De gjorde sin praktik på uppstartsföretag - industritorget.se
TORSDAG 02 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

De gjorde sin praktik på uppstartsföretag

En unik lösning för att få och ge kalaspresenter. Det är idén bakom företaget GeTillsammans.
Tjänsten lanserades i oktober förra året men redan i januari tog företaget emot två gymnasiepraktikanter som fick ansvar för ett eget kundsegment.

– Det känns verkligen som att vi har gjort skillnad, säger Alexander Paravac som går på Tycho Braheskolan.
I gymnasieutbildningen design- och produktutveckling på teknikprogrammet ingår fyra veckors praktik. Nicole Garcia och Alexander Paravac blev placerade på uppstartsföretaget GeTillsammans. Företaget har kontorsplats på Hetch, ett nätverk och en samlingsplats för företag och innovatörer i Helsingborg.

– Det var skolans biträdande rektor som kontaktade Hetch och frågade om det var något företag här som skulle kunna ta emot praktikanter. Vi tackade ja direkt, säger David Frick, medgrundare och delägare i GeTillsammans.

Företaget erbjuder en gratis webbtjänst där föräldrar kan bjuda in till barnkalas och samtidigt ge gästerna möjlighet att skramla till barnets drömpresent, istället för att köpa varsin present.

– Jag och min fru fick idén när vi och barnen flyttade tillbaka hem till Sverige från Hongkong för några år sedan. Här i Sverige bjuder man ju ofta hela barnets klass eller avdelning på kalaset och då blir det många föräldrar som måste leta billiga presenter. Presenter som sällan träffar rätt utan tyvärr istället bidrar till miljöförstöring, säger David Frick.

Men det är ju inte bara barn som har kalas. David Frick och hans kollegor hade börjat fundera på om GeTillsammans skulle kunna funka för studentfiranden när Tycho Braheskolans praktikanter kom in i bilden.

– Med Alexander och Nicole fick vi ett lysande tillfälle att dra igång ett nytt kundsegment. De är ju själva gymnasieelever som ska ta studenten till sommaren så de känner målgruppen.
Eftersom GeTillsammans är ett litet företag fick gymnasieeleverna ta stor plats direkt.

– Vi började med att designa inbjudningar för studentfiranden och sen gick vi vidare med marknadsföring. Vi gjorde affischer som vi åkte runt och satte upp i skolorna och var ute och pratade med elevkårerna, säger Nicole Garcia.

Hur var det att göra praktik på ett uppstartsföretag?
– Det var toppen eftersom vi fick äga projektet vi jobbade med och dessutom tycker jag att företagsidén är suverän, särskilt hållbarhetsaspekten och smidigheten. Jag blev glad när jag såg att vi kunde vara med och bidra och att våra idéer fick genomslag, säger Alexander Paravac.

Vad kommer ni att ta med er?
– Att man inte kan ta något för givet. Man stöter hela tiden på utmaningar men det gäller att inte fastna i dem utan ta sig igenom dem. Vi fick hela tiden höra från David att vi ska ta för oss och våga satsa och prova våra idéer, säger Nicole Garcia.
Och samarbetet har varit givande även för David Frick:

– För oss har det varit toppen att ha ambitiösa och duktiga praktikanter som kommer med kreativa ideer och insikter. Det har verkligen hjälpt oss att få in tänket om målgruppen, säger han.

För mer information:
Maria Boman Hansson: 070-210 68 63

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-03-27
Volkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknadenRegion Värmland väljer Steora efter lyckad utvärderingLinde & Lantmännen Agroetanol bygger ut koldioxidanläggningen Norlic i NorrköpingVattenstämman 2020 i Kalmar ställs inBilfläktar blir respiratorer när Ford samarbetar med 3M, GE Healthcare och UAWBranschens första självsugande batteridrivna vattenpumpEnergiförbättring blir elföretag
2020-03-26
Ny agentur hos LichronProblem med att få fram prototyper och små serier?Hög tid att boka reparationer och renoveringar under semesterperioden.Falun först i Sverige med Dig Assist i skolanKunskap om tryck & kvalité i varje bitLagerautomation är hetare än någonsin Descartes stärker sitt e-handelserbjudande, förvärvar PeoplevoxDescartes växlar upp i Norden – rekryterar HR-chefSå påverkas det sydsvenska näringslivet av CoronavirusetDen smarta fabrikenRädda SME-företagen - Storföretagen måste betala sina fakturor i tidSTIHL inför hemleverans av motorsågarASUS lanserar Chromebook Flip C436 i SverigeFullt fokus på hållbarhet när Klädesholmen satsar på solcellsanläggningSökte en nischverksamhet – blev lösullsentreprenör på heltidNu öppnar Würth butik i Växjö - invigningsdagar 26-27 mars!Träbyggandet ökar och Sweco skriver ramavtal med DeromeBranschens första batteridrivna rensmaskinHuawei och Deloitte i ny rapport: 5G-teknik hjälpte Kina bekämpa Coronaviruset
2020-03-25
Hållfasta tryckfjädrar i verktygsstål för höga temperaturer Säkerhet från EnglandElmia Lastbil flyttas fram till 2021Gasum ska förse Preem med förnybart marint bränsleAbsolicon står stadigt trots Coronakris​Beijer Byggmaterial släpper guide till hantverkare i hantering av Covid-19Derome expanderar mer – slår upp portarna i KarlskronaSLP gör nytt förvärv i Malmö och bygger nyttNolia Beer i Luleå flyttas till 13-14 november10 krisåtgärder för svenska småföretag och jobbFull fart på försäljning och planering inför Stora Nolia och Load Up North – vårens mässor flyttasNetOnNet möter behovet av snabba leveranser när allt fler svenskar ställer om till arbete hemifrånWeber dry renovationProduktnyhet Mars 2020 - Gruppfördelare 1"Svenska bygg- och infrastrukturprojekt anlitar Sika för bredd och kvalitetKronans Apotek kraftsamlar för att prioritera läkemedelsleveranserNu bygger Derome hotell­rummen till Sara KulturhusHydroscand investerar i rörbockningsverksamheten i HudiksvallSuccén fortsätter trots corona kris
2020-03-24
Fem stjärnor för effektiv fasningnorelems dämpare levererar rätt strukturAngående rådande situation om Coronaviruset COVID-19Elektrifiering kan minska 60 procent av Europas utsläpp senast 2050Panasonic lanserar högeffektiv värmepump – sänker energiförbrukningen med 75 procent Absolut Company donerar etanol till produktion av handsprit på KiiltoBatterifabriken som skapar tusentals hållbara jobbHCL lanserar Unica v12.0 Giltighetstiden för YKB behöver förlängas om transporterna ska rullaPlåstret som ska förhindra djupa blodsockerfallUltrakondensatorer i solcellsanläggningFUCHS i Skandinavien är nu en del av DMG MORI – FUCHS Technology PartnershipONE Nordic satsar på drönartjänster för kraftindustrin​Lipigon tecknar avtal inom marknad värd miljarder dollar
2020-03-23
Historiskt spadtag – Sveriges första pyrolysoljeanläggning för biodrivmedelmySwecon växer och får nya funktionerEffektivare orderplock med nya Linde V08
Annonser