MÅNDAG 17 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

DEFA lanserar laddkoncept för bilhandlare och bilverkstäder

Anläggningsladdning är DEFAs nya erbjudande för bilhandlare och verkstäder.
Framtidens bilhandel står inför stora förändringar. En ökad digitalisering och elektrifiering av bilindustrin gör att bilhandlare och bilverkstäder behöver utveckla nya tjänster för att generera intäktsströmmar och bygga kundlojalitet. Ett av de områden där det finns stora möjligheter till tjänsteutveckling är elbilsladdning.

Majoriteten av Sveriges bilister anser att bristen på laddstationer och kapaciteten i elnätet är hinder för att köpa elbil idag. Det framgick av en undersökning med 1500 bilister som nyligen gjordes av analysföretaget Mejsel på uppdrag av mässan eCarExpo. Samtidigt står bilhandeln och bilverkstäder inför stora förändringar i takt med den nya mobiliteten, digitalisering och elektrifiering av bilparken.

På Automässan i Göteborg presenterar DEFA två nya lösningar för framtidens bilhandel, utvecklade för att bilhandlare och bilverkstäder ska kunna hjälpa kunderna till snabbare och flexiblare elbilsladdning som en integrerad del av tjänsteerbjudandet.

Vår erfarenhet från Norge är att bilhandlare och bilverkstäder allt oftare efterfrågar laddlösningar som är utvecklade för deras specifika förhållanden, säger Martin Jonsson, VD på DEFA. Våra nya erbjudanden för bilhandlare och bilverkstäder drar nytta av deras unika miljöer och arbetssätt, och gör det samtidigt möjligt att erbjuda nya tjänster inom laddning och bygga mer långvariga kundrelationer.

Anläggningsladdning är DEFAs nya erbjudande för bilhandlare och verkstäder. Det är en totallösning för hela laddanläggningen, från laddstationer, laddkablar och lastbalansering, till smidiga administrations- och betalsystem med egen betalapp. Systemet ger anläggningsägaren full kontroll över laddning och förbrukning, förenklar betalningen för både användare och administratör och ger möjlighet att utforma nya tjänster och kundspecifika erbjudanden. Hela DEFAs erbjudande är anpassat efter bilhandlarens miljö och utvecklat efter långvariga samarbeten med bilhandlare i Norge.

Elbilsladdning i verkstaden är DEFAs nya erbjudande för bilverkstäder, och omfattar en ny portabel laddstation. Den portabla eRange Workshop är liten och kompakt, och kan generera 22 kW. Den är utvecklad för krävande förhållanden, och med sin låga vikt och rundade hörn så är den lätt att bära med sig. Detta gör den till en perfekt komplement till de stationära laddstationerna i verkstaden.

DEFA kommer att finnas på Automässan den 15-18 januari i monter B06:72.
Välkommen att träffa oss på DEFA och hör mer om våra nyheter.

Martin Jonsson
Executive Vice President, DEFA Group Managing Director, DEFA Sweden
martin.jonsson@defa.com
010-4983861

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-10
Reparbete med säkerheten i fokusDet började med en rostig amerikanare…Slipmedelstillverkare går samman för hållbarhet100 % tillverkarkompetens – innovativ och mångsidigHubSpots partnerprogram fyller 10 år – lanserar Solution Partner-programKährs träpellets certifierad enligt Sustainable Biomass Program för hållbar biomassaSolcellspark planeras för Hammarby SjöstadSchneider Electric vinnare av Elektroskandias utmärkelse – Årets leverantör 2019Helsingborgsregionen är i toppen av Sveriges viktigaste logistiklägen NCC renoverar bostäder i Danmark för en miljardÖrebroregionen utsedd till årets kompetenslyft av Intelligent LogistikTESAB företag fixar hållbar kyla till Ica supermarket butik
2020-02-07
Reparbete med säkerheten i fokusGillar du innovation och produktutveckling - då är det här något för dig!Gripen E och GlobalEye avslutar utvärdering i FinlandVolvo Cars rapporterar ökad rörelsevinst på SEK14.3 miljarder för helåret 2019Sverigepremiär för Fords laddhybrider på eCar ExpoSmal givar-, ställdonsplint för snabb och säker installationKONE lanserar världens första hissar med inbyggd uppkopplingCapgemini öppnar innovationscenter för att stötta företagÖresundskrafts nätunderhåll lockar internationell publikPremiär på svensk mässa för Volkswagens nya elbil ID.3B&R introducerar en industriel TSN switch för realtidsnätverk3D-printade fönster från NorDan sätter svensk innovation på världskartanKort e-bok ska få teknikrädda att våga börja programmeraHur energisektorn kan säkra driften och ett fungerande samhälleOplanerade stopp inom industrin i fokus på UnderhållsmässanSigma Recruit startar upp i SkövdeNy tjänst som hjälper fler företagare och förändrar branschenLi-ion batteri har framtiden för sigMercedes-Benz Unimog och Aebi Schmidt lanserar kompletta snöröjningsbilar i svenska paketVärldens största Comfort Hotel har öppnat på Arlanda flygplats.Elastisys vinner upphandling av molntjänster till Public Service-bolagVindkraften växer hos Sveaskog
2020-02-06
ABB hjälper till att maximera energieffektiviteten hos framtidens fossilfria stålpilotSäkerhets-PLC Safety SimplifierAnna Björklund går in som ny marknadsdirektör för Tikkurila Fler och fler ME-skolor startas runt om i SverigeJobb- och utbildningsmässa på Sjöängen 11 februariHögtryck i Radonovas instrumentverkstadNorwegian med högre enhetsintäkter, rekordhög punktlighet och högre kabinfaktor Ford Transit kör på gröna bränslen tillverkat av matoljaStark prestation för DAF 2019Biogas på plats i UmeåBatteriborrhammaren med avvibrerat handtagWürth Group fortsätter att växaEngcon firar 30 årGasum öppnar sin första tankstation för gas i UmeåRenault Trucks i historiskt avtal med Carlsberg om leverans av 20 elektrifierade lastbilarUPS storsatsar på eldrivna fordonAlstom tecknar det första kontraktet för batteridrivna regionaltåg i TysklandKartongkort för hållbarhet på BAFTA-galanCertifierande kurs i plastsvetsningBesök oss på SkogsindustridagarnaArvid Nilsson lanserar revolutionerande träskruv i miljöboxNy serie spjällmotorer
2020-02-05
Professorduo syr ihop workshop om teknisk kommunikation i vår Rätt plats vid rätt tidpunktEn enkel Volvo-hybrid som kan förbättra bränsle­effektiviteten med upp till 20 %Lindab lanserar nytt brandspjällLindab expanderar - öppnar proffsbutik i MölndalMarmoleum – Världens mest miljövänliga golv
Annonser