ONSDAG 26 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

DEWALT lanserar starkaste borrhammaren någonsin

Nya DCH773 har en maximal borrkapacitet på 52 mm i massiv betong och är världens mest slagkraftiga borrhammare.
DEWALT är världsledande när det gäller kraftfulla batteridrivna borrhammare. Nu tar man nästa kliv framåt med en batteridriven borrhammare som till och med ärstarkare än de nätanslutna. Nya DCH773 är världens mest slagkraftiga borrhammare!

Utvecklingen av batteridrivna SDS Max borrhammare går extremt fort. Inom loppet av bara något år har DEWALT lanserat flera nya och mycket kraftfulla varianter. Nu är det dags för den mest imponerade modellen någonsin, DCH773 54V XR FLEXVOLT, som är en borrhammare på 10 kg med en slagstyrka på hela 19.4 Joule och med en maximal borrkapacitet på 52 mm i massiv betong. Det är helt revolutionerande och överskrider kapaciteten hos samtliga nätanslutna SDS Max borrhammare som finns på marknaden.

Nu kan man tala om sladdlös frihet på riktigt för alla som arbetar med tunga betongkonstruktioner, avancerade infästningar och stora rivningsjobb. Ett otroligt starkt verktyg som också har en exceptionell hållbarhet som garanterat står pall i de allra tuffaste arbetsmiljöerna.

Nya DCH773 drivs med DEWALTs prisbelönta 54V XR FLEXVOLT-batteri och en effektiv borstlös motor vilket ger en prestanda i toppklass och maximerad körtid. Det är också den första borrhammaren som levereras med ett extra integrerat 54V batteri för att både spara tid och förenkla användningen så att man aldrig behöver stå utan ström. När det gäller säkerhetsaspekten har den nya modellen dessutom utrustats med ännu fler branschledande funktioner för att skydda användaren under arbetet. Den ingår självklart i Perform & Protect som är DEWALTs växande sortiment med verktyg som uppfyller strikta krav för att leva upp till dagens lagar och regler kring hälsosamma och säkra arbetsmiljöer.

Vibrationsexponeringen från DCH773 är till exempel mycket låg (nivån är endast 10,1 m/s2 ) tack vare det integrerade och patenterade AVC-handtaget (Active Vibration Control).

Det finns även ett anti-rotationssystem som upptäcker och reagerar direkt genom att slå av strömmen om man är på väg att tappa kontrollen över verktyget. Extra effektiv och klassledande dammhantering är en annan stor fördel med DCH733 eftersom den är helt kompatibel med den nya generationens dammsugare och dammsystem från DEWALT.

Det ger maximalt skydd mot farliga luftburna partiklar när man borrar eller bilar. Lanseringen av DCH773 innebär också att DEWALT nu närmar sig målet att helt kunna ersätta nätanslutna SDS Max borrhammare med batteridrivna.

Nu finns tre olika modeller på 5 kg (40 mm), 8 kg (45 mm) och 10 kg (52 mm) i sortimentet och i år kommer även en variant på 6 kg (45 mm).

Cirkapris för DEWALT 54V XR FLEXVOLT borrhammare, DCH773Y2, med 2 XR FLEXVOLT batterier och laddare är 14 995 kr exkl. moms.

Marie Bjersland
Brand & Communications Manager
DEWALT
marie.bjersland@sbdinc.com
+46705686025

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-19
Veidekke leder fortfarande inom klimatrapportering Snabb mellanladdning med stationär energilagringStort pris till kompakt truck: ERC 216ziTrallskruvmontage med snyggt resultatBruk med korrosionsskydd från ARDEX! Beijer slog rekordVi behöver fler kvinnliga förebilder inom IT och teknikLidköping Energi utser Valmet till leverantör av allbränslepannaBatteridrivna loggers med lång batteritidTvå procent av alla personbilar är laddbaraUtvecklad för medicinsk teknik och nu anpassad för industriapplikationerInterroll breddar lösningen för detaljhandelssektorn
2020-02-18
Metrol Springs gasfjädrar ger effektiv och säker kontrollSlagkraft presenterar nytt motorpaket och ny kran för buskröjningHållbarhetsarbete som ger global effektPMH International AB ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020HCL Technologies lanserar “Women Lead”-initiativ i Norden OGD-givaren är baserade på time-of-flight principen.Kronos Titan AS får full kontroll på sin export med molntjänst från DescartesSivers IMA lanserar spjutspetsteknologi med en ny 5G mmWave Dual Quad Beamformer ICLedande elbilsexperter startar konsultbolagGARO lanserar ny egenutvecklad snabbladdareStockholmsmässan byter bränsle och minskar sin klimatpåverkanGolvlim med 40% lägre koldioxidavtryck sätter ny standard i branschenSchneider Electric expanderar sitt partnernätverk ebm-papst nya fläkt AxiEco Protect har utvecklats för applikationer med krav på hög tryckstabilitetBulten lanserar BUFOeTorell Pump lanserar en ny excenterskruvpump för dosering
2020-02-17
Korrekt förberedelse och planering för topproduktionFlera möjligheter och ett större sortiment av KIPP KulspärrbultarNy katalog från DENIOS med miljösmart utrustning för kemikaliehanteringPumpstation för dränvatten Kährs lanserar den ultimata guiden för golv till detaljhandelnNorrbottens mest digitala byggföretagNya produkter till BMI Sveriges TaksäkerhetssystemVindkraften räcker för att ersätta kärnkraftBring satsar offensivt på e-handelArtificiell intelligens hittar sjukdomsrelaterade generEn supervecka i Linköping för miljönBlue Partner fortsätter att växa!CERTEX Svenska lanserar webshopE.ON och Trianon skapar omställning med mer förnybar energi2019: Ännu ett år av dynamisk tillväxt för arval
2020-02-14
Hanwha Cobots hos LichronLissmacs nyaste maskin SMD 335 Schneider Electric vinner guld för Mureva arbets­lampor LED i iF DESIGN AWARDNy hyresdepå för lyft­utrustning.85 % av eleverna har redan fått erbjudande om jobbMatHem bygger nytt, miljö­certifierat lager i LarsbodaBoden bygger för framtidenWürth ställer ut på Underhållsmässan 2020Besök Walraven på Nordbyggmässan!Nudging skapade säkrare byggarbetsplatsNy typ av konturmätning av gods Ökat intresse för Timbersports nybörjarläger – inte minst bland tjejer
2020-02-13
Produktnyhet Februari 2020 - Kulventil med högt handtagLys upp tillvaron i vintermörkret!Lätt, billigt att framställa och miljövänligt – ett nytt textilt material ser dagens ljusHydroscand utökar sortimentet med saneringssugslang M44Optimering på systemnivå gör internet energisnålareNytt eldrivet arbetsfordon gör fastighetsskötseln tyst och avgasfriSecure Meter AB säljer sin svenska undermätnings­verksamhet Cewe till Infometric AB
Annonser