Driftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastare - industritorget.se
MÅNDAG 30 NOVEMBER 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Driftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastare

Borås Schakt AB är ett företag med 36 anställda och många strängar på sin lyra. De förser bland annat Borås med omnejd med såväl chauförrer som makiner för olika typer av lyftjobb via LBC Borås AB, och när det var dags att förnya maskinparken med en runtomsvängande teleskoplastare så föll valet på en Manitou MRT3050 P+.
-Vi har en Manitou MT1840A sedan tidigare och har uppskattat driftsäkerheten hos den. Nu hoppas vi att det ska fungera lika bra med en ”runtomsvängande” berättar Henrik Lindström som arbetar som verksamhetsansvarig hos Borås Schakt AB.

Även om det är Borås Schakt AB som äger maskinerna, så är det via LBC Borås som de flesta kommer i kontakt med deras två Manitou. LBC Borås är ett heltäckande transportföretag som förfogar över 290 fordon och maskiner fördelade på 3 affärsområden, Bygg & Anläggning, Gods & Logistik samt Miljö & Återvinning. Det var därför viktigt att Leif Olofsson som är produktionsansvarig för bygg och anläggning på LBC Borås AB var med på planerna, men då även han var imponerad över hur Borås Schakts MT1840A hade fungerat så var det grönt ljus för en ny MRT3050 P+.
-Vi fick möjlighet att ha en lånemaskin under sex månader innan ”vår” levererades, och den såväl som vår egen maskin har fungerat felfritt ute på uppdragen, säger Leif Olofsson.

Den mindre MT1840A som de varit så nöjda med lyfter som namnet antyder 4ton hela 18 meter högt. Den är oftast sysselsatt med taxikörning och är lite av en allroundmaskin.
Det är en eftertraktad maskin som kan arbeta med en mängd olika uppgifter. Lastning, lossning samt lyfta saker på byggen för att nämna några. Vi hyr ut den per timme med chaufför och vi kör den nästan alltid till och från jobben för egen maskin. I dagsläget har den gått drygt 2000 timmar, förklarar Henrik Lindström.

Deras nyförvärv den större och runtomsvängande MRT3050 P+ som klarar av att lyfta fem ton 30 meter högt är mer nischad, och arbetsuppgifterna är därför inte riktigt lika varierande.

-Både den nya och vår gamla lånemaskin har gått på en hel del armeringsjobb. Dessutom är den utrustad med kranarm och vajerspel så det blir mycket lyft av det slaget. Även den här går på en hel del ganska så korta uppdrag, och allt som oftast kör vi ut den till arbetsplatserna, sammanfattar Henrik Lindström.

Både Henrik Lindström och Leif Olofsson är väldigt nöjda med servicen de fått från Scantruck hittills, vilket var avgörande vid valet av ny leverantör. Tillförlitliga maskiner och service som fungerar är den allra viktigaste parametern för att deras kunder ska bli nöjda. Deras nyare Manitou har fortfarande garanti kvar och servas därför av Scantruck, men så fort den har gått ut så kommer den servas av de Borås Schakt AB som har väldigt duktiga mekaniker.

-Vi arbetar med reparera och göra ombyggnader och påbyggander till en mängd olika fordon så det beror inte på att vi är missnöjda med Scantruck, avslutar Henrik Lindström skrattandes.

Else Bach
Marketingkoordinator
Katkjærvej 5
DK-7800 Skive
Phone:+45 96147147
Direct:+45 96147103
Mobile:+45 30384214
Fax:+45 96147148
Web: www.scantruck.dk

