ONSDAG 14 APRIL 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Dessa lampor släcks inte när siste man går ut

I stora fastigheter finns det hundratals och rentav tusentals hänvisnings- och nödbelysningsarmaturer som lyser dag och natt.
Genom att utnyttja energieffektiv armaturteknik för utrymningsbelysningen kan fastighetens energiförbrukning minskas med upp till tusentals kilowattimmar och besparingen är märkbar.

Av fastigheternas växthusgasutsläpp uppstår cirka 65% när byggnaden används. En enskild individ kan påverka en del av utsläppen med sina egna val, men de lagstadgade hänvisnings- och nödbelysningsarmaturerna påverkas redan när man planerar byggnaden. Hänvisnings- och nödbelysningsarmaturerna i Neptolux N-serien minskar byggnadens energiförbrukning och kolavtryck på flera sätt.

I armaturerna används den senaste NiMH-enhetsbatteritekniken, som i normal drift garanterar en längre livslängd än bland annat kondensatorer. Den nyaste led-tekniken i armaturerna och lampornas låga ström förlänger deras livslängd, minskar energiförbrukningen och ger en låg drifttemperatur. Den låga drifttemperaturen ger i sin tur även en längre livslängd för batteriet.

Med hjälp av batteri- och led-tekniken i utrymningsbelysningen har vi lyckats minska energiförbrukningen för en enskild armatur till 0,2 watt. Lösningarna förlänger även armaturernas livslängd och ger bättre ljusstyrka. Det betyder att den belysningseffekt som krävs längs utrymningsvägar kan uppnås med ett mindre antal armaturer och mindre energiförbrukning. Samtidigt behövs allt mindre råmaterial för att tillverka armaturerna.

Utrymningsbelysning som smälter in i miljön
Även om de gröna värderingarna är viktiga, är även de övriga aspekterna, som ljusstyrka, enkel installation, tydligt sortiment, tålighet och design, betydelsefulla under armaturernas livscykel, säger Stefan Tideman på Hedengren Sverige .

Neptolux hänvisningsarmatur är miljövänliga men de har även en stilren och elegant design. Av hänvisningsarmaturerna i N-serien syns främst den upplysta symbolen och de kan monteras på vägg eller i taket med ett diskret fäste. Tack vare det lätta kablaget lämpar sig armaturerna utmärkt även för fastigheter där man behöver diskret kablage, till exempel arkitektoniskt krävande museer, utställningslokaler och andra värdefulla byggnader.

Principen för hållbar utveckling som hörnsten för produktutvecklingen
Hedengren Security lanserade i början av 2019 de nya utrymningsbelysningarna N20, N40 och N68 i Neptolux N-serien. Enligt principerna för hållbar utveckling använder armaturerna samma monteringsfäste som den föregående generationen och kan därför användas med den nyaste Nepto 3K-nödbelysningscentralen och tidigare Neptolux-centraler samt med kombinationscentralen FIREscape.

Alla system som utvecklas av Hedengren Security har en lång livslängd och energieffektivitet som utgångspunkt, vilket betyder att generationsväxling i systemet inte betyder att hela systemet behöver bytas, avslutar Tidemann.

Intresserad? Vi berättar gärna mer om våra olika lösningar för utrymningsbelysning

Du når vårt säljteam på telefon +46 (0)8-23 16 00 eller per e-post på förnamn.efternamn@hedengrensecurity.se
Kontaktinformation
Postadress
Industri­vägen 1
17148 Solna
Region
Solna
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
559024-4082
Grundat: 2011
Anställda: Ej angivet
Hedengren som företag

Hedengren är en importör av och expert på säkerhets- och fastighetsteknik. Vi hjälper våra kunder planera och genomföra hållbara, säkra och trivsamma verksamhetsmiljöer genom att tillhandahålla högklassiga och energieffektiva lösningar. Både de produkter vi representerar och de säkerhetstekniska system vi tillverkar är ledande varumärken i branschen. Hela vår verksamhet leds av principerna för hållbar utveckling. Vi är ett över 100 år gammalt finskt familjeföretag. Omsättningen är 58 miljoner euro och vi sysselsätter cirka 260 personer i Finland, Sverige, Norge och Estland. Vårt huvudkontor ligger i Helsingfors och vår egen logistikcentral i Esbo.


Hörnstenarna för genomförande av strategin

De viktigaste tyngdpunktsområdena för genomförandet av strategin är:

Förbättrad kundupplevelse

Vi finns till för våra kunder. Vi hjälper kunderna att lyckas med de produkter och tjänster vi tillhandahåller. Vi följer den respons vi får från kunderna och utvecklar ständigt verksamheten utifrån denna respons.

Effektiv produktutveckling

Vi fokuserar på en kontinuerlig förnyelse av våra egna produktgrupper och på att effektivisera produktutvecklingsprocessen. I fokus ligger kundernas förväntningar, byggande av gränssnitt och molntjänster.

Internationalisering

Vi satsar på att bättre kunna betjäna kunderna och stödja tillväxten på den internationella marknaden.

Nya affärsverksamheter och representationer

Inom fastighetsteknik satsar vi på fastighetsautomation. Vi söker även nya representationer och säkerställer att vår produktportfölj svarar mot kundernas behov.

