SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Dafgårds fortsätter leda livsmedelsindustrin

Tillsammans med SAP
Dafgårds är Sveriges största familjeföretag inom frysta och kylda livsmedel för restauranger, storkök och konsumenter. Köket i Källby omsatte 2022 drygt 3,7 miljarder kronor med över 1 200 anställda. Tillväxten fortsätter nu med en ny fabrik, fokuserad på veganska charkuterier.

– Köket i Källby växer och vi verkar i dag på en global matmarknad. Jag är glad över att mina företrädare valde SAP:s affärssystem – det gör att vi kan växa ännu mer utan att behöva fundera över ett potentiellt byte, säger Fredrik Dafgård, CDO på Dafgårds.

Det som började redan 1937 hemma hos Gunnar Dafgård är i dag ett modernt storföretag med kunder över hela världen och ett gediget matkunnande, allt samlat i Källby.

Dafgårds låg tidigt i framkant inom djupfrysning, distributionskedjor, mikrovågsmat och löpande band – och nu har man också tagit ett stort tekniskt steg med affärssystemet SAP S/4HANA, en ny logistikplattform och nya lösningar för e-handel och kundkontakter.

Resan tillsammans med SAP började runt millennieskiftet och för några år sedan beslutade sig Dafgårds för att gå över till SAP S/4HANA. Övergången till den nya tekniska plattformen gick bra och nu flyttas allt fler användare över till Fiori, SAP:s nya gränssnitt.

Nästa stora steg är att gå över till logistikplattformen EWM (SAP Extended Warehouse Management). Det kommer att ge Dafgårds en bättre plattform för högre kvalitet och tillväxt. Just nu pågår förberedelserna och målet är att EWM ska vara infört innan 2025.

Med SAP S/4HANA på plats blev det också läge att ta klivet upp till SAP:s lösningar för e-handel och analys, SAP Commerce Cloud och SAP Analytics Cloud.

– Att ligga i teknisk framkant har hjälpt oss i över 80 år att laga god mat och planen är att fortsätta minst lika länge till, avslutar Fredrik.

Mer information finns på www.sap.com/sweden och news.sap.com/sweden.

För mer information, kontakta:
Ulrika Wass
Head of Nordic & Baltic Communications, SAP
+46 73 827 1074
ulrika.wass@sap.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-09-18
Rätt radplintar för tåg och järnvägsapplikationer
2023-09-15
Behöver du effektiva lagerlösningar?Volvomaskiner viktiga hos Gamleby EntreprenadMer variation från Dormer PrametVad kostar egentligen era packningar?Grundläggande Plåtbearbetningsprocess
2023-09-14
Ett omfattande utbud av lyftverktyg.ABB investerar 280 miljoner dollarInnovationer, hållbarhet och automation i fokus OEM Electronics hjälper med certifikat & dokumentationAI rankas som den främsta teknologin
2023-09-13
Racoon Miljöfilter AB Expanderar Mot Kanada EdmoLift blir nordisk och baltisk generalagentur Peter Claesson är ny försäljningschef Wallbox - officiell hållbarhetspartner Originell Scooby Doo-bil på auktion
2023-09-12
Volvo visar vägenHandhållen och automat­iserad 3D-laserskanner Företagskunder vill ha samma shoppingupplevelse Frekvensomriktare från Schneider Electric Ny VD till GJS verktyg