Driftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastare - industritorget.se
TISDAG 02 JUNI 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Driftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastare

Borås Schakt AB är ett företag med 36 anställda och många strängar på sin lyra. De förser bland annat Borås med omnejd med såväl chauförrer som makiner för olika typer av lyftjobb via LBC Borås AB, och när det var dags att förnya maskinparken med en runtomsvängande teleskoplastare så föll valet på en Manitou MRT3050 P+.
-Vi har en Manitou MT1840A sedan tidigare och har uppskattat driftsäkerheten hos den. Nu hoppas vi att det ska fungera lika bra med en ”runtomsvängande” berättar Henrik Lindström som arbetar som verksamhetsansvarig hos Borås Schakt AB.

Även om det är Borås Schakt AB som äger maskinerna, så är det via LBC Borås som de flesta kommer i kontakt med deras två Manitou. LBC Borås är ett heltäckande transportföretag som förfogar över 290 fordon och maskiner fördelade på 3 affärsområden, Bygg & Anläggning, Gods & Logistik samt Miljö & Återvinning. Det var därför viktigt att Leif Olofsson som är produktionsansvarig för bygg och anläggning på LBC Borås AB var med på planerna, men då även han var imponerad över hur Borås Schakts MT1840A hade fungerat så var det grönt ljus för en ny MRT3050 P+.
-Vi fick möjlighet att ha en lånemaskin under sex månader innan ”vår” levererades, och den såväl som vår egen maskin har fungerat felfritt ute på uppdragen, säger Leif Olofsson.

Den mindre MT1840A som de varit så nöjda med lyfter som namnet antyder 4ton hela 18 meter högt. Den är oftast sysselsatt med taxikörning och är lite av en allroundmaskin.
Det är en eftertraktad maskin som kan arbeta med en mängd olika uppgifter. Lastning, lossning samt lyfta saker på byggen för att nämna några. Vi hyr ut den per timme med chaufför och vi kör den nästan alltid till och från jobben för egen maskin. I dagsläget har den gått drygt 2000 timmar, förklarar Henrik Lindström.

Deras nyförvärv den större och runtomsvängande MRT3050 P+ som klarar av att lyfta fem ton 30 meter högt är mer nischad, och arbetsuppgifterna är därför inte riktigt lika varierande.

-Både den nya och vår gamla lånemaskin har gått på en hel del armeringsjobb. Dessutom är den utrustad med kranarm och vajerspel så det blir mycket lyft av det slaget. Även den här går på en hel del ganska så korta uppdrag, och allt som oftast kör vi ut den till arbetsplatserna, sammanfattar Henrik Lindström.

Både Henrik Lindström och Leif Olofsson är väldigt nöjda med servicen de fått från Scantruck hittills, vilket var avgörande vid valet av ny leverantör. Tillförlitliga maskiner och service som fungerar är den allra viktigaste parametern för att deras kunder ska bli nöjda. Deras nyare Manitou har fortfarande garanti kvar och servas därför av Scantruck, men så fort den har gått ut så kommer den servas av de Borås Schakt AB som har väldigt duktiga mekaniker.

-Vi arbetar med reparera och göra ombyggnader och påbyggander till en mängd olika fordon så det beror inte på att vi är missnöjda med Scantruck, avslutar Henrik Lindström skrattandes.

Else Bach
Marketingkoordinator
Katkjærvej 5
DK-7800 Skive
Phone:+45 96147147
Direct:+45 96147103
Mobile:+45 30384214
Fax:+45 96147148
Web: www.scantruck.dk

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-26
Beijer Byggmaterial tecknar avtal med JM kring byggförnödenheterProduktionstekniska dagen 2020 blir digitalt eventAdvenica får ny order på datadioder värd 1,7 MSEK från svensk myndighetSALTO Systems fortsätter växaZinc Booster - finlir för hållbara kamaxlar och ventilerSkyLine vinner ännu ett internationellt pris - design och ergonomi är nyckelfaktorerEn ny generation kablarIndustriella gateways får sensorstödNordic Capital förvärvar Max MatthiessenPeab bygger Sundsvalls nya logistikpark Starkt första kvartal för lokalbyggandet 2020Extrema förhållanden för maskinerna på smältverk
2020-05-25
Förnyade kvalitetscertifikat för Hydroscand Special HosesWidriksson investerar i nya elfordon - på väg mot klimatneutralitetBemanningsbranschen får godkända betyg men osäkerheten är storVeidekke bygger vindkraftpark åt Stena RenewableTele2 har lanserat Sveriges första publika 5G-nätAllblästring AB förvärvar Britab ABRenta certifierar sin verk­samhet för kunder och miljöSvebio nöjda med Klimatpolitiska vägvalsutredningen men avvisar två av utredningens förslagBolt lanserar elsparkcyklar i Stockholm
2020-05-22
Technima NORDIC har utvecklat säkerhetshattar för sina aerosoler för säkrare och enklare användning28 nya Volvo hjullastare redo för tjänstgöringABB erbjuder skräddarsydda digitala verktyg och uppstartsservice i takt med att världen återvänder till arbetetSvårigheterna kring finansiering under den fjärde industriella revolutionenDanska personsökarsystem ger säkerhet och snabbare åtkomst till ramperna vid produktions- och logistikplatser.Färsk data från HubSpot visar positiva tecken på återhämtning i SverigePeanta Inventions AB ökar omsättningen med flera miljoner efter juridisk storsegerVattenfall tecknar avtal om klimatsmart fjärrvärme i London5G kommer revolutionera tillverkningsindustrin och driva digital transformation Från problem till lösning – Östersjöns alger ska förädlas till en biobaserad råvara för hygien- och rengöringsprodukter100 dagar med corona - antalet cyberhot har ökat med 33 procentKavli väljer Rejlers som helhetsleverantör av IT-tjänster
2020-05-20
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
2020-05-19
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk
Annonser