SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

CTEK släpper NANOGRID AIR

En gateway för trådlös lastbalansering
CTEK lanserar Nanogrid Air, en produkt för smarta elmätare som möjliggör lastbalansering mellan hushåll och laddbox. Nanogrid Air ansluts via hemmets elmätare för att sedan trådlöst skicka information om hushållets energiförbrukning till laddboxen. Allt för att inte överbelasta huvudsäkringen.

Mode 2-laddning saknar vanligtvis smart kommunikation mellan laddbox och elmätare. Det innebär att funktioner som dynamisk lastbalansering inte är möjlig att få till. Nanogrid Air förändrar spelplanen och ger bilägare möjlighet att lastbalansera trådlöst när man använder sin laddbox. Det ger en problemfri lösning för husägare som vill ladda sin elbil samtidigt som hemmets elektronik kan köras och har prioritet före elbilsladdningen. Genom att automatiskt balansera husets energi när som helst på dygnet tillser Nanogrid Air att husets huvudsäkring inte löser ut. En bra lösning för modern energihantering.

– Vi är glada över att kunna presentera Nanogrid Air. Med Nanogrid Air blir laddboxen Njord Go den första portabla Mode 2-laddboxen på marknaden som kan lastbalansera hushållets energikonsumtion, säger Cecilia Routledge, Global Director Energy & Facilities på CTEK och fortsätter;
Husägare kan nu köra all elektronik på full effekt samtidigt som man laddar bilen utan att vara oroliga för att huvudsäkringen går i huset.

Att installera Nanogrid Air är enkelt. Anslut till elmätarens H1/p1-port, synkronisera och du är redo att ladda. När den är ansluten kommunicerar den enkelt med din Njord Go via ditt Wi-Fi-nätverk där hemma. Den sömlösa integrationen säkerställer en smidig laddningsupplevelse utan att behöva kompromissa med ditt energibehov. Genom CTEK-appen får du samtidigt tillgång till en smart kontrollhub där du enkelt kan övervaka och hantera allt som har med laddningen att göra.

Nanogrid Air kommer finnas tillgänglig i Sverige, Finland, Danmark och Nederländerna från och med den 26 september.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-12-04
Innovativ metod för framtidens avloppsreningImpact-bolagets succétjänst AI-expert till styrelsen för HusmanHagbergNytt bolag i Tempcon GroupGranitors hissverksamhet säljs till MVI
2023-12-01
Kombinera styva och flexibla material Collision Sentry Multi-ZoneStålåret 2023: Världsliga ting?Stärker relationen mellan kund och tillverkareNSK arrangerade European Distributor Convention 2023
2023-11-30
Viktigt med reservdelar för vattenskärmaskinerDra tunga laster mer mobilt Höj precisionen med krysslaser Varför du måste ha rätt analysinstrument Optimera din verksamhet med svarv och fräsverktyg
2023-11-29
En extra tia per dag – ger enorma fördelarEffektiv formmätning för precision Nitdragarens funktion och användningsområde Rätt kläder när du svetsar Ont i armen under och efter arbetsdagen?
2023-11-28
Idealiska maskiner för stora arbetsstycken Plasmaskärbord är en revolution inom skärning Undvik skador från fukt och mögel Brandmanschetter för över­gången från metall till plast Vår verkstadsinredning samlat på ett ställe!