SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Datortillbehör allt viktigare när hybridarbete blivit det nya normala

En undersökning med över 3000 deltagande som genomfördes av Strathclyde Business School och University of Manchester visade att färre än en av tio anställda vill återvända till kontoret på heltid.
Enligt Dynabooks senaste rapport “The Hybrid Shift: Managing an increasingly remote workforce” är det många IT-chefer som stöder denna trend. De förväntar sig att över två tredjedelar (67 procent) av de anställda i första hand arbetar antingen hemifrån eller från någon fast plats efter pandemin, en siffra som ökat från 53 procent före COVID-19.

Med ökade budgetar är det kanske ingen överraskning att cybersäkerhet och molnlösningar toppar investeringsprioriteringarna för IT-ansvariga. Utöver detta är det också anmärkningsvärt att 62 procent anser att köpbeslut kring tillbehör är viktigare nu än före pandemin.

Tillbehör har länge skapat ett mervärde eftersom de kan bidra till högre produktivitet, bättre anslutningsmöjligheter och ökad säkerhet till anställda, särskilt när de arbetar på resande fot eller på distans. Av den anledningen är det lätt att förstå varför Europas IT-chefer lägger allt större värde på tillbehör än tidigare. Men vilka tillbehör är bäst för ditt företag och vilka fördelar ger de?

Produktivitet
För många anställda levererar arbetet hemifrån helt enkelt inte samma komfortnivå som att arbeta från kontoret. Nästan en av fem IT-beslutsfattare betonade anställdas produktivitet som den största utmaningen att hantera under pandemin, medan totalt sett 44 procent rankade detta som en av de tre främsta utmaningarna. Tillbehör som justerbara bärbara laptopställ kan hjälpa anställda att skapa en produktiv hemmiljö och en bekväm sittställning under hela arbetsdagen.

Trådlösa möss och tangentbord är också viktiga tillbehör, som minskar kabelhärvor och ger en renare och mer produktiv skrivbordsmiljö. När det gäller Bluetooth säkerställer detta också att enhetsportar kan hållas fria för alternativ användning - även om det också finns tillbehör som avsevärt ökar antalet portar som anställda kan tillgodose.

Anslutning
Även anslutningar spelar roll för produktiviteten hemma och är ytterligare ett viktigt krav som kan förbättras kraftigt med rätt tillbehör. När det gäller att köpa nya enheter markerade 80 procent av IT-beslutsfattarna anslutningsfunktioner som en viktig faktor, och även om det är viktigt att överväga hårdvara med betydande inbyggd anslutning kan även dockningsstationer öka anslutningsmöjligheterna kraftigt.

När hybridarbetet verkligen börjar ta fart och personal ser ut att återvända till kontoret, kaféer eller klientplatser för att arbeta, kommer bärbara laddare och adaptrar också att vara värdefulla för att göra det möjligt för människor att vara online och anslutna under hela arbetsdagen. USB-C-laddare för bilar tillåter till exempel att bärbara datorer och andra enheter laddas när du kör mellan olika platser. Vid ankomsten ger USB-C-tillbehör och nätadaptrar trygghet att de anställda kommer att kunna ansluta sin enhet till skärmar och andra kringutrustning på deras arbetsplats för dagen.

