De byggde app med low-code för att skydda anställda - på ett dygn - industritorget.se
ONSDAG 27 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

De byggde app med low-code för att skydda anställda - på ett dygn

Stemcell Technologies, Kanadas största medicinteknikbolag, behövde en applikation för att få koll på smittspridning inom organisationen och hålla sina medarbetare säkra under COVID-19-pandemin. Mindre än ett dygn senare hade de en fungerande första version. Nu gör de källkoden tillgänglig för andra.
Stemcell Technologies utvecklar specialiserade verktyg och lösningar som bland annat används inom cellterapi- och cancerforskning. Deras produkter används bland annat i kampen mot SARS-CoV-2, viruset som orsakar COVID-19.

Sedan implementerat en jobba hemifrån-policy för merparten av sina medarbetare vid huvudkontoret i Vancouver behövde de tillgång till ett sätt att hålla koll på hälsoläget och tillgängligheten för sina anställda.

Bolagets team av utvecklare fick uppdraget sent på eftermiddagen den 9 mars. På förmiddagen dagen efter hade en utvecklare tagit fram en fungerande applikation med hjälp av OutSystems low-code-plattform.

”Att kunna utveckla snabbt är oerhört viktigt när förutsättningarna förändras så snabbt som under det rådande virusutbrottet, säger Beatriz Clarke, utvecklingschef på STEMCELL. ”Ledningen blev helt överväldigad av att vi kunde ta fram det här så snabbt och att det är så lättanvänt.

Applikationen My Status gjordes tillgänglig för 1500 medarbetare den 11 mars och sedan dess har utvecklarna gjort dagliga uppdateringar som gett ytterligare funktionalitet. Att på ett enkelt sätt kunna säkerställa att medarbetarna är skyddade och trygga och samtidigt hålla ledningen informerad om läget har hjälpt Stemcell hålla igång produktionen av företagets produkter, som spelar en viktig roll inom medicinforskningen.

Stemcell har även beslutat att donera den underliggande koden till communityn så att andra kan ta fram liknande applikationer snabbt och enkelt. Alla som använder OutSystems low-code-plattform kan enkelt ta fram en egen variant, skräddarsydd efter de egna behoven.

För mer information, läs pressmeddelanden:
OutSystems: www.outsystems.com/news/stemcell-launches-covid-19-staff-safety-app
Stemcell: www.stemcell.com/about-us/news/global-biotechnology-firm-stemcell-launches-covid-19-staff-safety-app.html

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-19
Magnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
2020-05-15
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
2020-05-14
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljernaPeab bygger bostäder i Esbo
Annonser