Derome och Magnolia Bostad bygger bostäder i Borås - industritorget.se
ONSDAG 27 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Derome och Magnolia Bostad bygger bostäder i Borås

Industriell trähusbyggnation ligger verkligen rätt i tiden och ännu ett projekt i samarbetet mellan Derome och Magnolia Bostad är nu klart. Det handlar om området Bergsäter i Borås och bostäderna blir bokstavligen talat närproducerade.
- Samarbetet med Magnolia Bostad fungerar mycket bra och vi har bred geografisk spridning på våra projekt, säger Anders Jonsåker, divisionschef inom Derome. Det är tillfredsställande att vi bygger Sverige med närproducerade bostäder i trä.

- Bostadsvolymerna produceras i Deromes nya och moderna husfabrik i Värö, som ligger i regionen. Samtidigt har Derome en av sina 45 byggvaruanläggningar i Borås, vilket gör att transporter kan planeras på ett gynnsamt sätt för miljön. Det medför även att arbetstillfällen i regionen säkras.

- Vi värnar lokalsamhället och är en samhällsbyggare, därför är det extra roligt att förse vårt direkta närområde med bostäder, säger Anders Jonsåker.

Samarbetet som bygger Sverige
För cirka två år sedan fördjupade Derome och Magnolia Bostad sitt samarbete som fortskrider med flera projekt runtom i Sverige. I en gemensam debattartikel presenterade även företagen ett förslag där bland annat personer som köper bostäder med lägre klimatpåverkan ska få enklare att finansiera ett bostadsköp.

- Det känns givande och viktigt att våra bolags samarbete, utöver den avsiktsförklaring att utveckla 600-800 bostäder per år, nu även kan vara med och bidra till hur framtidens klimatsmarta bostäder kan komma att utformas, säger Ted Mellin, affärschef inom Derome.

Virket kommer från trakten
Derome är Sveriges största familjeägda träindustri och unika med att verka inom hela kedjan, från skog till färdigt hus. Företaget har egna sågverk och virke hämtas i skogarna i det direkta närområdet. Det betyder att bostäderna i Borås byggs med trä från regionen.

- I vår moderna husfabrik produceras bostäderna i torr och kontrollerad miljö, vilket ger hög kvalitet, säger Anders Jonsåker. Vi har gjort stora satsningar på industriell trähusbyggnation och har idag fyra husfabriker, varav den nyaste ligger i Värö, strax utanför Varberg.

Bostäderna som ska byggas i området Bergsäter i Borås blir mestadels yteffektiva lägenheter, men det planeras även för radhus. Byggnaderna kommer att certifieras i enlighet med Miljöbyggnad Silver.

Fakta om projektet
- Bostäder i området Bergsäter nära Borås centrum.Idag används området för industriändamål.
- BTA för bostäder: 28000 kvadratmeter.
- Entreprenadavtal är tecknat mellan Magnolia Bostad och Derome.
- Detaljplan förväntas vinna laga kraft i juni 2020.

Anders Jonsåker
Divisionschef Derome Mark & Bostad
anders.jonsaker@derome.se
0340-66 64 77

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-19
Magnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
2020-05-15
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
2020-05-14
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljernaPeab bygger bostäder i Esbo
Annonser