SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

De skapade nytt tack vare pandemin

Erbjuder digitala inspektioner av ventiler
Tack vare pandemin har Askalon utvecklat en helt ny mjukvara för att erbjuda kunderna digitala inspektioner av ventiler.

- Nu kan kunden välja om den vill komma hit eller göra det digitalt.

Det säger Frank Beckius, utbildningsansvarig och diagnostikexpert på Askalon. Han har, tillsammans med kollegan tillika serviceingenjören Tomas Persson tagit fram den plattform som gjort det hela möjligt. I stället för att låta pandemin och svårigheterna den innebar sätta stopp för utvecklingsarbete skapade Askalon helt nya digitala verktyg.

- Vi hade haft idén länge att utveckla en mjukvara som gör det möjligt för våra kunder att göra funktionstesterna digitalt, berättar Frank.

FAT står för factory acceptance test. Enkelt beskrivet handlar det om att den kund som önskar ska få se att det som den köper är okej innan leverans och kunden får dessutom chans att säga om den önskar några åtgärder.

- I en FAT säkerställer vi ventilens funktion tillsammans med våra kunder. Kunden kan följa och se funktionstesterna, förklarar projektledare Malin Pluto.

Interaktiv plattform
Både hon och Frank tror att det hade dröjt ytterligare några år om det inte hade varit för pandemin.

- Innan pandemin kom kunderna till oss. Behovet av ett digitalt verktyg fanns dock eftersom det kan bli långt att åka för en ventil. Pandemin gjorde det ju omöjligt för kunderna att komma till oss, säger Malin.
Målet var en digital metod som var inkluderande och pedagogisk. Ett digitalt verktyg för distansutbildningar hade redan tagits fram, så grunden till digitala inspektioner fanns. Mjukvaran till de båda verktygen är interaktiv och ett enkelt sätt att följa ventilens rörelse. Kunden kan klicka i plattformen i sin dator och se hur ventilen beter sig.

- Vi såg många fördelar med digitala FAT:er. I den inledande dialogen med St1 såg vi potential och St1 har fortsatt digitalt fast de kan komma nu. De vill fortsätta, berättar Frank och tillägger:
- Det ska tillföra något och inte tumma på kvalitet. Det ska vara likvärdigt eller bättre - annars gör vi det inte.

Malin förklarar att det handlar om trygghet för såväl kunden som Askalon.

- Kunden gör en inspektion av ventilen. Kunden måste känna sig trygg, understryker hon.
- Vi kan göra både större och mindre FAT:er. Vid en mindre kan det räcka med en inspelning som vi skickar till kunden. Vi har flexibla kunder, de tycker att det är smidigt och viktigt.

Hur har det mottagits?
- Vi har fått bra feedback, svarar Frank. Det är bara rena fördelar med verktyget. Vi lärde oss väldigt mycket under pandemin.

- Det är ett gott tecken när de ger förslag på hur vi kan utveckla testerna, fortsätter Malin.

Nu när pandemin är över och restriktionerna är borta är kunderna välkomna att åter göra fysiska inspektioner. Men de flesta har valt att fortsätta med de digitala.

- De är alltid välkomna hit, säger Malin. Men nu har de två alternativ. Väljer de det digitala alternativet så spar det både tid och pengar, och på miljön.

Sofia Telby, marknads- och kommunikationschef Askalon
sofia.telby@askalon.se
054-57 92 27

Askalon AB arbetar sedan 1973 för att förbättra processindustrins applikationer – för en säker och hållbar framtid. Vi är runt 100 medarbetare som har kompetens inom ventiler, diagnostik, service och projektledning. Vår konstruktionsavdelning kompletterar vår produktportfölj och gör oss unika i branschen. Vi har dessutom ett utbildningscenter med kurser riktade till våra kunder i processindustrin.

Vi representerar Emerson i Danmark, Island, Sverige och Finland samt VAG i Danmark och Sverige. Våra kunder är bland annat energi- och kraftverk, pappersbruk, raffinaderier, vattenverk och kemiindustri.
Kontaktinformation
Postadress
Nolgårds­vägen 11
66341 Hammarö
Besöksadress
Nolgårds­vägen 11
66341 Hammarö
Region
Hammarö
Värmlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556346-6167
Grundat: 1973
Anställda: 95
Välkommen till Askalon AB!

Vi arbetar för att förbättra prestanda i svensk processindustris applikationer. Sedan 1973 har vi försörjt svensk processindustri med reglerutrustning som reglerventiler och instrument.

Askalon AB representerar stora internationella företag inom ventiler och industriell automation. Askalon är Emerson Local Business Partner (LBP) för alla Emerson-ventiler i Sverige, Finland och Danmark.
Askalon är mest känt för Fisher reglerventiler och service. I dag säljer vi ännu fler avstängningsventiler och säkerhetsventiler, samtidigt som reglerventiler ökar i antal. Detta är en följd av Emersons förvärv av ventildivisionen från Pentair.
Askalon har fått ökat förtroende från Emerson för försäljning i Sverige, Danmark, Finland och Island.

Vi säljer och servar bland annat Sempell högtrycksventiler, Crosby säkerhetsventiler, Neotecha kemiventiler, Keystone ställdon och Fisher gasregulatorer.

