SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Dags för höstens roligaste skolutmaning

Kalle Ankas Oppfinnartävling
Kalle Anka & C:o vill öka innovationsglädjen bland landets unga skolelever. Nu drar ”Kalle Ankas Oppfinnartävling” igång för klasser i årskurs 4-6, i samarbete med Unga innovatörer och tv-profilen Beppe Singer.

Utmaningen går ut på att ta fram idéer på framtida innovationer inom tre teman: MAT, HÄLSA och KLÄDER. Skolklasserna väljer själva vilket/vilka teman de vill arbeta med. Eleverna tävlar klassvis och vinnaren i tävlingen kan se fram emot ett rejält tillskott till klasskassan, hela 10 000 kr plus ytterligare 10 000 kr att skänka till en valfri välgörenhetsorganisation. Andraplats till tionde plats belönas med ett generöst läspaket, fyllt med seriegodis för lustfyllda läsupplevelser i klassrummet.

– Tävlandet är egentligen av underordnad betydelse. Det viktigaste är att eleverna får utlopp för sin kreativitet och fantasi, att de har skoj och att de kan delta på sin egen nivå. Målet är inte att skapa den största innovationstävlingen, men förhoppningsvis den roligaste, säger Anna Bergström, redaktionell projektledare på Kalle Anka & C:o.

Gratis specialtidning för alla deltagare
För extra inspiration erbjuds alla deltagande klasser möjligheten att kostnadsfritt beställa tidningen "Kalle Anka & C:o – Oppfinnarspecial". Tidningen är fylld med roliga Kalle-serier och kluriga deckargåtor på uppfinnartemat. Dessutom innehåller den informativa faktasidor om de tre tävlingstemana, med och utarbetade av barn-tv-profilen och folkbildaren Beppe Singer.

I samma tidning hittar vi ”Lilla Oppfinnarskolan”, som tagits fram av Kalle-redaktionen tillsammans med utbildningsorganisationen Unga innovatörer. ”Lilla Oppfinnarskolan” innehåller praktiska tips och hjälper eleverna att hitta lösningar på de utmaningar de sannolikt ställs inför i innovationsarbetet.

Kompletterande läromaterial
För att stödja lärarna finns det även en kompletterande lärarhandledning tillgänglig. Den innehåller förslag på hur eleverna kan arbeta strukturerat med uppfinnartävlingen, samt fördjupande extrauppgifter. Läromaterialet är anpassat utifrån målen i den senaste läroplanen (LGR 22) och är utvecklat av pedagogerna Emanuel Gustafsson och Ola Hyltén.

Tävlingsperiod
Tävlingen pågår mellan den 15 september och 31 december. Vinnarna utses av en jury bestående av representanter för Kalle Anka-redaktionen, Unga innovatörer och Beppe Singer och kommer att presenteras i början av nästa år.

Ambitionen är att Kalle Ankas Oppfinnartävling ska vara en årligt återkommande skolutmaning.

För mer information om tävlingen och läromaterialet, besök www.kalleanka.se/oppfinnartavling.

För ytterligare information kontakta:
Tilda Juhlin, projektledare, Story House Egmont e-post tilda.juhlin@egmont.se, telefon 0765 45 29 88

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-12-04
Biogasanläggningen i Karlskoga firar 10 år Utsläppsminskning med flera hundra tonInnovativ metod för framtidens avloppsreningImpact-bolagets succétjänst AI-expert till styrelsen för HusmanHagberg
2023-12-01
Kombinera styva och flexibla material Collision Sentry Multi-ZoneStålåret 2023: Världsliga ting?Stärker relationen mellan kund och tillverkareNSK arrangerade European Distributor Convention 2023
2023-11-30
Viktigt med reservdelar för vattenskärmaskinerDra tunga laster mer mobilt Höj precisionen med krysslaser Varför du måste ha rätt analysinstrument Optimera din verksamhet med svarv och fräsverktyg
2023-11-29
En extra tia per dag – ger enorma fördelarEffektiv formmätning för precision Nitdragarens funktion och användningsområde Rätt kläder när du svetsar Ont i armen under och efter arbetsdagen?
2023-11-28
Idealiska maskiner för stora arbetsstycken Plasmaskärbord är en revolution inom skärning Undvik skador från fukt och mögel Brandmanschetter för över­gången från metall till plast Vår verkstadsinredning samlat på ett ställe!