De är båda en integrerad del av brandskyddssystemet ombord. Vi tror att samarbetet kommer tillföra ännu mer värde till våra kunder och fartygsägare över hela världen”, säger Roger Johansson.

”Samarbetet förstärker vårt gemensamma engagemang för att förbättra säkerheten till sjöss. Genom att samverka, kommer vi att kunna dra nytta av och förbättra våra tjänster för fartygsägare även inom inspektions- och underhållsarbete relaterat till brandsäkerhetssystem ombord”, säger Marcus Andersson.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Malin Cardemar, CMCO, Consilium Safety Group
Maila: malin.cardemar@consiliumsafety.com
Telefon: +46 735 95 32 51

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-05-24
Lanserar hemsida för att främja hållbar byggbranschSpecialist på områdesskydd öppnar nytt i HalmstadNya APEX-tjänster Stripe blir betalningspartner för Zara Pre-OwnedSavox Noise-COM 500 lanseras
2023-05-23
Kundutbildning i fjädertek­nik hos lettiskt kundföretagAros Kapital blir officiell partner till IFK GöteborgHar ni behov av specialmaskiner?Bildanalys & Vision byter namn till Computer Visione-handeln växer inom byggbranschen
2023-05-22
Jämför lån online för att hitta det bästa erbjudandetSwift-Cut – Mycket maskin för pengarna!SSAB och BE Group sam­arbetar inom fossilfritt stålSamarbete för att nå hållbara lösningarMensapriset 2023 går till Fredrik Löfgren!
2023-05-19
Avsticknings- och spårsvarvningssortimentSwecon och Volvo på Sweden Rock FestivalUdda Volvo-lastbil med retrolook byter ägareWithSecure lanserar en ny uppsättning tjänsterCASE:s populära roadshow återkommer 2023
2023-05-17
Först ut i Skandinavien Årets plåtslagare gillar koppar och knepiga jobbCognizant lanserar Neuro® AINytt koncept ska förbättra tillgängligheten Clean Motion lanserar leasingerbjudande