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-11-17
PUB, Singapores nationella vattenförvaltningsorgan, utser ABB att automatisera världens största membranbioreaktorDBT har fått ytterligare två nya medarbetare Cementas byte till A60H dumprar ökade produktiviteten med cirka 30 procentKundunika kapslingarDynabook utökar sitt prisvärda satellit pro-sortiment med ny C40- och uppdaterad C50-modell
2020-11-16
​Nu öppnar Veldi Bemanning i Malmö!Nya Iridium grovlekar för den perfekta finishenGreen Cargo och Schenker AS i samarbete med ny miljösmart lösning för tempererat godsABB tar hem priset för Bästa Elnyhet för andra året i radSkarpare lösning för rakelbladProtolabs nya e-handelsplattform ger utvecklingsingenjörer ännu snabbare service och ökad flexibilitetBäst i landet på klimatförbättrad betongDesignstolen ”Straw” - en hållbar uppstickare med skandinavisk touchZert skräddarsyr utbildningar inom riskbedömning och CE-märkningPandemin har snabbat på företags resa mot “IT-kanten”
2020-11-13
Spara energi med Intelligent VakuumteknikEn bilturné på 200 mil i norr med Jörgen WedmarkNCC undertecknar kontrakt för Lisebergs nya vattenparkKrandagarna 2020 – CERTEX med som föreläsareNya online-mätningar möjliggör effektivare och mer kostnadseffektiva uppstarter.Givande dialog om Sörgraninge mångfaldsparkBolt blir Europas största mikromobilitetsleverantör nästa år – siktar på att ha 130 000 elsparkcyklar i mer än 100 städer
2020-11-12
Fullspäckat digitalt seminarium om smarta industrilösningarDigitala checklistor underlättar vardagen100 gånger kvalitet med Trygg plåtMotala Verkstad Groups verksamhet i AB Motala Verkstad utser VD för framtidenSödra lanserar Wood Solutions för växande partnerskap inom hållbart träVälkommen till ett webbinarium om Trygg plåtDe utsågs till Svealands främsta entreprenörerArvals resultat för tredje kvartalet: +7% tillväxt för den finansierade vagnparken
2020-11-11
Smart Manufacturing och Logistics & Automation Malmö ställs in på grund av pandeminDurma Fiberlaser erbjuder tre olika optionerAnimation av digital flödesvakt för vatten - PF3WB/C/S/R Nu ska södra Sveriges främsta entreprenör utsesMimecast: Tre av fyra medarbetare äventyrar företagets IT-säkerhetCTEK E-Mobility lanserar nästa generations elbilsladdare Honeywell och Vertiv satsar på hållbara datacenter
2020-11-10
Den tunnaste rotationsenheten med elektrisk bromsHälften fortsätter permittera - stora variationer hos underleverantörernaVolvo presenterar F-generationens ECR50 - enastående mångsidighet och användarvänlighetSmart vattennät hjälper Anglian Water att förebygga vattenbristBoliden Rönnskär – världsledande på metallåtervinningFörpackningsändring och ny färgkodning på Q&E-ringarNy rapport: 2,6 miljoner laddbara personbilar kan rulla på svenska vägar inom tio årJönköping Energi investerar i företaget Primrock tillsammans med fyra energibolagNy rapport pekar på behovet av hybrida molnlösningar som möjliggör kontinuerlig drift
2020-11-09
Schuchardt Maskin AB är med och skapar nästa generations teknikerTAMTRON VANN UPPHANDLING OCH FÅR INSTALLERA ÄNNU ETT RFID-SYSTEMTruckar - Vilka regler är det som gäller, och vilka risker finns det?Hanterbara förpackningar för extraktionskåp.ComboExcelsior® - en ny hoppfällbar IBC anpassad internationell logistik.Industriell Switch med fiberopikVärldens största MarTech-grupp förvärvar AI-företagSå ställer du in rätt temperatur i dina olika rum hemmaDynabook lanserar portégé x30w-j – världens lättaste evo-certifierade 13-tums hybriddator med 11:e generationens intel-processor​
2020-11-06
Stranda AB har investerat i en bäddfräsmaskin av fabrikatet MTE från Mekana Maskin AB.Flexibla kylvätskeslangar hos ElesaAssemblin är märkesoberoende och säljer även nya elmotorer av önskat fabrikat. Tvåhandsdon med extra funktioner - S-2HAND-OAX00676 Snabb montering utan verktygBAGAs styrelseordförande är Blekinges kandidat till GuldklubbanLK Systems levererar till SkiStar Lodge Hundfjället, Sälen
Annonser