SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Dafgårds fortsätter leda livsmedelsindustrin

Tillsammans med SAP
Dafgårds är Sveriges största familjeföretag inom frysta och kylda livsmedel för restauranger, storkök och konsumenter. Köket i Källby omsatte 2022 drygt 3,7 miljarder kronor med över 1 200 anställda. Tillväxten fortsätter nu med en ny fabrik, fokuserad på veganska charkuterier.

– Köket i Källby växer och vi verkar i dag på en global matmarknad. Jag är glad över att mina företrädare valde SAP:s affärssystem – det gör att vi kan växa ännu mer utan att behöva fundera över ett potentiellt byte, säger Fredrik Dafgård, CDO på Dafgårds.

Det som började redan 1937 hemma hos Gunnar Dafgård är i dag ett modernt storföretag med kunder över hela världen och ett gediget matkunnande, allt samlat i Källby.

Dafgårds låg tidigt i framkant inom djupfrysning, distributionskedjor, mikrovågsmat och löpande band – och nu har man också tagit ett stort tekniskt steg med affärssystemet SAP S/4HANA, en ny logistikplattform och nya lösningar för e-handel och kundkontakter.

Resan tillsammans med SAP började runt millennieskiftet och för några år sedan beslutade sig Dafgårds för att gå över till SAP S/4HANA. Övergången till den nya tekniska plattformen gick bra och nu flyttas allt fler användare över till Fiori, SAP:s nya gränssnitt.

Nästa stora steg är att gå över till logistikplattformen EWM (SAP Extended Warehouse Management). Det kommer att ge Dafgårds en bättre plattform för högre kvalitet och tillväxt. Just nu pågår förberedelserna och målet är att EWM ska vara infört innan 2025.

Med SAP S/4HANA på plats blev det också läge att ta klivet upp till SAP:s lösningar för e-handel och analys, SAP Commerce Cloud och SAP Analytics Cloud.

– Att ligga i teknisk framkant har hjälpt oss i över 80 år att laga god mat och planen är att fortsätta minst lika länge till, avslutar Fredrik.

Mer information finns på www.sap.com/sweden och news.sap.com/sweden.

För mer information, kontakta:
Ulrika Wass
Head of Nordic & Baltic Communications, SAP
+46 73 827 1074
ulrika.wass@sap.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-12
Splunk lanserar avan­cerade AI-förbättringar Ny serie av svarta beslag förenar stil och styrkaKommuninvest emitterar 4,5 miljarder kronorTCS lanserar banbrytande plattform för generativ AIRexel driver på för en hållbar framtid
2024-06-11
Befintlig produkt, men i nytt material Volvo CE presenterar utökad flottaMagasinera i StockholmHLR utbildning StockholmFiberlaserteknik i plåtbearbetningsindustrin
2024-06-10
Kunderna är dom bästa ambassadörerna!Volvo CE utökar sortimentetMilltool fortsätter sin etablering Förstå hur TIG-svetsning fungerar IEC 62 433 höjer säkerheten
2024-06-07
Det du behöver veta om Tablet PCs Effektiva tjänster för industrirör Lanserar en AI-assisterad säkerhetsplattformGetacs robusta mobila arbetsstationSofting Industrial intro­ducerar edgeConnector
2024-06-05
Harts 3D-utskriftStegar med plattformBelysning och indikator i samma enhetBystronic väljer Water Jet Sweden Nu introduceras en ny lanseringskampanj