Den första DAF CF Electric-sopbilen levereras till ROVA - industritorget.se
MÅNDAG 06 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Den första DAF CF Electric-sopbilen levereras till ROVA

Som del av ett fälttest som består av fyra jämförbara fordon har den första DAF CF Electric 6x2-sopbilen börjat användas av det nederländska kommunala sophämtningsföretaget ROVA.
Fordonet har elektrisk VDL-drivlina utan utsläpp och fullständigt elektrisk VDL-sophämtningspåbyggnation. Fordonet kommer att användas av ROVA i Zwolle i Nederländerna.

Sedan slutet av 2018 har DAF CF Electric 4x2-dragbilar använts för distribution i innerstäder av ledande nederländska och tyska transportföretag och stormarknadskedjor. DAF har påbörjat begränsad försäljning av sin CF Electric-dragbil i Belgien, Nederländerna och Tyskland och nu kommer fyra fullständigt elektriska 6x2-chassier att delta i ett fälttest för sophämtning.

3-axlade fordon innebär hög nyttolast (bruttovikt på upp till 28 ton) och den styrda bakaxeln innebär utmärkt manövrerbarhet, vilket är en enorm fördel för sopbilar som används i tätortsområden.

Den VDL E-drivlina som har monterats på DAF CF Electric 6x2-sopbilarna har effekt på 210 kW effekt och vridmoment på 2 000 Nm, vilket är detsamma som för CF Electric-dragbilar. Drivlinan drivs av ett batteri med en bruttoenergimängd på 170 kWh, vilket räcker för att täcka vanliga sophämtningsrutter. Sopbilarna återvänder vanligtvis till depån var tredje timme för avlastning och då går det att ladda upp till 80 % av batterikapaciteten på bara 30 minuter.

För ROVA är det enkelheten med att använda DAF CF Electric-sopbilar som är nyckeln säger Marco van Lente, General Director: ”DAF CF Electric är lika bra och enkla att använda som konventionellt drivna lastbilar och vi tror verkligen att det är viktigt att delta från början i energiövergången eftersom naturresurserna blir allt knappare. Det ligger i vårt DNA att ta hand om vår planets framtid och användningen av miljöfordon är del av vår hållbarhetsplan.”

DAF Trucks N.V. – ett dotterbolag inom det amerikanska PACCAR Inc., en av världens största tillverkare av tunga lastbilar – är en ledande tillverkare av lätta, medeltunga och tunga lastbilar. DAF erbjuder ett komplett sortiment av drag- och lastbilar, för att kunna erbjuda rätt fordon för varje transporttillämpning. DAF är också en ledande leverantör av tjänster: MultiSupport reparations- och underhållsavtal, finansiella tjänster från PACCAR Financial och en förstklassig reservdelsservice genom PACCAR Parts. Dessutom utvecklar och tillverkar DAF komponenter som axlar och motorer för bussar och karosstillverkare över hela världen. DAF Trucks N.V. har produktionsanläggningar i Eindhoven i Nederländerna, Westerlo i Belgien, Leyland i Storbritannien och Ponta Grossa i Brasilien och 1 100 återförsäljare och serviceställen inom och utanför Europa.

För ytterligare information:
www.daf.com

Elof Lindskog
Marketing Manager
elof.lindskog@nordictruckcenter.com
010 176 89 20

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-04-01
Jordan lanserar fler munvårdsprodukter av återvunnen plastDerome och Magnolia Bostad bygger bostäder i Borås
2020-03-31
Upprop: Plastföretag som kan hjälpa till i kampen mot CoronaTeknik med nålspetsprecisionVill du korta dina cykeltider?HCL lanserar BigFix 10 - en ny version av branschens ledande plattform för slutpunktshanteringKipp Scandinavia AB säker­ställer sin leveransförmåga Allt talar för mindre komponenterBilar köpes - allt är av intresse !Nätverket Stålakademin – en möjlighet för hela branschenPeab bygger koldioxidneutral fabrik åt Komatsu Forest i UmeåKlimatsmart kund väljer Ruthmann billiftar Stockholmsmässan blir FältsjukhusNu lanseras Purus Corner med mattsvart sil i mönstret ChessNordprofil Byggplåt AB förvärvar grossistverksamhet i Luleå Kraftfulla gamingdatorer bidrar i kampen mot Covid-19Mercedes-Benz 8-sitsiga elbil vintertestad i SverigeStructor bidrar till vindkrafts­utbyggnaden i SverigeHallströms Verkstäder AB om Projektet Smart Industriell Modernisering JHSatsning på fossilfritt gruvbrytningssystemFyrfasen Energi och Eways krokar arm för att göra det lätt att köra elbil
2020-03-30
Vi har godkända kirurg­maskar som är CE och ISO märkta.Akutsjukhus prisat för innovativ plåtfasadLesjöfors koncernchef: ”Vår beredskap är god och vi följer utvecklingen dag för dag”Passa på innan den 6 AprilLär dig mer om DATRONs fräsverktyg Ny betydande order: DVel levererar mätutrustning till Studsvik Det stora antalet video­möten utmanar IT-säkerheten Distansutbildning värdefullt i CoronatiderStor potential för bioenergi - branschen står redo för att levereraEntreprenad Live är positiva i orostider – “Vårt koncept håller”3D-skrivarna går varmaGPIF och Kommuninvest gör gemensam satsning på gröna obligationerSatsa på varseldrabbade – skapa snabbspår för omställningNSVA ser stora fördelar med schaktfria lednings­dragningarAnvänd telefonen som Passerkort
2020-03-27
Rototilts helautomatiska snabbfästessystem den stora snackisen under ConexpoStyrud investerar för hållbarhetFAT av RO-anläggningEmballator Melleruds Plast kraftsamlarArkitekter skriver ut skyddsutrustning till vårdpersonal i coronatiderVolkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknadenRegion Värmland väljer Steora efter lyckad utvärderingLinde & Lantmännen Agroetanol bygger ut koldioxidanläggningen Norlic i NorrköpingVattenstämman 2020 i Kalmar ställs inBilfläktar blir respiratorer när Ford samarbetar med 3M, GE Healthcare och UAWBranschens första självsugande batteridrivna vattenpumpEnergiförbättring blir elföretag
2020-03-26
Ny agentur hos LichronProblem med att få fram prototyper och små serier?Hög tid att boka reparationer och renoveringar under semesterperioden.Falun först i Sverige med Dig Assist i skolanKunskap om tryck & kvalité i varje bitLagerautomation är hetare än någonsin Descartes stärker sitt e-handelserbjudande, förvärvar PeoplevoxDescartes växlar upp i Norden – rekryterar HR-chefSå påverkas det sydsvenska näringslivet av CoronavirusetDen smarta fabrikenRädda SME-företagen - Storföretagen måste betala sina fakturor i tidSTIHL inför hemleverans av motorsågarASUS lanserar Chromebook Flip C436 i SverigeFullt fokus på hållbarhet när Klädesholmen satsar på solcellsanläggning
Annonser