Askalon har dessutom ett affärsområde inom engineering och rörkonstruktion av skiddar och processmoduler. Vårt servicecenter för ventilservice och ventildiagnostik är placerat på Hammarö utanför Karlstad där även vårt huvudkontor och nybyggda utbildningscenter återfinns.

Våra kunder är ganska jämt fördelade inom processindustrins olika branscher vilket underlättar kunskapsspridning och utjämnar konjunktursvängningar:

Kraftverk och energiverk
Raffinaderier
Kärnkraftverk
Papper och massa
Kemiindustrin

Välkommen att kontakta oss!

Agenturer

Andersson Greenwood, Sverige
Baumann, Sverige
Bettis, Sverige
Biffi, Sverige
Cash Valves, Sverige
Clarkson, Sverige
Crosby, Sverige
EIM, Sverige
El-O-Matic, Sverige
Emerson Valves, Sverige
Enardo, Sverige
Fasani, Sverige
Fisher, Sverige
Francel, Sverige
Hankock, Sverige
Hytork, Sverige
Keystone, Sverige
KTM, Sverige
Kunkle Valves, Sverige
Lunkenheimer, Sverige
Neotecha, Sverige
Penberthy, Sverige
Pentair Valves & Controls, Sverige
Raimondi, Sverige
Sapag, Sverige
Sempell, Sverige
Shafer, Sverige
Tartarini, Sverige
Tescom, Sverige
TopWorx, Sverige
VAG, Sverige
Vanessa, Sverige
Varec, Sverige
Virgo, Sverige
Yarway, Sverige

Certifieringar

ISO 9001:2016

Kontakter

Askalon AB
054-57 92 00
Sofia Telby
Marknadskommunikatör
054-57 92 27
Marie Ögren
Marknadsassistent
054-57 92 11
Mats Warnqvist
VD
054-57 92 01
Joel Frödin
Försäljningschef
054-57 92 03

Filmer

Askalon sustainability services

Askalon sustainability services
Askalon Diagnostics
Askalon Engineering
Askalon - We are designing solutions
Möt Askalon AB
AMS Suite Underhållsdagarna 2015
AMS Realibility Days 2017

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-07-26
Nytt namn, ny logga och ännu högre ambitionerNu nästan 50 000 registrerade A-traktorerChromeLoader kapar webbläsaren Renta öppnar depå i ÖrnsköldsvikBortom det traditionella plåtslageriet
2022-07-25
3D mätning: En historiaMät tjockleken med ultraljudSamarbetsavtal: Nordiska Textilakademin & IdésömnadSmådalarö Gård satsar på eldrivna servicefordonFrån lokal start-up till global spelare på 10 år Emersons mobila Roadshow gör stoppDeleo AB förvärvar Kivik Musteri AB produktionenhetHallandsHamnar elektrifierar och digitaliserar5G-nät i industriell nätverksanvändning
2022-07-22
Stora Enso & Northvolt i samarbeteTipsen som räddar elbilssemesternMelloartist avbryter handbollsfesten i Åhus
2022-07-21
Vi satsar på nätbalkplan för ökad säkerhetABB lämnar den ryska marknadenMRM Mining AB är certifieradeFortsatt stabilt orderläge för Combitech
2022-07-20
Svenska TIMBERSPORTS® atleterna blev bäst i HamarFortinet delger sin första hållbarhetsrapportFlytthjälp och transporter för företag i Uppsala och StockholmUltimo och Additude tecknar partnerskap
2022-07-19
May the Force be with you!MOVS tar in nytt kapital för expansionCoca-Cola väljer Malmö LBC för fossilfria transporterGöteborgs Hamn satsar på hållbarhetSäkra företagets ekonomi när inflationen stiger
2022-07-18
Peab halvårsrapport: Stabilt första halvårTräindustri och forskare utvecklar framtidens husfabrikerWELL – för hälsans skullSvenska e-handlare försiktiga med sommarens förväntningarDelårsrapport januari – juni 2022 Sweco AB
2022-07-15
ABBS: regenerativa drivenheter och motorer Kungsleden/IN3PRENÖR anlitar KungsmontageNanoleaf firar sitt 10-årsjubileumCyberhot inom digitala ekosystemZoom lanserar Workspace Reservation
2022-07-14
Organisera trafiken på din arbetsplatsAlicanto Minerals presenterar unik zinkfyndighetCirkulärt byggandeVimek Fire BoxHandbok för cybersäker IoT
2022-07-13
Edströms nyaste medarbetare Johan Magnusson Rejlers vinner nytt avtal med TelenorGordon Delivery utvecklar elbil för kylda leveranserABB och Red Hat i samarbeteOwl Labs lanserar Meeting Owl 3
2022-07-12
Ny VD och koncernchef för LerniaSpontning inför ombyggnad av Södertälje sluss och kanalComfort förvärvar starkt installationsbolag inom VS i Örebro!7 av 10 tycker att byggföretag ska dela arbetsmaskinerSvensk stålproduktion minskade första halvåret 2022
2022-07-11
Med blick mot framtidenPeab bygger skola i ÅstorpGreen Cargo återfår förtroendet för LKABs insatstågtrafikSinfra tecknar ramavtal med LambertssonNy värmekamera för MRO-proffs
2022-07-08
Industritorget.se önskar en TREVLIG SOMMAR!Ersätt ditt ethernetkablage med en trådlös länk