Ökad partihandelsverksamhet

Vi säkerställer tillgången på produkterna via el- och vvs-partihandlare. Vi bygger upp sortimentet utifrån kundernas behov och vi utvecklar det kontinuerligt.

Utveckling av arbetsgivarbilden

Vi vill erbjuda människor möjligheten att lyckas i arbetet att betjäna kunderna och utveckla verksamheten. Kompetensutveckling och rekrytering av nya anställda har valts till ett strategiskt utvecklingsobjekt.

Senaste annonser från Hedengren Sverige AB

Se alla företagets 1 annonser »

Kontakter

Jörgen Bergqvist
0700-148200

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-03-31
Världens första trådlösa laserscanner för mätning av detaljer inuti CNC-maskiner eliminerar delinspektion och justering av flaskhalsarAlfing AB sålt till Jönköpingsföretaget InevVeeam uppmärksammar vinnarna i 2020 års ProPartner Awards i SverigeFler än 220 000 svenskar har utvecklat sin digitala kompetens med hjälp av LinkedIn och MicrosoftNy undersökning visar bristerna i att använda flera olika cyberskyddslösningar simultant
2021-03-30
Väderstad utökar sin labbverksamhetUnik helsvensk intelligent robust radiostyrning inom 433-434MHzVolvo P2870D - en liten asfaltläggare med bred repertoarABB och Amazon Web Services styr fordonsflottor mot en helt eldriven framtidArval lanserar Arval Mobility Consulting-modellenVertiv och Green Mountain höjer ribban för hållbarhet i datacenterTetra Pak agerar mot nedskräpning och för en hållbar framtidSwerock lanserar ECO-Ballast
2021-03-29
OilQuick bäst igen!Utvidgningen fortsätter Material och miljö Mambu blir den första sharia-kompatibla SaaS-bankplattformenViya från SAS Institute ger dataanalys åt alla – nu också på Microsoft AzureCTEK lanserar en ny elbilsladdare - NJORD GO NJORD GO är en liten och smidig laddare som erbjuder snabb och säker EV-laddning Vanliga varningstecken på dataintrång ignoreras alltför oftaMikael 3D-printar innovativ skidstav av råvaror från skogenKB Components expanderar i Centraleuropa
2021-03-26
SourceMe:s vision om tillverkningsindustrins nästa generationABUS utvidgar radiostyrningsprogrammet ABURemoteLesjöfors Fjädrar ställer om till fossilfritt och sänker utsläpp med upp till 90 procentÄr ditt företag intresserad av formeln för en IT-driftslösning som verkligen gör skillnad?HCL Technologies lanserar ASM 2.0-ramverk för att omvandla applikations­hanteringen i den digitala eranSafe Control Materialteknik 2021 – firar 20 år och 2 miljoner framgångarAlicat scientific lanserar coda – en ny typ av coriolis massflödesinstrumentProtolabs lanserar ett unikt hackathon i hållbarhet för designingenjörerHar ergonomin hos industri­arbetare glömts bort?Coval GVMAX HD, Mångsidigt vakuum för alla branscherNy rapport från F-Secure: CISO-rollen har skiftat från IQ till EQNy rapport om cybersäkerhet för styrelseledamöter
2021-03-25
Ny HR-roll behövs i pandemins kölvattenAC-D – Ny modulär luftbehandling, helt utifrån dina behovKostnadsfri kompetenshöjning genom Veldi – ansök redan idag!Europeisk VD-allians förespråkar ambitiös klimatstrategiFIEPOS - Framtidens spänningsaggregatVeeam offentliggör nya förbättringar i sitt ProPartner-nätverk i EMEAABB-robotar förbättrar produktiviteten vid Nestlés brasilianska anläggningar med över 50 procentSM-finalerna i bandy 2021Red Bull Racing trimmar Formel 1-teamet med avancerade molnlösningar för dataanalysTA Associates köper majoritetsandel i Unit4 i affär värderad till 2 miljarder dollarBetala hur och var du villEtteplan introducerar HowTo
2021-03-24
Tillförlitlig strömförsörjning med nya kompakta nätaggregat från Schneider Electric Verizon utökar kundupplevelse- och kontaktcenter-erbjudandet med Genesys CloudNytt forskningsprojekt med klimatskyddsmål för pappersindustrinE.ON tecknar ramavtal med RejlersSolör Bioenergi med i satsningen på fjärrvärme i EkeröVarje vätska har ett fingeravtryck – och nu kan det mätas i realtid Södras nya fabrik för KL-trä närmar sig – ökar kapaciteten med tio gångerNytt grepp för att försöka minska klimatoroHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPtado° släpper en rad nya funktioner i sin app TCS ska hjälpa Skanska att bli mer digitalt avanceradeRejlers förnyar ramavtal med Agder Energi i NorgeSTIHL lanserar ny grov­dammsugare för konsumenter
2021-03-23
Nytt webinarium om logistik­fastighets­marknaden i Norden ABB och ETH utökar samarbetet för att främja forskningen om framtidens robotarVertiv underlättar för partner med nya stödfunktioner
Annonser