Säkerhet
Sist men inte minst är säkerhet fortfarande av yttersta vikt när mobilt arbete blir vanligare. Återigen är det viktigt för organisationer att förse sina anställda med enheter som erbjuder robust inbyggd säkerhet som biometrisk autentisering. Samtidigt kan tillbehör erbjuda ytterligare skyddsåtgärder för dem som arbetar på resande fot. Sekretessfilter är ett enkelt men effektivt hinder för nyfikna ögon, vilket gör det möjligt för personal att arbeta med känsliga dokument i offentliga utrymmen. Utöver detta kan nyckelkabellås fungera som en mer fysisk barriär som kan fästas säkert på bärbara datorer för att avskräcka potentiella tjuvar.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-09-20
Cellulosaisolering – Klimatsmart på riktigtStor potential för AI inom verkstadsindustrinStor satsning på klimatsmart betong ger 15 nya arbetstillfällen i UcklumNu tillverkar Ejendalsägda Jalas skyddsskor med hjälp av solenergi.Basoljebrist och leverans­störningar för flera olje­märken i Sverige och EuropaSjälvkörande bussar välkomnades till Vallastaden i LinköpingKontek nominerat till Årets SaaS-företag 2021Plastavfall kan få nytt värde
2021-09-17
Första ELEMENT maskinen från Messer snart på väg till PajalaSnabba leveranser accelererar gasfjäder­försäljningenLed bort värmen med termiskt material från BergquistSkanska tar ytterligare steg i digitaliseringen av byggbranschenKan man dra en Volvo­dumper på 100 ton med endast LEGO® TECHNIC™-bitar?Stora kostnadsbesparingar på minskad vatten­konsumtionEffektivisera produktionen med rätt utrustning på er robotVIDA investerar över 100 miljoner kronor i virkestorkar från ValutecMer än tre byggmaskiner – nu bygger vi en sprillans ny depå i linköping
2021-09-16
Ny automatiserad produktionscell för formverktyg!VBA – Höj trycket, men bara där det behövsSäkra möten säkrar nya affärer på Elmia Subcontractor 2021Att skapa en trygg och jämlik värld för alla med hjälp av AINutanix presenterar årets keynote-talare till molnkonferensen .NEXT Högre kvalitet, snabbare processer och en enklare vardag för JSB Construction ABTrine accelererar med ny satsning på grön logistikEffektiv arbetsplats­utformning med nytt digitalt verktygTeknik för framtidens elbilsbatterierCranab utvecklar kran till Vimeks Next GenerationHellberg Safety introducerar nytt headset för tvåvägskommunikationEngcon och Takeuchi i utökat samarbeteNya materialhanteraren Cat® MH3026 erbjuder hög prestanda till lägre kostnaderNya Svea WXS 2,85 TrafikbarriärVärldens största producent av foder och räkor effektiviserar med InterrollLuna Tools fortsätter att investera i kompetens inom Verktygssäkring
2021-09-15
CEJN introducerar slangupprullare för högtryck med svivel i rostfritt stålÖkad maskinsäkerhet utan att kompromissa med prestandanFullt fokus på varje detalj Kopplingsklämmor för elektrisk installationDBT kan nu stötta ännu fler av Sveriges SMEs efter att EIF höjer garantiramen till 2 miljarder kronorVindkraftverk är inte räddningenStructor förstärker inom VACASE nya hjullastarserie, G2 Evolution, är här!SIZES förstärker teamet för effektivare processerSödra expanderar inom KL-trä – etablerar sig i DanmarkInnovation och effektivitet i fokus när Geberit lanserar LjudkalkylatorBlue Prism utsedd till ledare i Gartner Magic Quadrant 2021Så här sparar du 71 % i vattenkostnader med ThinkTop V70-uppgraderingenInuit tillsammans med Cryptshare och Signicat banar väg för säker e-post och filöverföring med hjälp av BankIDDubblar personalstyrkan och tar in miljoner
2021-09-14
Uppgradera din PRO-våg nu!Från powersport stjärna till internationell industrientreprenörMovs lanserar 2 modeller av kompakta Fiberlaser maskiner1000 dörrar hos bostadsbolagen i Göteborg går över till mobilnycklar med SafeTeam och ParakeyStora värden med nationella yrkesprofiler och validering på VakineComExpo – ny mässa för framtidens elektrifierade nyttofordonWebinarium ska sätta jämställdhet på byggbranschens agendaHultafors lanserar Digitalt minivattenpass med BluetoothAlfa Laval och Wayout utvecklar mikrofabriker för hållbar vatten- och dryckesförsörjningNy räckviddsprestation för E-WAY: 543 km på en fulladdningHögre kapacitet och precision med enkelaxelNy allt-i-ett-lösning för maximal säkerhetSolceller startklara på Campus Solna
2021-09-13
Hexagon lanserar plattform som ökar den autonoma kvalitetsgarantin för Industry 4.0.