SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

De många fördelarna med gasinjicerad formsprutning

Kombinera viktreduktion och styrka
Gasinjicerad formsprutning har snabbt blivit en framstående teknik inom tillverkningssektorn. Denna avancerade metod introduceras för att möta behoven hos företag som strävar efter precision och effektivitet i sina produktionsprocesser. Låt oss utforska vad gasinjicerad formsprutning innebär och hur det kan bidra till en förbättrad produktkvalitet.

Vad är gasinjicerad formsprutning?


Gasinjicerad formsprutning, även känt som gas injection molding, är en avancerad tillverkningsmetod som utnyttjar en noggrant doserad mängd gas under själva formsprutningsprocessen. Genom att introducera gasen i formverktyget under högt tryck skapas en unik effekt där plastmaterialet delvis trycks undan, vilket resulterar i ihåliga delar. Denna teknik gör det möjligt att skapa produkter med förbättrad vikt-till-styrke-förhållande och ökad designflexibilitet.

En intressant aspekt av gasinjicerad formsprutning är dess förmåga att minska materialanvändningen, vilket inte bara är kostnadseffektivt utan också miljövänligt. Genom att skapa ihåliga strukturer minimeras mängden plast som krävs för varje komponent, vilket leder till resurseffektivitet och minskad miljöpåverkan.

Gasinjicerad formsprutning möjliggör också skapandet av produkter med förbättrad akustisk isolering och termisk effektivitet. Detta gör det till en attraktiv lösning för branscher där ljudreduktion och termisk stabilitet är avgörande faktorer, som exempelvis inom fordonssektorn och byggnadsindustrin. Denna unika förmåga att kombinera strukturell prestanda med miljöhänsyn gör gasinjicerad formsprutning till en alltmer eftertraktad teknik inom tillverkningsvärlden.

Vad finns det för fördelar med den här typen av formsprutning?


Gasinjicerad formsprutning erbjuder flera fördelar. För det första möjliggör tekniken skapandet av ihåliga strukturer och komplexa geometrier, vilket leder till viktreduktion och materialbesparingar. Den ökade styrkan och styvheten i produkterna gör dem idealiska för olika tillämpningar. Dessutom minimerar gasinjicerad formsprutning risken för krympmärken och förbättrar ytkvaliteten på produkterna.

Vem nyttjar den här metoden?


Gasinjicerad formsprutning används framgångsrikt inom olika branscher. Från fordonsindustrin, där viktreducerade komponenter är avgörande för bränsleeffektivitet, till elektroniksektorn där komplexa och lättviktiga produkter efterfrågas. Dessutom har medicinteknik och förpackningsindustrin också omfamnat tekniken för att skapa precisionskomponenter och innovativa förpackningslösningar.

Euroform – Experter på formsprutning


Optimera din tillverkningsprocess och utforska fördelarna med gasinjicerad formsprutning med Euroform. Kontakta dem idag för skräddarsydda lösningar som kan möta dina specifika krav och höja kvaliteten på dina produkter. Ta steget mot tekniska framsteg och effektivitet. Euroform är din pålitliga partner för avancerade formsprutningstjänster och innovativa tillverkningslösningar.
Kontaktinformation
Postadress
Box 397
57324 Tranås
Besöksadress
Verkstads­gatan 9-10
57324 Tranås
Region
Tranås
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556289-1308
Grundat: 1968
Anställda: 200
Välkommen till AB Euroform!

Vi har vid våra två produktionsenheter en mycket modern maskinpark med hög automatiseringsgrad för rationell tillverkning.

Förutom konventionell formsprutning av plastkomponenter är kännetecknet för företaget hög tekniknivå med pionjärer inom nya tekniker som TSG-formsprutning, Gas-Injection och fler- materialformsprutning.

För efterbearbetning/vidareförädling av komponenterna finns moderna anläggningar med bl.a. lackering, svetsning, dekorering, metallingjutning m.m.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2000 – ISO/TS 16949:2002

Kontakter

Joakim Bergstrom
-

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN