SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Dåligt fokus på användarvänlighet

Inom medtech för äldre
Medicinsk-tekniska produkter och lösningar för äldre är en snabbt växande marknad. Trots det visar ny forskning från Longitude, ett företag inom Financial Times-gruppen genomförd på uppdrag av Protolabs, att tillverkare ofta är dåliga på användarvänlighet. Det leder till att de missar möjligheter till marknadsframgångar för sina innovationer.

Longitude frågade 210 ledare i högre befattningar på europeiska företag i medtech-branschen och mer än hälften, 52 %, höll med om att ett närmare samarbete med användare var avgörande för framgångsrik innovation för en åldrande befolkning. Trots det saknas ofta en koppling till användarupplevelsen under innovationsprocessen. Istället prioriteras att hålla tids- och budgetramar för projektet.

Undersökningen visar att det leder till att många företag får svårt att förvandla sina innovationer till framgångar på marknaden. Bara 33 % säger att de använt innovation för att ta tillvara en marknadsfördel före sina konkurrenter de senaste två åren. Ännu mer oroande är att bara 34 % anser att de skulle kunna göra sin produktdesign mer intuitiv.

– Teknikutvecklingen gör att det går att utveckla produkter som är lättare, mer ergonomiska och mindre, men den framtida utvecklingen hänger på att de är enkla så att patienten faktiskt kan använda dem. För äldre personer kan användarvänlighet vara skillnaden mellan avsevärt bättre livskvalitet eller ett mer komplicerat liv, säger Stephan Garber, ansvarig för Norden och Baltikum på Protolabs.

– De som utvecklar produkter är unga och har växt upp med dagens teknologi och därmed väldigt annorlunda än de som ska använda lösningarna. Jag misstänker att tuffa budget- och tidskrav ofta leder till att det inte görs tillräckligt med produktutveckling och testning. Men idag finns möjligheter till snabb utveckling av prototyper som innebär att det går att kombinera bra produktutveckling med hårda tidskrav, fortsätter Stephan.Forskningen pekar också på kulturella problem orsakade av toppchefer. Närmare åtta av tio av de svarande säger att deras chefer tvekar vid avgörande tidpunkter och 70 % säger att högre chefer insisterar på omständliga processer och kontroller.

– Det finns ett tydligt problem med beslutsfattande och en riskaversion som håller tillbaka innovation. Utmaningen för branschen är att minska riskerna i beslutsprocessen så att utvecklare och forskningsavdelningar kan utveckla produkter som förbättrar för användare och leder till ökade affärer för företaget, avslutar Stephan Garber.


Kontaktinformation
Postadress
Halesfield 8
TF74QN Telford
Besöksadress
Sickla Industriväg 3
13154 Nacka
Region
Storbritannien
Organisationsnummer:
5366160
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Protolabs!

Företaget grundades 1999 av Larry Lukis, en framgångsrik entreprenör och datanörd. Han ville radikalt minska tidsåtgången för att ta fram formsprutade prototypsdelar.

Hans lösning var att automatisera den traditionella produktionsprocessen genom att utveckla en komplex mjukvara som kommunicerade med ett nätverk av fräsar och pressar. Till följd av detta kunde plast- och metalldelar produceras på en bråkdel av den tid det tidigare hade tagit.

Hur vi kan hjälpa
Snabbare produktutveckling, minskade kostnader och optimerad leveranskedja med 3D-utskrifter, CNC-bearbetning och formsprutning som tekniken möjliggör.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 13485:2016 – ISO 14001:2015 – ISO 45001 – ISO 9001:2015

Kontakter

Stephan Garber
Account Manager
+46 (0) 8 408 391 59

Filmer

This is Digital Manufacturing

This is Digital Manufacturing
We Are Local: CNC Machining at Protolabs

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-11
Sjöö Sandström expand­erar med ny säljareLantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
2024-04-04
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web