De blev årets kvinnliga entreprenörer - industritorget.se
TORSDAG 13 AUGUSTI 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

De blev årets kvinnliga entreprenörer

Entreprenörskap sitter inte i könet - det sitter i hjärnan och hjärtat.
FEMI

Suad Mohamed jobbar idag som verksamhetschef inom ett vård och omsorgsföretag. Iden grundades utifrån dilemmat att man alltför ofta glömmer att fylla på med bindor och tamponger hemma varje månad. Dilemmat ledde vidare till frågan hur kan man underlätta och stärka kvinnan under hennes menstruation? Det var då iden om Femi startades. Utgångspunkten för Femi var främst att erbjuda en service där man som kund kan skräddarsy sitt skydd och få sina bindor och tamponger levererad varje månad så att man alltid har skydd hemma. Men när vi började bygga upp vårt företag fick vi snabbt upp ögonen att konventionell bindor och tamponger kan innehålla en hel del kemikalier. Vi bestämde oss då att Femi ska vara del av en rörelse som ska främja ekologiskt och miljövänligare alternativ inom marknaden. Med Femi är vårt mål att upplyfta kvinnan under hennes menstruation vilket vi gör genom våra komplementerande produkter som tillkommer i varje box. Genom detta koncept tror vi att vi kan få fler kvinnor att göra ett skifte från konventionell skydd man tidigare använt till ett ekologiskt.

Vår vision är att bli en ledande aktör inom marknaden inom feminine produkter, och hoppas på att kunna se ett större utbud av ekologiska produkter i butiker och apotek. Med Femi vill vi sprida kunskap och skapa transparens inom hygien produkter där kunder har mer inblick i vad produkterna innehåller så att man kan göra ett medvetet val. Vårt långsiktiga mål med Femi är att erbjuda en hel serie av ekologiska feminine produkter som är skonsam mot miljön och snäll mot kroppen.

Förorten har varit en plattform för mig att testa min idé och träffat inspirerande individer som brinner för att göra skillnad. Utbildningarna och coacherna som erbjudits har varit till stor nytta och gett mer kött på benen. Samarbetet har varit otroligt givande och öppnat upp mycket intressanta dörrar.

Femis nästa steg är att etablera fler samarbetspartner samt sponsorer som delar vår vision. Under första kvartalet av år 2020 hoppas vi skicka ut våra första boxar till våra premium kunder för att samla in data och synpunkter innan våran stora lansering. Vidare jobbar vi med att skapa en plattform för unga flickor och föräldrar där vi tar upp diskussionen om feminine produkter och vilka alternativ som finns ute i marknaden. Vi på Femi tycker att det är en självklarhet att alla kvinnor ska veta vad deras intim produkter är gjord av och innehåller för att kunna göra ett medvetet val och hoppas kunna bidra till det genom våra forum.

Kvinnligt entreprenörskap för mig betyder att bana vägen för andra. Att våga ta för sig och våga utmana marknader och ideér. Med Femi vill vi arbeta aktivt för att lyfta och stärka kvinnor runt om i världen och genom vårt företag främja kvinnligt entreprenörskap.Genom att stödja kvinnoledda företag i utvecklingsländer är vårt mål att tillhandahålla maskiner och verktyg för tillverkning av mensskydd för kvinnor och flickor för att alla ska tillgång till mensskydd.

STUCKIES

När jag var 22 år födde jag min dotter Leoni. Hon föddes i det kalla och mörka Stockholm vintern 2019. Två gånger i veckan tog jag Leoni med mig till mammaträning. Medan mammorna flåsade och kämpade lekte bebisarna på golvet. Bebisarnas strumpor hade glidit av fötterna och låg överallt på golvet. Som ett resultat av min ADD (Attention Deficit Hyperactivity) var jag mer fokuserad på strump-kaoset än själva träningen. Då slog det mig. Jag skulle skapa världens bästa babystrumpor. Jag kände att det började klia i hela kroppen och ville bara börja arbeta med idén. Men Leoni behövde en ny blöja, mat och sömn först.

