MÅNDAG 17 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Cybersäkerhetstrenderna under 2020

Mikael Johansson som är cybersäkerhetsexpert på Acronis, delar med sig av trenderna inom cybersäkerhet som vi troligen kommer att se mer av under året.
1. Ransomwareattacker fokuserade på smarta städer och större företag Den växande trenden för målinriktade ransomwareattacker som vi har sett under 2019 kommer att fortsätta även 2020. Attackerna kommer att fokusera på stora företag såväl som myndigheter och sjukvårdsorganisationer som är mer benägna att betala betydande lösensummor för att återställa sina data.

2. Ökning av social manipulation Antalet attacker i form av social manipulation (social engineering), inklusive phishing, kommer att öka i antal och bli mer komplexa och skräddarsydda.

3. Avancerade APT-attacker kommer att öka globalt APT-attacker, Advanced Persistent Threat, som är målmedvetna och avancerade cyberattacker med en ekonomisk eller politisk vinst som motiv kommer att öka globalt. Det är troligt att attacker kommer riktas mot politiska mål för att bland annat påverka valprocesser.

4. Attacker blir allt mer lömska men använder sig fortfarande av Red Team-verktyg Offentlig fildelning och SSL-teknik (säker anslutning) kommer att användas mer frekvent i attacker för att placera skadlig programvara, phishing etc. Samtidigt kommer Red Team-attacker att användas brett för att bryta igenom moderna försvar.

5. Kryptojacking minskar Vi kommer generellt att se mindre av kryptojacking och skadlig kod kring krypto-mining.

6. Fler attacker mot molntjänster och inom IoT-området Attacker kommer riktas mot dåligt skyddade tjänster som verkar i molnet för att kunna stjäla olika typer av data. I takt med att allt fler tjänster erbjuds i molnet, kommer fler cyberattacker riktas mot det.

7. Ökad användning av AI inom cybersäkerhet Artificiell intelligens kommer att användas allt mer inom cybersäkerhet för att tidigt kunna upptäcka och oskadliggöra eventuella hot.

För mer information, kontakta: Pernilla Lundin, Geelmuyden Kiese
pernilla.lundin@gknordic.com, 073 672 63 23

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-10
Reparbete med säkerheten i fokusDet började med en rostig amerikanare…Slipmedelstillverkare går samman för hållbarhet100 % tillverkarkompetens – innovativ och mångsidigHubSpots partnerprogram fyller 10 år – lanserar Solution Partner-programKährs träpellets certifierad enligt Sustainable Biomass Program för hållbar biomassaSolcellspark planeras för Hammarby SjöstadSchneider Electric vinnare av Elektroskandias utmärkelse – Årets leverantör 2019Helsingborgsregionen är i toppen av Sveriges viktigaste logistiklägen NCC renoverar bostäder i Danmark för en miljardÖrebroregionen utsedd till årets kompetenslyft av Intelligent LogistikTESAB företag fixar hållbar kyla till Ica supermarket butik
2020-02-07
Reparbete med säkerheten i fokusGillar du innovation och produktutveckling - då är det här något för dig!Gripen E och GlobalEye avslutar utvärdering i FinlandVolvo Cars rapporterar ökad rörelsevinst på SEK14.3 miljarder för helåret 2019Sverigepremiär för Fords laddhybrider på eCar ExpoSmal givar-, ställdonsplint för snabb och säker installationKONE lanserar världens första hissar med inbyggd uppkopplingCapgemini öppnar innovationscenter för att stötta företagÖresundskrafts nätunderhåll lockar internationell publikPremiär på svensk mässa för Volkswagens nya elbil ID.3B&R introducerar en industriel TSN switch för realtidsnätverk3D-printade fönster från NorDan sätter svensk innovation på världskartanKort e-bok ska få teknikrädda att våga börja programmeraHur energisektorn kan säkra driften och ett fungerande samhälleOplanerade stopp inom industrin i fokus på UnderhållsmässanSigma Recruit startar upp i SkövdeNy tjänst som hjälper fler företagare och förändrar branschenLi-ion batteri har framtiden för sigMercedes-Benz Unimog och Aebi Schmidt lanserar kompletta snöröjningsbilar i svenska paketVärldens största Comfort Hotel har öppnat på Arlanda flygplats.Elastisys vinner upphandling av molntjänster till Public Service-bolagVindkraften växer hos Sveaskog
2020-02-06
ABB hjälper till att maximera energieffektiviteten hos framtidens fossilfria stålpilotSäkerhets-PLC Safety SimplifierAnna Björklund går in som ny marknadsdirektör för Tikkurila Fler och fler ME-skolor startas runt om i SverigeJobb- och utbildningsmässa på Sjöängen 11 februariHögtryck i Radonovas instrumentverkstadNorwegian med högre enhetsintäkter, rekordhög punktlighet och högre kabinfaktor Ford Transit kör på gröna bränslen tillverkat av matoljaStark prestation för DAF 2019Biogas på plats i UmeåBatteriborrhammaren med avvibrerat handtagWürth Group fortsätter att växaEngcon firar 30 årGasum öppnar sin första tankstation för gas i UmeåRenault Trucks i historiskt avtal med Carlsberg om leverans av 20 elektrifierade lastbilarUPS storsatsar på eldrivna fordonAlstom tecknar det första kontraktet för batteridrivna regionaltåg i TysklandKartongkort för hållbarhet på BAFTA-galanCertifierande kurs i plastsvetsningBesök oss på SkogsindustridagarnaArvid Nilsson lanserar revolutionerande träskruv i miljöboxNy serie spjällmotorer
2020-02-05
Professorduo syr ihop workshop om teknisk kommunikation i vår Rätt plats vid rätt tidpunktEn enkel Volvo-hybrid som kan förbättra bränsle­effektiviteten med upp till 20 %Lindab lanserar nytt brandspjällLindab expanderar - öppnar proffsbutik i MölndalMarmoleum – Världens mest miljövänliga golv
Annonser