Min vision är att skapa ett starkt varumärke som erbjuder ”måste-ha” produkter hos småbarnsföräldrar.

För-Orten har givit mig värdefull kunskap och träning inför livet som företagsägare. Tack vare För-Orten har jag fått komma i kontakt med likasinnade människor och skapat ett brett nätverk med fantastiska människor i olika positioner.

I Januari blir STUCKIES mitt heltidsjobb och jag kommer att satsa på marknadsföring till konsument och införsäljning till utvalda återförsäljare.

Kvinnligt entreprenörskap ligger mig oerhört varmt om hjärtat. Bara lilla Sverige är långt ifrån jämställt i affärsvärlden. Även om jag som kvinnlig entreprenör idag är okänd så vet jag att jag kan inspirera minst en kvinna till våga fullfölja sin idé. Då är vi ett litet steg närmre ett mer jämställt samhälle. Det är så många gånger som jag blivit bemött med mäns chockade ögon som uttrycker ”oj, vilken häftig kvinna!”. Känslan av att de chockas av att jag är kvinna och entreprenör finns fortfarande kvar i samhället. Jag jobbar på att få bort den. Det är ett ansvar jag har som mamma och medmänniska till alla grymma kvinnor. Entreprenörskap sitter inte i könet - det sitter i hjärnan och hjärtat.

GYDE

Mitt namn är Huda Mahdi. Jag är en systemutvecklare och specialiserar mig i spelutveckling. Jag började min utbildning år 2007 och pluggade i Universitetets campus som låg mitt emot byggnaden där Bling ligger idag. Jag har sen dess både pluggat vidare och jobbat utomlands, i och utanför spelindustrin, både som anställd och som egenföretagare.

Idag är jag här som en av med-grundarna till affärsidén GYDE: Get Your Driving Experience. För ungefär 8 månader sen sökte jag efter nya utmaningar och idéer att ta mig an, och såg en annons om att någon vid namnet Rami Sarhan hade en idé och behövde medgrundare för att utveckla den. Jag gillade idén och har sen dess varit med och utvecklat och expanderat den till vad den är idag. På grund av min bakgrund och mitt intresse för lärande, var det en självklarhet för mig att "spelifiera" vissa moment i utbildningen, att sätta planer för VR- och AR-applikationer som underlättar förståelsen och göra det roligt och effektivt att träna. Mina huvudsakliga roller CTO, projektledare samt hjälpas åt med företagsutveckling.

Vår vision är att bli en toppmodern helhetslösning för körkortstagare i Sverige. På vår plattform ska man effektivt kunna studera teori samt bli sammankopplad med körlärare.

För-Orten har hjälpt oss utveckla vår affärsplan och stärka vår vision. Vi kommer nu även ha ett kontor att samlas på och verkligen komma igång med verksamheten.

Nästa steg är att ta fram en Alfa-version av hela systemet, testa den och skapa en mer detaljerad vision för GYDE 1.0 systemet. Vi vill lansera systemet i April 2020, så se till att följa vår FB sida och besöka GYDE.se för att ta del av våra uppdateringar och kampanjer när vi lanserar.

Liksom manligt entreprenörskap, är det essentiellt för en hälsosam och inkluderande samhällsutveckling. En hand klappar inte ensam, som man säger. Det är av ytterst vikt att fler kvinnor blir entreprenörer - deras kompetenser, insikter och livserfarenheter kan vara avgörande för att produkter och tjänster ska utvecklas med rätt förståelse av avsedda målgrupper. Kvinnligt entreprenörskap handlar inte bara om kvinnors arbeten för kvinnor, utan för samhället i stort också, vilket bevisligen har gett ögonöppnande resultat och utvecklingar i samhället.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-07-17
Nya nordiska symboler – både på förpackningar och återvinningskärlFalska Cisco-enheter gör företagsnätverk sårbara
2020-07-16
Stort steg mot automation med norelems utökade stegmotorserieOracle presenterar sin nya giv för avancerade IT-lösningar Vertiv presenterar en ny svit av produkter för edge-infrastrukturer
2020-07-15
Lastfördelare AGWP, klass 12ABB ska strömförsörja världens största diamantutvinningsfartyg åt De BeersFlyg- och försvarsorganisationer behöver öka fokus på riskbaserade säkerhetsprocesser
2020-07-14
Autonom dumper från Volvo vinner Red Dot-utmärkelseDebattartikel - Varför ska bilverkstäder följa lagstiftningen?Positiv Coronaeffekt för byggmaterialförsäljningen
2020-07-13
Interroll får stor order i USAKIPP önskar en trevlig sommar!Besegra komplexiteten och säkra IT-miljönUnit4 ERP erbjuder nya verktyg för samarbete och ökad integration med tredjepartstjänsterDynatrace förbättrar transparens över Kubernetes-miljöer med hjälp av AI
2020-07-10
ABB lanserar Collaborative Operations för metallindustrinNy garantifond för företag som är auktoriserade enligt ”Trygg plåt”Nu slår vi hål på gamla myter och bygger mer i träOm el var en bristvara: Var tredje svensk skulle prioritera mobilen Dubbelt så snabbt, tre gånger säkrare att lägga takEngcon redovisar positivt resultat 2019Uppsving för onlinevideo under COVID-19Ny version av affärssystemet Unit4 ERP lanserat
2020-07-09
ABB gör tillverkning mer hållbar genom att återvinna och fabriksrenovera tusentals gamla robotarNy lärportal för kompetenshöjning inom industrin2D-kodläsare får automatiseringen att rullaEffektivitet på en ny nivå med IE5+ motorer och LogiDriveNy undersökning bland småföretagare: Få känner till vad fossilfri el innebär Equinix i nytt globalt samarbete med Alibaba Med IT som vapen besegrar Panini matsvinnet
2020-07-08
LFE – Animation av elektromagnetisk digital flödesvaktHantera dina spännband som ett proffsFöråldrad teknik gör att transport-och logistikföretag förlorar kunder Svenskarna börjar pensionsspara för sent – många riskerar att få klara sig på halva lönen BluJay partnerskap med Raven Logistics ger ett enda transportsystemUnit4 introducerar nytt globalt partnerprogramVerizon Business utökar sin VNS-portfölj med Ciscos ENCSAI-företag ska hjälpa handeln fylla butikerna med bibehållet avstånd
2020-07-07
Stort projekt för bilindustrin avklarat!Förbättrad säkerhet och ergonomi med ny och modern produktionsutrustningCTEK och Ferroamp lanserar ny integrationslösning för Chargestorm Connected och EnergyHubElesa tilldelas Högsta Kreditklass av Syna!
2020-07-06
Ny och unik data visar på bred och stor efterfrågan av byggplåtWELAND AB förvärvar Andon Robotics AB och Svets & Robotteknik i Småland ABJuni blir den första månaden under 2020 med färre inledda konkurser i Sverige än 2019.Ny rapport uppmärksammar HCL som ledande leverantör av specialiserade insiktstjänster Emballator skräddarsydde guldhink för Svenska SpelHushåll i Europa är för varma under sommarenNya möjligheter för telekomoperatörer med edge computingMambu ingår partnerskap med Google Cloud för att snabba på kundernas övergång till molnet
2020-07-04
Nytt distributionsavtal med Pedab breddar marknaden för dynabook
2020-07-03
Bolt introducerar ny och unik prissättningsmodell för sina elsparkcyklar mySwecon uppdaterad - här är nya finesserna!Wibax ingår i avtal om att förvärva Baltic TankNorelem säkrar fabriksteknik med ny skärmhållare och tillbehörssortimentFallskyddsprodukter från PetzlDana Lim rekryterar nyckelkompetens inom industriförsäljningMolnanvändningen i företag ökar både under och efter pandeminTechnima Nordic har lanserat nya aerosoler med RAL-bättringsfärger avsedda för färgmarknadenGoldman Sachs och TPG Growth leder Infinidats nya finansieringsrunda
2020-07-02
En återfödelse i innovationens namn
Annonser